UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ!.. SİİRT'TEKİ MADEN FACİASIYLA İLGİLİ 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI!..

FLAŞ!.. SİİRT'TEKİ MADEN FACİASIYLA İLGİLİ 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI!..

FLAŞ!.. SİİRT'TEKİ MADEN FACİASIYLA İLGİLİ 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI!..

Siirt' in Şirvan ilçesindeki bakır madeninde meydana gelen heyelan faciasıyla ilgili soruşturma kapsamında 2 iş güvenliği uzmanı ve madenin müdürü gözaltına alındı.

Siirt' in Şirvan ilçesindeki bakır madeninde meydana gelen heyelan faciasıyla ilgili soruşturma kapsamında 2 iş güvenliği uzmanı ve madenin müdürü gözaltına alındığı öğrenildi.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

Siirt'in Şirvan ilçesindeki Madenköy'de yaşanan heyelan faciasıyla ilgili Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, "4 cenazeyi çıkardık, 12 işçi halen göçük altında" dedi. Tutulmaz, idari kusur olup olmadığının araştırıldığını belirtirken Siirt Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. AFAD Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden ise oldukça karamsar sözler söyledi: Ümit ediyoruz ki canlı bedenlere ulaşalım eğer ulaşamazsak bile ailelere cansız bedenlerini teslim edebilelim. AFAD Başkanı telefon iddiası ile ilgili olarak ise 'canlı ulaşabileceğimizi tahmin etmiyorum." dedi.

4 İŞÇİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Siirt'in Şirvan ilçesindeki Madenköy'de heyelan yaşanan bakır madeninde 4 işçinin cansız bedenine ulaşıldı. 12 işçi için arama çalışmaları sürüyor. Arazinin engebeli olması ve ikinci bir heyelan riski nedeniyle çalışmalar güçlükle yürütülüyor. Valilik heyelan sonucu 1 milyon metreküplük bir toprak hareketi oluştuğunu açıkladı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13