UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! ALİ EYÜBOĞLU, MEVLÜT TEZEL VE FUNDA KARAYEL BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?.

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! ALİ EYÜBOĞLU, MEVLÜT TEZEL VE FUNDA KARAYEL BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?.

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! ALİ EYÜBOĞLU, MEVLÜT TEZEL VE FUNDA KARAYEL BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?.

FUNDA KARAYEL – SABAH

BİNLERCE KİŞİYLE BİRLİKTE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN KOŞTUK

Her yıl büyük heyecana sahne olan İstanbul Maratonu, dün sabah 15 Temmuz şehitlerine saygı için koşuldu. 15 kilometrelik parkurda; hem İstanbullular, hem de ünlü isimler renkli görüntüler oluşturdu

Vodafone 38'inci İstanbul Maratonu, dün sabah saatlerinde koşuldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği yarış, bu yıl 15 Temmuz şehitleri için gerçekleştirildi. İstanbul'da iki kıtayı birleştiren maratona, bu yıl da binlerce kişi katıldı.

Biz de teknoloji yazarımız Timur Sırt ile günlerdir büyük yarışa hazırlanıyorduk. Tabii Nike Run Club baş antrenörü Mehmet Çetin'in önderliğinde... Günün ilk ışıklarıyla uyanıp koşu kıyafetlerimizi giydik ve maratonun başlangıç noktası olan Kuruçeşme'ye doğru yola çıktık.

Burada Vodafone'un iki sürpriziyle karşılaştık.

 

TABANCA SESİ YOKTU

Bunlardan ilki; koşu öncesi teknede yaptığımız kahvaltıydı.

İkincisi ise; maratonda 5 kilometre daha fazla koşacağımızı öğrenmemiz oldu! Yarış öncesi 10 kilometre koşacağımızı sanırken, 15 kilometreyi duyunca kahvaltıda ekstradan birer simit daha yemeyi ihmal etmedik tabii!

15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde şehit düşenlere saygı amacıyla, bu yıl start noktasında tabanca kullanılmadı.

Koşu; hoparlörden duyulan korna sesiyle başladı. Bizim için yarış; 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçerken fotoğraf çekip sabah.com. tr'de canlı yayın yaptıktan sonra başladı.

Koşu sırasında en iyi arkadaşımız Apple Watch Nike+ oldu. Ne kadar yol kat ettiğimizi, an be an saatimizden öğrendik. 10 bin kilometre çizgisine ulaştığımızda, bizi Mehmet Çetin hoca karşıladı. 'Dayanın, az kaldı!' diye bize moral verdikten sonra, 15 kilometre parkuruna yöneldik. O 15 kilometre nasıl geçti, bir ben bilirim, bir de akıllı saatim bilir!

 

Sportif ünlüler de yarıştı

Vodafone 38'inci İstanbul Maratonu'na, bu yıl birçok ünlü isim katıldı. Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapan ünlüler, bağış toplamak ve farkındalık yaratmak için parkurdaki yerini aldı. Bu isimlerden Ebru Şallı, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin (TOFD), 'Yol arkadaşım olur musun?' kampanyasına destek vermek için koştu. Sportif kişiliğiyle tanınan Şallı, hiç duraksamadan maratonu tamamladı. Oyuncu Ayşe Tolga; Toplum Gönüllüleri adına yarışa katılırken, Atiye, Sedef Avcı, Mustafa Ceceli, Çağan Irmak ve Demet Şener de heyecana ortak olan isimlerdi.


ALİ EYÜPOĞLU – MİLLİYET

İMKANI OLAN İÇİN HER MEVSİM YAZ!

İki yıl sonra yeniden yolumuz düştü Singapur’a… 2015’te arkadaşım Barbaros Yüksel’in rehberliğinde dolaştığımız Singapur’a bu sefer ünlü cruise şirketi Royal Caribbean’ın davetlisi olarak gittik

 

Türkiye’de kış geldi, ama imkanı olan için yaz bitmez. Çünkü turizm şirketleri, “İlle de deniz, kum, güneş” diyenlerin hizmetinde.

Royal Caribbean, geçen yıl THY ile işbirliğiyle 6 bin kişiyi götürdüğü Miami – Karayipler’den sonra bu kez Singapur - Malezya - Phukete - Hong Kong ve Vietnam turu başlattı.

 

Royal Caribbean’nın Türkiye Pazarlama Direktörü Cihangir Canıyılmaz, Türklerin büyük ilgi gösterdiği Uzakdoğu için 8 gece 9 günlük tur fiyatlarının uçak dahil 1.680 eurodan başladığını söyledi.

 

Uçak İstanbul’dan kalktığında Türkiye’de gece 02.30’du. 10 saatlik yolculuktan sonra Singapur’a indiğimizde yerel saat 17.30’du. Cumartesi günümüz havada bitti.

Singapur’a indiğimizde yağmur vardı, buna rağmen çok sıcaktı. Sıcak ve nemden terlik, şort ve  tişörtün fazla geldiği Singapur’u köşe - bucak dolaştık.

Hint, Çin ve Müslüman mahallelerini gezdik. Restore edilen Sultan Camisi’ne hayran kaldım. Singapur’un simgelerinden  Marina Bay Sands Otel’in rıhtımından tekneye binip, nehir turu yaptık. Universal Studio’nun bulunduğu eğlence adası Sentosa’yı teleferikle havadan, tren ve tabanvayla karadan dolaştık.

 

Singapur’dan şimdilik bu kadar. Pazartesi (bugün) dünyanın en büyük 10 gemisinden biri olan Mariner of the Seas ile denize açılacağız. O macerayı da bilahare yazacağım.

 

3D ESTETİĞİN HİZMETİNDE

 

İlerleyen yaşına rağmen yüzünde tek kırışık olmayan bir ünlünün estetik operasyonunu kime yaptırdığını araştırıyordum internette. New York’un ünlü estetik merkezlerinden birinin sitesinde tanıdık biri çıktı karşıma.

 

Buluşları  yabancı meslektaşlarınca izinsiz kullanılan estetikçi Yakup Avşar’dan bahseden bir makaleydi gördüğüm.

Avşar’ın 3D teknolojisinden yararlanarak yaptığı estetik operasyonlarını öven ABD’li estetikçilerin özetle dediği şu:

“Estetik yaptırmadan önce yüzünüzün nasıl şekil alacağını görüp, sonra bu operasyonu yaptırmak için Türkiye’ye gitmenize gerek yok. Yakup Avşar’ın başarılı operasyonlarını biz de yapıyoruz.”

 

Yakup Avşar’a sordum konuyu. Amerikalı meslektaşlarının kendisini örnek almasından mutlu olduğunu vurgulayan Avşar, patenti kendisine ait yöntemi şöyle anlattı:

 

“Bulduğum yöntem sayesinde önce 3D ile yüzün birebir maskını çıkartıyoruz. Sonra onun üstünde müşterinin isteği şekli yaratıp, bir maske daha çıkartıyoruz. Müşteri ‘İşte bu’ dediği noktaya gelince operasyonu yapıyoruz. Böylece kusursuz bir estetik operasyonu çıkıyor ortaya.”

 

GÜNÜN SÖZÜ

 

“Dostun üzüntüsüne acı duyabilirsin. Bu kolaydır.. Ama dostun başarısına sempati duyabilmek; sağlam bir karakter gerektirir.”


MEVLÜT TEZEL - SABAH

ALMANYA’NIN YANCISI OLDUK

Beşiktaş'ın ünlü futbolcusu Tolgay Arslan, Türk Milli Takımı'nda forma giymek için Alman Futbol Federasyonu'ndan izin alarak FIFA'ya başvuru yapmıştı.

Fakat Tolgay'la menajeri üzerinden temas kuran Alman Futbol Federasyonu yetkilileri, fikrini değiştirmesi durumunda Löw'ün kendisini Alman Milli Takımı'nda düşündüğünü aktardılar.

Tolgay'ın, Mesut Özil örneğine bakıp kararını değiştirmesi en doğal hakkı! Asıl tartışmamız gereken, milli takımın yıllardır başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin altyapılarında yetişmiş futbolculara muhtaç olması. Oh ne güzel iş değil mi?

Almanya yıllarca emek versin yetiştirsin, biz hazıra konalım!

Gelmek istemeyen gençlerin de üzerinde milliyetçi baskı kuralım.

Elbette milli formayı giymek her Türk için büyük gurur kaynağı.

Asıl sorun sadece milli takımın değil kulüp takımlarının da gurbetçi futbolculara muhtaç kalması.

Bu sezon Süper Lig'de 471 futbolcu mücadele ediyor, bu futbolculardan 215'i yabancı, 67'si ise gurbetçi. Türkiye'de dünyaya gelen futbolcu sayısı ise sadece 189. Bu futbolcuların 44'ü takımlarında kaleci, çoğu yedekte bekliyor.

Kalecileri de çıkardığınızda ise Türkiye'de doğmuş sadece 145 futbolcu Süper Lig'de top koşturuyor.

Hâlâ yabancı futbolcu sınırlamasını savunan var mı merak ediyorum? Kahvede okey oynayanları izleyip beleş çay içen yancılar gibiyiz, Almanya altyapısının yancısı olmuşuz.

Gurbetçi futbolcular olmasa milli takım kuramayacak haldeyiz.

'Futbolda uzun vadede başarıyı hedefleyen Türkiye, Almanya'ya 3 milyon işçi daha göndermeyi hedefliyor' başlıklı Zaytung haberi gerçek olmuş bizimkiler hâlâ Arda'yı, Volkan Demirel'i konuşuyor!


HANDE’NİN POLEMİK HESABI

Hande Yener, 'Türk popunun üç büyüğü Tarkan, Gülşen ve benim' demiş. Hande, 'Öyle tepki çekecek bir açıklama yapayım ki, sevmeyenlerim bile beni konuşsun, belki Demet Akalın da bir laf eder ortalık karışır' diye hesap etti galiba. Bitmedi gitti şu polemik odaklı popçu PR'ı. Eskiden güzel şarkı çıkarmak için yarışılırdı, şimdi hit şarkı yok ama polemik çok. Kurgusal polemiklere magazin medyası da tavır almalı!


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13