UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! MESUT YAR, BÜLENT CANKURT, MEVLÜT TEZEL VE YÜKSEL AYTUĞ BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! MESUT YAR, BÜLENT CANKURT, MEVLÜT TEZEL VE YÜKSEL AYTUĞ BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! MESUT YAR, BÜLENT CANKURT, MEVLÜT TEZEL VE YÜKSEL AYTUĞ BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

MESUT YAR – POSTA

 

ORTA KUŞAĞIN AŞK İKONLARI!

Hep dizilerdeki genç çiftlerin aşklarına bakıp iç geçirecek değiliz ya. Bizim gibi orta yaşa yürüyen kitlenin de etkilendiği dizi aşkları var… Mesela Kara Sevda’da Zerrin Tekindor ve Kerem Alışık performansını birinci sıraya koyun. Ardına Poyraz Karayel’de İdil Fırat ile Musa Uzunlar performansını ekleyin. Son olarak da Hayat Şarkısı’ndan Ahmet Mümtaz Taylan ile Seray Gözler’i unutmayın… İşte bizim kuşağın ikonu olabilecek aşk çiftlerinin ilk üç sıralaması. Ne dersiniz?

İZDİVAÇ BOŞ HALAYLA COŞ!

Kimileri tersini söyleyebilir ama ben Seda Sayan ile Uğur Arslan’ın sunduğu Evleneceksen Gel programına artık bir izdivaç işi olarak bakamıyorum… Program bir nevi Yetenek Sizsiniz Türkiye tadında akıyor. Yerli yersiz ağzımıza dolanan “Flaş Tv kafası” da programa bir hayli hakim. Bir Mahmut Tuncer ağabeyimiz eksik… O da halay başı olarak topa girse oradakiler stüdyoda biz ekran karşısında başlayacağız halaya. Valla çıkarsa programdan çok eğlenceli evlilikler çıkar. Çıkmazsa da umurumuzda değil; halaya devam!

GİZLİ POTANSİYELLERİ VAR!

Diriliş Ertuğrul, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, İçerde, Kiralık Aşk, Kara Sevda internette en çok aranıp izlenen diziler olmuş… İlk üç sırada erkek izleyici ağırlıklı izleyicileri görüyoruz. Bu da demektir ki evde kumandayı hanıma teslim eden ciddi bir kitle dizisini internet aleminden takip ediyor… Ve son olarak bu da gösterir ki üç dizinin de yayın esnasında ekran karşısına geçemeyen, kumandayı yönetemeyen ciddi bir kitlesi var. Bu yüzden de ömürleri uzun, bir kenara not edin!

SABAH AKŞAM GERİLMEK…

Üst kat komşumun topuk sesiyle uyanmak benim için sıradan bir kabus oldu. Hani her gece aynı kabusu gören insanlar vardır ya, sabah 7 suları da benim için öyle nefes nefese yaşanıyor… Söze tuhaf bir yerden girdim ama gerilim çok pis bir şey sevgili okur. Caddede, sokakta, işte ve evde gerilmek çok fena bir şey… Dizi izlerken gerilmeyi de bir kenara koyun. Çünkü o yüksek gerilim müziklerinden psikolojisi etkilenmeyen seyirci var mıdır bilemiyorum… Bir Kara Sevda’nın takılmış plak gibi tekrarlanan o gerilim melodisi yüzünden; “başlarım böyle sevdaya!” deyip de kanal değiştirmeyen var mıdır sahi?

KONU SIKINTISI ÇOK FENA!

Engin Altan Düzyatan’a sakalını kesmemesi kaydıyla başrolünü oynadığı Diriliş Ertuğrul’un yapımcısı tarafından zam yapıldı. Kerimcan Durmaz, “İşte Benim Stilim” kadrosundan kovuldu. Murat Yıldırım oynayacağı projelerde alkollü sahne olmasını veto etti. Genç yetenek Tolga Sarıtaş şımarıklıklarıyla rol arkadaşlarını bunalttı… İşte son üç günde çıkıp bir nefeste yalanlanan 4 haber. Hepsi de magazin tartışma programlarında nefessiz konuşuldu. Konu sıkıntısı denilen bu meret fena, çok fena!

NEREDE O AMATÖRLER?

Tv8’in talk şovu 3 Adam bu yıl geçen sezon reytinglerine hasret. Sanırım tam da prime time dilimlerinin göbeğinde yayınlanması en büyük etken… Bu arada 3Adam’ın skeçlerinde bir Çok Güzel Hareketler Bunlar tadı bulamıyoruz. Tamam, o iş geride kaldı ama bu gençler hala ekrandalar. İçlerindeki amatörü öldürdülerse iş başkalaşır tabi… Hadi Eser, Hadi İbrahim, Hadi Oğuzhan; asılın küreklere. Ekranda bir başına ve rakipsizsiniz. Daha ne olsun gençler?

 

BÜLENT CANKURT – SABAH

CAROLINE KOÇ’A ALZHEİMER ŞOKU

 

21 Ocak'ta eşi Mustafa Koç'u kaybeden Caroline Koç'un hem annesi hem de babasının Alzheimer'a yakalandığını öğrendim.

Uzun süredir annesi Marianne Graud ve babası Herve Giraud'un başucundan ayrılmayan Caroline Hanım, bir süre önce onları, İsveç'te yaşayan ablası Medeleine'e emanet etmiş. Ailesine çok düşkün olan Caroline Hanım, hafta sonları da onları görmek için İsveç'e gidiyormuş.

Bu arada büyük kızı Esra New York, küçük kızı Aylin de Londra'da okuduğu için, Caroline Hanım ülkeler arasında mekik dokumaktan bitap düşmüş.

Caroline Hanım'a Allah kolaylık versin...

İzmir'in en köklü Levantenlerinden olan Marianne-Herve Giraud çiftinin ikisinin birden Alzheimer olması, eşini kaybetmesinden sonra Caroline Koç'a ikinci bir darbe olmuş...

 

MEVLÜT TEZEL – SABAH

MÜNİR ÖZKUL GÖZ KIRPTI

 

"İki vardiya bakıcı var evde.

Dört senedir yatıyor ama hiçbir yerinde yara açılmadı, bu çok önemli bir şey. Bir şeyleri dinliyor ama görmesi pek mümkün değil artık. Bebek gibi. Belli bir mesafeye yaklaşmanız gerekiyor."

 "Bir süredir 'Babamdan geçti, konuştuklarımızı anlamıyor' diyerek ziyaretlerimde sessiz kalıyordum. Geçtiğimiz günlerde onu konuşmak üzere katıldığım bir radyo programında 'Sana bir şarkı çaldırayım mı?' dedim.

'Olur' anlamında gözünü kırptı, inanamadım! Tekrar sordum, tekrar cevap verdi. Sustuğum her dakika için köpekler gibi pişmanım." 'Renkli Sayfalar'a konuk olan Münir Özkul'un kızı Güner Özkul'a ait bu açıklama.

Yıllardır bir yatakta yatan Özkul'un demek ki, algısı açıkmış ama kimse onunla konuşmuyormuş.

Bakıcılar konuşsalar, algısının açık olduğu daha önceden ortaya çıkardı belki de!

Güner Özkul'un "Bir süredir 'Babamdan geçti, konuştuklarımızı anlamıyor' diyerek ziyaretlerimde sessiz kalıyordum" açıklaması da enteresan.

Acaba ne zamandan beri konuşmuyor babasıyla?

Derdim Güner Özkul'u suçlamak değil, o zaten bir evlat olarak babasına gerekli özveriyi fazlasıyla gösteriyor.

Bir de sosyal medyada çıkan 'Münir Özkul öldü' yalanlarıyla, 'Münir Özkul, Tarık Akan'ı da gömdü!' gibi berbat esprilere maruz kalıyor. Bunları yaşamak kolay değil, başkası olsa ötanaziyi bile düşünürdü.

Ama Münir Özkul'un kızının sorduğu soruya göz kırpması önemli. Doktorlar, Özkul'u kontrol etmiyor mu, farkında değiller mi bu gelişmeden?

Düşünsenize algınız açık, düşünebiliyorsunuz, çevrenizi takip ediyorsunuz ama konuşamıyorsunuz. Gözünüzle yaptığınız hareketleri ise kimse fark etmiyor. Özkul'un babasıyla konuşmadığı her dakika için köpekler gibi pişman olduğunu söylemesi boşuna değil. Ona kitaplar, gazeteler okur, TV izlettirir, gündemle ilgili bilgiler verirdi vs. Belki de bu sayede Özkul'un sağlığında bir değişiklik olabilir, belki de hiç olmazdı ama en azından denenmiş olurdu. Belki de Özkul için en hayırlısı buydu; alacağı acı haberler, arkadaşlarının bir bir hayatını kaybettiğini öğrenmek onu daha çok üzerdi.

Ya da Özkul'un yıllardır yattığı yataktan destansı bir şekilde hayata tutunması, algısı açık olduğu içindi. Allah uzun ömürler versin, büyük usta bizleri şaşırtmaya devam ediyor.

 

YÜKSEL AYTUĞ – SABAH

YOK MU GARİBAN BABALARI DÜŞÜNEN?

 

FOX Haber'in kaptanı Doğan Şentürk de, bültenlerin sunucuları Fatih Portakal, İsmail Küçükkaya ve Murat Güloğlu da iyi dostlarım. Biliyorum ki; her zaman yaptıkları gibi bu sütunlarda kaleme aldığım eleştirileri de tıpkı iltifatlarım gibi önemseyecek, dikkate alacak, üzerine kafa yoracaklar. O nedenle çekinmeden, gönül rahatlığıyla yazıyorum...

'Gribe karşı soğan kebabı' haberini pazar akşamı FOX Ana Haber'de izledim.

Gaziantepli bir usta tarifini veriyor, muhabir de ballandıra ballandıra anlattıktan sonra tadına bakıp kendinden geçiyordu.

Haberin 'detaylarını' burada tekrar edip aynı yanlışa düşmek istemiyorum.

Sevgili haberci dostlarım; bu ülkede mutfağına yılda 100 gram kıyma sokamayanlar var. Öyleyse, o löp etlerin suyuna lavaş banıp ağız şapırdata şapırdata mideye gömmek de neyin nesi?

Maksat gribe önlem ise, verin bir kış çayı tarifi, olsun bitsin.

Haydi gelin şimdi hep beraber empati yapalım. Asgari ücretle geçinmeye çalışan iki çocuklu bir ailenin reisi olduğunuzu varsayın. Bebeleriniz ekranda cızırdayan 'soğan kebabı'na dalmış gitmiş. Bir onlara bakıyorsunuz, bir de sofradaki mercimek çorbası ile zeytin tabağına... Hanımınızın gözlerinden gözlerinizi kaçırırken, kanal değiştirmek için kumandaya hamle ediyorsunuz...

O babanın mahcubiyetini hiç aklınıza getirdiniz mi? Ya da aynı durumdaki bir hamile kadının çektiği ızdırabı?

Diyeceksiniz ki, 'Ekranda türlü türlü yemek programı var, onlar ne olacak?' Gariban anne-babalar zaten onlara karşı tetikte. Başlayacakları saati bildikleri için çocukları görmesin diye beş dakika önceden başka kanala zaplıyorlar zaten. Ama haber bülteni öyle mi? Orada 'kaza' geliyorum demiyor ki!.. Siz 'Memlekette ne olup bitiyor, bir göz atayım' diye bülteni izlemeye başlıyorsunuz, daha beşinci haberde 'baba' olduğunuza kahroluyorsunuz...

Bu eleştirinin muhatabı sadece FOX Haber değil tabii ki...

İzlediğim son haber onların ekranında yayınlandığı için 'kurban' oldular. Yoksa bu konuya dikkat eden, özen gösteren pek az haber merkezi var.

Sözün özü; gribe çare olayım derken, milleti yutkunmaktan gırtlak kanseri etmeyin dostlar!..

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTV YAZARLARI  UÇANKUŞ TV