UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU’DAN GÜNDEME DAİR ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!..

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU’DAN GÜNDEME DAİR ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!..

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU’DAN GÜNDEME DAİR ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!..

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır Valiliğinde düzenlenen toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Ziyaretine bütün dünyanın, ülke ve medeniyetin göz bebeği olan Sur'dan başladıklarını anımsatan Soylu, esnafı ziyaret ettiklerini ve onları dinlediklerini anlattı.

Türkiye'nin etrafındaki coğrafyada neler olduğunu, bunların Türkiye'yi hangi ölçekte ilgilendirdiğini bildiklerini söyleyen Soylu, şöyle devam etti:

"Yeni güvenlik konseptimizin ve anlayışımızın nasıl bir zeminde oluştuğunu sizler de bizler de defalarca paylaştık ama önemli bir şey daha var, o da şudur, buralarda atacağımız her adım sadece coğrafyamızı değil, etrafımızdaki coğrafyayı da ilgilendirmektedir. Türkiye sadece kendi coğrafyasına mensup olan insanların ümidi olan bir ülke değildir. Dünyada birçok mağdur, mazlum ve elini uzattığında bu merhamet ve şefkat medeniyetinden elini tutmasını bekleyen insanların da ümidi olan bir ülkedir. Buradaki güvenlik anlayışımızı sadece askeri, polisi güvenlik tedbirleri manzumesi olarak alınmasını istemeyiz."

 

"TERÖRÜN TASFİYE EDİLECEĞİ BİR DÖNEM"

Bakan Soylu, terörün tasfiye edileceği bir dönemin içinde olunduğunu aktararak "Terörle mücadele kavramını kullanmıyorum. Terörün tasfiye edileceği devletin en tepesinden bu konuyla ilgilenen eksi 30 derecede nöbet tutan sınırlarımızın namusunu koruyan evlatlarımıza kadar hepimiz aynı kararlılık içerisindeyiz." dedi.

Terör ve işsizliğin çözümünün, ülkenin zenginliği, esnafın işinin bereketinin açılması olduğunu belirten Soylu, şunları söyledi:

"Biz biliyoruz ki terörün tasfiyesi, insanlarımızın birbirine muhabbetle birbirine daha fazla sarılmasıdır. Onun için bu konudaki gerekli bütün gayreti, kararlığı ve iradeyi ortaya koyacağız."

 

"DURUŞUMUZ NETTİR"

Soylu, Şırnak'ın Silopi ilçesindeki askeri hareketlilikle ilgili soru üzerine şöyle konuştu:

"Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da söylüyor. Yani artık şu noktada değiliz. Oradan saldırıları yapacaklar. Biz de sadece acaba yapabileceğimiz bir karşılık var mı? diye bekleyeceğiz, sınırımıza tecavüz eden, ülkemizin ve milletimizin huzuruna tecavüz eden her ne var ise biz buna bulunduğu yerde de mücadele etme anlayışımız var. Bugün Hükümetimizin bütün üyeleri, Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız, bizler kimsenin toprağında gözümüz yok. Ama bizim toprağımıza ve huzurumuza göz dikenlere karşı da duracak halimiz yok. Duruşumuz nettir. Biz bugün bunu yapıyoruz."

 

"HERKESİ 'HOŞ GELDİNİZ' DİYE BEKLEYECEK HALİMİZ YOK"

Teröristle mücadele ettiklerini, silah ve mühimmat ele geçirildiğini, sadece geçen hafta Bingöl'de bir operasyonda 53 sığınak bulunduğunu anımsatan Soylu, "Bunlar nereden geliyor arkadaşlar? Daha şimdi Şırnak'ın Silopi ilçesinde onlarca tabanca, onlarca uzi suikast silahlarını yakaladık. Şunu söylemek istiyorum. Biz ne yapalım, sınırımızın on kilometre berisinde bir ağ kurup gelecek herkesi hoş geldiniz diye bekleyecek halimiz yok. Onun için nerede engelleyebileceksek orada önleyebilecek bir stratejimiz var. Buna devam edeceğiz." dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13