UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, "KÜRESEL GELECEK: İNSAN ODAKLI, AKILLI EKONOMİ TEMALI 7. BOĞAZİÇİ ZİRVESİ"NDE KONUŞUYOR!..

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, "KÜRESEL GELECEK: İNSAN ODAKLI, AKILLI EKONOMİ TEMALI 7. BOĞAZİÇİ ZİRVESİ"NDE KONUŞUYOR!..

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, "KÜRESEL GELECEK: İNSAN ODAKLI, AKILLI EKONOMİ TEMALI 7. BOĞAZİÇİ ZİRVESİ"NDE KONUŞUYOR!..

Four Seasons Bosphorus Otel'de düzenlenen "Küresel Gelecek: İnsan Odaklı, Akıllı Ekonomi Temalı 7. Boğaziçi Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnternet vasıtasıyla dünyanın diğer ucuna anında kütüphaneler dolusu veri kısa sürede ulaştırılıyor, hatta sürücüsüz çalışan otomobiller var. Teknoloji alanını hızla geliştiriyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satırlar şöyle oldu:

Geçmişte bilim kurgu filmlerinde gördüklerimiz giderek somut hale gelmeye başladı. Alışverişler giderek internet üzerinden yapılıyor. Dünyamız her alanda görülen adaletsizliğin açtığı sancılarla yüzleşmek zorunda kalıyor. Sürdürülebilir büyüme mümkün değil. bugün gelişmiş ülkelerde yeni hayata atılan pek çok genç anne ve babasına göre çok daha düşük bir refah düzeyine maruz kalıyor. Batı toplumlarının refah düzeylerine tehdit olarak gördükleri göçmenlere ve yabancılara geliştirdikleri nefret politikaları yönetimleri de esir almıştır. Türkiye buna en fazla muhatap olan ülkedir. 2001 yılından beri sadece Almanya'da camilere ve Müslümanlara 416 saldırı düzenlenmiştir. Bu durum şunu gösteriyor: İnsanı odağa koyan teknolojilere yönelmeden demokrasiler ayakta kalamaz. Ekonomilerinin konut satışlarına bağlı olduğunu insanların servetlerine buralarına yatırdıklarını görüyoruz. Gelişmiş ülkeler büyüme konusunda yaşadığı tıkanıklığı aşamıyorlar. Ekonominin doğası talep üzerine kuruludur. Talebi finansal araçlar değil insanlar ortaya çıkarır. Serbest ticaret anlaşmaları birçok ürüne ucuz erişim kazandırıyor. Bu bakımdan önemlidir. Özellikle vasıfız işçilerle yapılan birçok işi teknoloji ele geçireceği için insanlara yeni yetenekler kazandırılmalıdır. Bir diğer önemli husus; verimliliktir. Biz insanlar olarak acaba verim ekonomisi mi yoksa israf ekonomisi üzerinde mi duracağız. Bir aile içinde bakıyorsunuz birkaç tane araba var. Verim ekonomisine geçtiğimizde devreye üretim girecektir. Toplumda böylece rekabet gücü artacaktır.

BM gıda ve tarım örgütünün değerlendirmesine göre gıdaları üçte biri atığa dönüşüyor. Gıda israfı neredeyse sahra altı afrikanın yıllık gıda üretimine denktir. Gelişmiş ülkelerde yılda 222 milyon tonluk gıda israfı yapılıyor. Yakın gelecekte bir diğer tehditte şehirleşme olacaktır. 2050 yılında yüzde 66'ya çıkacaktır. Şehirleşmenin artması ulaşım eğitim sağlık ve hizmetler başta olmak üzere yeni bakış açıları geliştirmemize neden oluyor. Ülkemizde bilgi ve iletişim teknolojilerinde sıralama doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Netice olarak insani değerler yitirilmeden iktisadi faaliyetleri geliştirmenin yolunu bulmalıyız.

Özgürlüğümüzü ve özgünlüğümüzü muhafaza etmeliyiz. 15 Temmuz bizim için bu mücadelenin adı ve adresidir. İstiklalimize ve istikbalimize canımız pahasına sahip çıkarak geleceğimizi kurtardık. Ben tabi son zamanlarda şunu söylüyorum: Biz uluslararasında gelin hep birlikte altını devreye sokalım. Döviz baskısından piyasaları kurtarmamız lazım. AVM'lerde dolarla kira ödeniyor. Yeni bazı adımlar atmak suretiyle geçici bir düzenleme yapılır, yerli para birimiyle bu badireyi atlatalım. Bunu da buradan duyuruyorum, duyuracağım. Şimdi bana AVM sahipleri kızmasın. Bu vatan bizim, hepimiz kardeşiz, dayanışma içinde bu süreci birlikte atlatacağız. En kanlı terör saldırısının üstesinden gelen bu millet ekonomik saldırılara karşı da kendisini müdafa edeceğiz. Türkiye bulunduğu coğrafi konum itibariyle birçok oluşumun parçasııdr. 53 yıl bu ülkeyi kapısında bekleten bir AB var. Söylüyorum: Sen bulunmaz Hint kumaşı değilsin. Biz öyle de böyle de bu 523 yılı sürdürdük. Dünyada birçok ülkeye bu tür baskılar yaptınız. Evelallah bitiremeyeceksiniz.

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13