UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! MEVLÜT TEZEL, BÜLENT CANKURT, YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU VE ALİ EYÜBOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! MEVLÜT TEZEL, BÜLENT CANKURT, YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU VE ALİ EYÜBOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! MEVLÜT TEZEL, BÜLENT CANKURT, YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU VE ALİ EYÜBOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

MEVLÜT TEZEL – SABAH

ŞEHİTLER İÇİN KOŞUYORUZ

 

Vodafone 38. İstanbul Maratonu'nun bu pazar başlayacağı köprünün adı artık 15 Temmuz Şehitler Köprüsü. Çok değil bundan dört ay önce bu köprüde destansı bir mücadele verildi, şehitlerimiz sayesinde darbeye dur denildi.

Elbette böyle anlamlı bir yerde başlayan maratonun bir şeyler söylemesi gerekiyordu.

Vodafone 38. İstanbul Maratonu, bu pazar '15 Temmuz Şehitleri İçin Koşuyoruz' sloganı ile gerçekleştirilecek. Koşunun bir diğer sloganı ise 'Türkiye aşkına, şehitler anısına'.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk ile bu pazar gerçekleşecek ve muhtemelen de tarihe geçecek Vodafone 38. İstanbul Maratonu'nu konuştum.

ŞEHİT AİLELERİ KATILACAK

Ender Buruk, "Ülke olarak 15 Temmuz'da tarihi bir sınavdan geçtik. Demokrasiye karşı yapılan büyük saldırıyı halkımızın destansı direnişiyle atlattık. Bizim için bu yılki İstanbul Maratonu, önceki yıllara göre çok daha önemli ve anlamlı.

Koşunun en iyi şekilde geçmesi için tüm hazırlıklarımızı yaptık" diyerek bu pazar koşulacak maratonda tarihe tanıklık edeceğimizi belirtti.

Ender Buruk, pazar günü halktan büyük bir katılım bekliyor: "Yaklaşık 30 bin insanın maratona katılmasını bekliyoruz. Sanat, spor, iş, medya dünyasından birçok ünlü de maratona katılacak. En önemlisi, 15 Temmuz'da şehit düşen ve gazi olan kahramanlarımızın ailelerinden de katılım olacak. Siyaset dünyasından da katılımlar bekliyoruz.

Hep birlikte bayraklarımızla bu yıl maratonu 15 Temmuz şehitleri için koşacağız. Birlik ve beraberliğimizi haykıracağız."

TEK NOLOJİK YATIRIM

Henüz detayları netleşmese de maratonun başlayacağı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 15 Temmuz Şehitleri için bir anma törenin gerçekleşecek. Koşuda dev Türk bayrakları taşınacak.

En önemlisi, Vodafone 38. İstanbul Maratonu kapsamında başta 15 Temmuz şehitleri-15 Temmuz Dayanışma Kampanyası başta olmak üzere birçok sosyal dayanışma dernekleri için bağış kampanyası düzenleniyor. Akıllı telefonlarınıza indirebileceğiniz 'Vmaraton' uygulamasından SMS ile bağışta bulunabiliyorsunuz. Ender Buruk, Vodafone olarak İstanbul Maratonu'na sponsorluk desteği dışında büyük bir iletişim reklam yatırımı yaptıklarından da bahsetti: "Maratonun tüm dünyada duyulması ve takip edilmesi için ciddi teknolojik yatırımlar yapıyoruz.

Geliştirdiğimiz 'Vmaraton' uygulaması sayesinde halkımız, parkur bilgilerinden koşucu sayısına, ulaşım ve etkinlik bilgilerden sosyal medya uygulamalarına kadar maratonla ilgili tüm detaylara ulaşabiliyorlar. Ayrıca Facebook sayfası açtık, koşuya katılacaklara internet desteği sağladık, koşu parkurunda mini konserlerin gerçekleşeceği alanlar kurduk."

 

BÜLENT CANKURT – SABAH

10 AYLIK GELİN 6 AYLIK HAMİLE

Seben Koçibey ile 3 Ocak 2013'te sessiz sedasız evlenen ve iki yıl sonra yine sessiz sedasız boşanan Mehmet Pisak, baba oluyor!

28 Ocak'ta Selin Sel ile Bahçeköy Saklı Koru Evleri'nde minik bir törenle ikinci evliğini yapan, Haziran başında da Bodrum Maça Kızı'nda düğün daveti veren Mehmet Bey, baba olmak için elini çabuk tutmuş.

Mehmet Bey ile 10 aylık evli olan Selin Hanım'ın 6 aylık hamile olduğunu öğrendim. Mehmet Bey, ikinci evliğinde ilk kez baba olma duygusunu yaşayacak. İskender- Mehveş Pisak çifti de oğulları Mehmet Bey ve gelinleri Selin Hanım sayesinde ilk kez torun sahibi olacak. Pisak Ailesi inşallah sağlıkla bebeklerini kucaklarına alır...

 

YÜKSEL AYTUĞ – SABAH

AYNASIZ KALMAYIN

Pek çok kişi gibi ben de çağrı merkezlerinde telefonlara cevap veren çalışanların 'gizli taktiğini' geçen hafta 'O Ses Türkiye' sayesinde öğrendim. Özel bir hastanenin çağrı merkezinde çalışan Selahattin adlı yarışmacı, mesai arkadaşlarının tümünün masasının üzerinde bir ayna olduğunu, kendilerini arayanlarla gülümseyerek konuşmak için sürekli bu aynaya baktıklarını söyledi. Selahattin, "Bizi arayanlara bir nebze olsa moral vermek istiyoruz. Bunu konuşmamıza yansıtmak için ise ayna kullanıyoruz. Bu sayede gülümseyerek konuşuyoruz" dedi.

Ne zaman Avrupa'ya gitsem, sabahları erken kalkıp yollarda yürür ve insanların gözlerinin içine bakarım. Hiçbir zaman da karşılıksız kalmam. Çünkü oralarda insanlar, tanımasalar bile sokakta sabahları birbirlerine 'Günaydın' ya da 'İyi günler' anlamına gelen sözcükler söylerler. Tabii dudaklarına içten bir gülümseme kondurmayı da ihmal etmeden. İşte o zaman kendimi bol bol vitamin almış gibi hissederim. Oysa bizde hiç tanımadığınız birinin gözünün içine bakmak, hele hele gülümseyip selamlaşmak risklidir. Baksanıza şu haber bültenlerindeki 'yan baktın cinayetlerinin' yoğunluğuna?

İşte bu nedenle çağrı merkezlerindeki bu şahane iletişim tekniğini çok sevdim. Acaba diyorum, bu medeni yöntem sadece çağrı merkezleriyle sınırlı kalmasa mı? Tüm telefonlara yüzümüzü gösteren birer 'dikiz aynası' taksak, daha mı mutlu oluruz ne!

 

SİNA KOLOĞLU – MİLLİYET

POYRAZ’DA MAHKEME SOLOSU

Bir müzik grubunda enstrümanların solo zamanları keyiflidir. Özellikle gitar ve davul soloları seyirci tarafından pek beğenilir. Doğaçlama üstatlığıdır bir anlamda. Ölçünün içinde olup aynı zamanda, onun dışına çıkabilmektir. Başka alemlere dalmak, sonra bir anda yeniden o parçanın içinde olabilmek hüneridir bir yerde.

Tüm bunları neden anlattım? Bir dizi, bunu gerçekleştirdi. ‘Poyraz Karayel’deki mahkeme salonu sahnesi. İzlerken aklıma yukarıda yazdıklarım geldi. Dizi konusu içinde giderken, birden senaryoya, yönetmene ve oyunculara “Buyrun solo kısmınız” demişler. Poyraz’la Ayşegül ve bir ‘cast harikası’ olan mahkeme salonu kişileri dişsiz teyzem, siyahi Jandarma, 60’lı yıllardan günümüze esen gözlükleriyle bayık katip ve dava anı çizeri ressam kardeşle ortaya muhteşem bir solo çıkmış. Amerikan usulü jürinin, yerli olursa nasıl olacağının da absürd komedisi olmuş.

OKLAHOMA MAÇLARI YAYINLANMAYACAK

“Acun Ilıcalı, NBA takımlarından Oklahoma City Thunder forması giyen Enes Kanter’in Minnesota Timberwolves ve Miami Heat’e karşı oynadığı mücadeleleri canlı olarak yayınlamadı” haberi yer almıştı internette. Merak ettim durumu. NBA maçlarını açık kanalda TV8,5 yayınlıyor. Şifreli olarak DSmart, Digitürk ve Turkcell TV Plus’ta yer

alıyor. Tüm NBA maçlarını yayınlayan kanal ve platformlar, Oklahoma City Thunder maçlarını yayınlamama kararı almışlar. Bu durum NBA maçlarının yayın haklarını elinde bulunduran Saran Holding’e bildirildi. Yani sadece TV8,5 değil, Türkiye’de bu maçların yayın haklarına sahip olanların hepsi ortak bir karar almış oldular. Bir dip not Saran Holding’in yeni spor kanalı S Sports yayına geçtikten sonra NBA maçları

ağırlıklı olarak buradan yayınlanacak.

KARIŞIK BİR PALAMUT

“Hangi palamut cinsi daha büyüktür?” sorusu vardı ATV’deki ‘Kim Milyoner Olmak İster’de. Yarışmacı, yüzde 50 joker hakkını kullandı. ‘Zindandelen’ ve ‘Altıparmak’ geriye kalan iki şıktı. Doğru cevap, ‘zindandelen’ oldu ki, yarışmacı da bunu bildi. Bir arkadaşım aradı, “Bu palamut sorusunun cevabı biraz tartışmalı” diye. Çünkü bazı kaynaklarda ‘altıparmak’ cinsi en büyük olarak yer alıyormuş. İnternette dolaştım. Şıkların içinde büyüklük sıralamasında bu şıklardan ‘altıparmak’, Vikipedi’ye göre en büyük palamut cinsi oluyordu. Kaynakçası Büyük Larousse olarak verilmişti. Yarışmacı altıparmak deseydi, sorun olmaz mıydı? Biliyorum binlerce soru hazırlanıyor ve tüketiliyor. Arada kaçaklar da olabilir. Yine de tartışmalı sorulara dikkat etmek lazım.

 

ALİ EYÜBOĞLU – MİLLİYET

ALYANSA DEĞİL, REYTİNGE BAKIN

TRT1 haberin patronu Erhan Çelik’in 10 Kasım nedeniyle yaptığı paylaşım tartışma yarattı. 

Çünkü Çelik’in paylaştığı fotoğrafta alyans görünmüyordu parmağında. 

O fotoğraf üzerine Çelik’le eşi Gülben Ergen arasında sorun olduğu şeklinde yorum yapanlar oldu.

Çelik’e sorunca, bana, parmağında alyans olan bu fotoğrafı yolladı ve şu mesajı yazdı:

“Ne diyeceğini şaşırmış insanlar. İlk günlerde sunduğum bültenin reytingini dillerine dolayanlar, nedense reytingimizin yükselişini görmüyor. Alyansıma değil, reytingimize baksınlar.

Dört çocukla ikinci evliliği böyle şahane yürütmemizi kıskananlar var. Allah’a şükür, her şey yolunda.” 

BÖYLE OLUR “RUS’UN OYUNU”

11 Kasım’da (bugün) vizyona giren Çağan Irmak’ın “Benim Adım Feridun”uyla Levent Özdemir’in yazıp yönettiği ve oynadığı ilk sinema filminin galası aynı gece olunca tercihimi “Rus’un Oyunu”ndan yana kullandım.

 

Fırat Tanış, Anastasiya Klyueva, Leonid Kulagin gibi oyuncuların yanı sıra oyuncu olmadıkları halde yönetmen hatırına oyunculuk yapan estetik cerrah Murat Topalan ve işadamı Hüsamettin Dinç de vardı filmin kadrosunda...

Uluslararası birçok yarışmada ödül kazanan besteci Fani Hodara’nın müziklerini yaptığı “Rus’un Oyunu”, Moskova, Hong Kong ve İstanbul’da çekilen bir film.

Konusu ve kurgusuyla ilginç bir film “Rus’un Oyunu”...

Fırat Tanış’ın oynadığı öykünün başkahramanı, bürokratları nasıl satın aldığı, evli olmasına eşine çaktırmadan nasıl çapkınlık yaptığını böbürlene böbürlene anlatan tekstilcidir. Adam günün birinde baltayı taşa vurur. Rus babanın intikamı acı olur.

FİLMİ ÇOK, DİZİSİ YOK!

“Geniş Aile - Yapıştır” ekibinin ikinci filmi “Geniş Aile 2 - Her Türlü”yü vizyondaki ikinci haftasında izledim sinemada...

Yönetmenliğini Ömer Uğur’un yaptığı filmin başrol oyuncuları Ufuk Özkan, Fırat Tanış, Bülent Çolak, Ahmet Sarsılmaz, Şinasi Yurtsever, Özge Ulusoy, Gizem Akman ve Bora Akkaş.

Senaryosunu Cüneyt İnay’ın yazdığı film, serinin ilki gibi eğlenceli...

Filmde önemli karakterlerden birini canlandıran Fırat Tanış’la ilgili bir şey dikkatimi çekti.

Tanış, üstlendiği rollerin hakkını veren ve bu nedenle bolca ödül kazanan bir oyuncu.

2014 yılında dört, 2015’te beş filmde oynayan Tanış, 2016’da oynadığı film sayısını altıya çıkardı.

Aynı anda sinemalarda iki filmde oynayan Fırat Tanış’ın her hafta onlarcasının yayınlandığı Türkiye’de dizilerde oynamamasının sebebiyse şu:

TV kanallarının Gezi eylemlerine yeterince yer vermemesi nedeniyle Tanış, 10 Haziran 2013’te dizi oyunculuğunu bıraktığını açıklamıştı.

GÜNÜN SÖZÜ

Daha iyisini yapayım derken, iyi olanı da bozarım bazen. (Shakespeare)

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTV YAZARLARI  UÇANKUŞ TV