UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! BÜLENT CANKURT, MEVLÜT TEZEL, OYA DOĞAN, YÜKSEL AYTUĞ VE SİNA KOLOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! BÜLENT CANKURT, MEVLÜT TEZEL, OYA DOĞAN, YÜKSEL AYTUĞ VE SİNA KOLOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! BÜLENT CANKURT, MEVLÜT TEZEL, OYA DOĞAN, YÜKSEL AYTUĞ VE SİNA KOLOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

MEVLÜT TEZEL - SABAH

HILLARY İMAM HATİPLİ MİYDİ?


Donald Trump'ın ABD başkanı olması Türkiye'yi nasıl etkileyecek?' Bence bu sorunun yanıtını şu an Trump dahil kimse bilmiyor.

Trump'ın, Müslümanlar ve göçmenlerle ilgili açıklamaları bizleri üzmüş ve endişelendirmişti ama siyaset yalanlar üzerine kurulu bir dünya!

10 Haziran'da bu köşede yayınlanan 'Oyum Donald Trump'a' başlıklı yazım şöyle başlıyordu:

'Mark Twain'in dediği gibi 'Politikacının hayatının yarısı seçmeni, öbür yarısı birbirlerini aldatmakla geçer'.

Politikada başarılı olmak için halkın duymak istediği şeyleri söylemelisiniz.' Trump da seçimi kazanmak için ABD'lilerin duymak istediklerini söyledi. Başkan olduktan sonra agresif, milliyetçi politikalarında yumuşama bekleyebiliriz. Zaten ilk konuşmasında, "Tüm ABD halkının, bana oy vermeyenlerin de başkanı olacağım" diyerek bunun sinyalini verdi.

TAM BİR KAPALI KUTU

Kezban Köse adlı bir Twitter kullanıcısının 'Trump, İslam düşmanı diyorlar. Sanki Clinton imam hatipli' diye yazdığı tweet, birçok şeyi özetliyor aslında. Müslümanlar son dönemde en büyük acıları Hillary'nin de dışişleri bakanı olduğu Obama yönetiminde yaşadı; Ortadoğu yine kan gölüne döndü. Obama ve Hillary'nin son dönemde Türkiye'ye olan bakış açılarını uzun uzadıya anlatmaya gerek yok; Türkiye'nin iç dinamiklerini hesaba katmadan hep hesap soran bir tavır içerisindeydiler. PYD ve YPG'yi desteklemeleri, 15 Temmuz darbe girişiminde takındıkları tavır, darbe ile ilgili açıklama yapmak için bile uzun süre beklemeleri, Hillary'nin başkan olursa Kürt grupları açıkça destekleyeceğini açıklaması vs... 10 Haziran'da yazdığım gibi; Trump kazanırsa, ABD'nin dış siyasetinin değişme ihtimali var ama Hillary seçilseydi Türkiye'ye zararı dokunan politikalar aynen devam edecekti.

Trump'ın seçimi kazanması şu aşamada bizim için daha hayırlı oldu. Ancak bizim için umut vâdetse de Trump, tam bir kapalı kutu.

Trump, daha önce The New York Times'a verdiği röportajda Türkiye'deki darbe girişimiyle ilgili Erdoğan'ı övmüş, "Bazıları darbe girişiminin tertip olduğunu söylüyor ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum.

Yaşananları tersine çevirebileceği konusunda Erdoğan'a güveniyorum" demişti.

Suriyeli Kürtler için de "Kürtlerin hayranıyım, anlarsın" ifadesini kullanmıştı.

Soruyu soran gazetecinin "Ama Erdoğan değil; bu durumla nasıl baş edeceksiniz?" diye sorması üzerine şu cevabı vermişti:

"İdeali, onların hepsini bir araya getirmek olur. Ve bu bir olasılık olur. Ama ben Kürt güçlerin büyük bir hayranıyım. Aynı zamanda, Türkiye'yle potansiyel olarak çok başarılı bir ilişkimizin olabileceğini düşünüyorum. Ve ikisini bir şekilde bir araya toplamak gerçekten harika olacaktır." Aynı açıklamada bile iki tezat politik düşünce var.

Trump'ın biyografilerini yazan yazarlara 'Trump nasıl biri?' diye sorulduğunda ilk verdikleri yanıt şu oluyor: 'Agresif, tutarsız, ilkesiz, materyalist, kibirli, kurnaz, karizmatik.' Özetle ne yapacağı önceden kolay kolay öngörülemez bir ABD başkanı ile karşı karşıyayız.


BÜLENT CANKURT - SABAH

UZUN SÜRDÜ AMA SONU YİNE HÜSRAN OLDU


Osmanlı İmparatorluğu döneminde yaşamış asker ve devlet adamı Fethi Ahmet Paşa'nın torunlarından olan, dünyaca ünlü yıldızların yakın dostu Mehmet Birgen, üçüncü eşi Dilek Birgen'den boşanıyor! Türkiye'nin ilk yüzen diskosu Bodrum'daki Club Catamaran'ın da sahibi olan 71 yaşındaki Mehmet Birgen; biri 11, diğeri 3 yaşındaki iki çocuğunun annesi Dilek Hanım'dan boşanmak için mahkemeye başvurmuş...
EN UZUN EVLİLİĞİ OLDU
Şimdiye kadar başından iki evlilik geçen Mehmet Bey, mutluluğu Dilek Hanım ile yakalamış gibi görünüyordu.
Hatta bir röportajında "Gerçek evliliğim Dilek ile olandır.
Diğerleri hep başka sebeplerden olmuştu" diyen Mehmet Bey'in 'gerçek evliliğini' neden bitirdiğini bilmiyorum ama kararı kesinmiş.
Mehmet Birgen, ilk evliliğini 1975 yılında, sosyetenin güzel kadınlarından Figen Çiftçi ile yapmış ancak senesi dolmadan boşanmışlardı.
1989'da Kolombiya kökenli bir Amerikalı ile evlenmiş ve bu evliliği de üç yıl sürmüştü. Hatta bu evliliğinden doğan ve şu anda 27 yaşında olan kızına, yıllar önce aşk yaşadığı Ajda Pekkan'ın adını vermişti. Mehmet Bey, 2005'te ise Dilek Hanım ile üçüncü kez nikah masasına oturmuştu. Mehmet Bey, 11 yılın ardından üçüncü evliliğini de bitirmeye karar vermiş. İkisi için de hayırlısı olur inşallah.
Mehmet Bey'in evlenmediği Amerikalı sevgilisinden de şu anda 48 yaşında olan Ashley adında bir oğlu var. Ashley, 1991'deki Körfez Savaşı sırasında Irak'a 25 sorti yapan bir savaş pilotuydu.


YÜKSEL AYTUĞ - SABAH

ELMANIZI KIZARTMAYIN


İçimde ukdeydi. Sonunda 'yılın filmi' olarak değerlendirilen Ekşi Elmalar'ı izleme imkanı buldum. Vizyona gireli 10 gün olmasına rağmen, Edremit'teki sinemanın sabah seansında salonun yarısı doluydu. Belli ki en iyi tanıtım mecrası olan 'kulaktan kulağa sistemi' yavaş ama etkili bir şekilde işliyordu. Gördüğüm kadarıyla salondan mutsuz ayrılan yoktu. Zira bu filmi izleyip de keyif almayan kişinin mutlaka bir ruh doktoruna görünmesi gerekiyor.

Ekşi Elmalar'ın zamanlamasını son derece doğru bulduğumu söylemeliyim. İçimizin kasvete bulandığı, yarınlara ürkerek baktığımız, savaş ve terör sarmalına yakalandığımız şu günlerde, sinemaya gitmedim de, sanki kurtulduğum yangının ardından ambulansta maske ile oksijen aldım.

Yılmaz Erdoğan'ın türlü yeteneği arasında bana göre en önde geleni; şairliği.

Filmlerindeki insanı etkileyen şiirsellik de onun naif ruhundan geliyor. Tıpkı Kelebeğin Rüyası'nda olduğu gibi yine filmin ham maddesi asetatı, kalemine mürekkep olarak doldurmuş ve perdeye mısralar dizmiş.

Film, ağırlıklı olarak 70'li yılların Hakkari'sinde geçiyor. Seçim kaybetmiş bir belediye başkanı ve onun birbirinden güzel üç kızının etrafında dönüyormuş gibi görünen hikaye, aslında birbirinden bağımsız pek çok mesajın kuyruğunu birbirine ustaca bağlıyor.

Filmin beni bu denli etkilemesi; yeni kız babası olmamdan ya da babasını Alzheimer hastalığına kurban vermiş bir evlat olmamdan kaynaklanan 'özel' nedenlere bağlanabilir. Ama esasında en çok etkilendiğim, bir zamanlar Hakkari'nin en büyük derdinin 'aşkı bulmak' olmasıydı. Karlı dağlarıyla, cennet şelaleleriyle, muhteşem yaylalarıyla Hakkari'nin bu kadar güzel olduğunu bana kim anlatsa inanmazdım. Ama işin içine siyaset ve diplomatik menfaatler girince, o cenneti nasıl da 'ustalıkla'(!) cehenneme çevirmişiz meğer... İşte filmin en önemli mesajı da burada devreye giriyor:

Her ekşi elmayı ille de kızartıp tatlandırmaya gerek yok!


SİNA KOLOĞLU - MİLLİYET

'İÇERDE' BİRİNCİ AMA...

Show TV’nin ‘İçerde’ dizisi gün birincisi. Hem de öyle böyle değil. Dizi, yüzde 11 gibi bu devirde hayal edilmesi zor bir izlenme oranına sahip. O saat dilimi televizyonu açık her yüz kişiden 20’si ‘İçerde’yi izliyor. “Seyredenin bir bildiği vardır” diyerek ev ahalisi de inatla izliyor. Sonra “Eskiden kovboyculuk oynanırdı mahallede, bu dizi ona benziyor” diye söyleniyorlar. Sürekli 10 kişinin birbirini kovaladığı “Sobe” der gibi ‘İçerde’. Kahramanlar sokakta ‘İçerde kim?’ oynuyor. Sarp (Çağatay Ulusoy) ve Mert’in (Aras Bulut İynemli) hayranları toz kondurmazlar bu anlaşılır bir durumdur. Dizinin giderek kendi ‘ciddi rollerinin’ karikatür haline döndüğü bir hali var. ‘Ezel’ benzetmeleri yapıldı. Sanırım bundan vazgeçilmiştir.

Bu diziler gider

Yeri gelmişken Show TV, ‘benzer’ bir diziyi ‘Cesur Yürek’i de yayınladı. Mafya

dizilerimizin kötü adamları buluşmuş, birbirleriyle didişiyorlar. Geriye adı kalır dizinin.

Bu sezonu tamamlayabilir mi, bilemem.

Kanal D’nin ‘Babam ve Ailesi’yle birlikte ‘yaptıklarınız için teşekkürler’ diyecektir yakında. Bu arada ‘Familya’nın yeni bölümü FOX’ta saat 23.00’te başladı. Sektörde saati değişen diziler ‘bitmek üzere’ olarak değerlendirilir. Uğur Yücel hatrına izleyen çok tanıdığım var. “Bu kaçıncı denemesi” dediler.

ŞAKASINI SEYREDEMİYORMUŞ

Demet Akbağ, 360 kanalında ‘Emel’ce’ye katıldı. Malum şu sıralar şaka programı yapıyor. “Çekim sırasında yönetmek başka bir şey. Ama iş seyretmeye gelince benim için çok zor” demiş. O anki durumlarına kıyamıyormuş kendisi. Bu program başlarken yazmıştım, ‘eşek şakası’ sınırını... İzledik, gözde kansu’nun yerlerde gezindiği rehine şakasını! Umarım daha ‘espri dozu yüksek’ şakalar yaparlar. Ya da bundan vazgeçerler.

O PROGRAM NE ZAMAN BAŞLIYOR?

‘İşte Benim Stilim’, sulanmadığı zamanlar izlenebiliyordu. TV8’de tekrar başlayacak. Bu ayın sonuna doğru ekrana gelecek.

Nur Yerlitaş’ın ameliyatı iyi geçmiş, programda yer almak için pek istekliymiş. Çok konuşulan Kerimcan Durmaz kardeşimiz meselesi var. Edindiğim önemli bilgilere göre kendisi, sürekli yer almayacak. Biraz öyle bir hava estirilmişti.

İlk hafta finalinde konuk jüri üyesi olarak yer alacakmış. Belki ikinci hafta finalinde de...

Bu arada merak edilen ‘O Ses Yunanistan’ da, bu ayın sonunda ülkenin dört kanalından biri olan SKAI’de yayına başlıyormuş.   


OYA DOĞAN - VATAN 

ANNE SUÇ VE VİCDAN SORGUSU YAPTI

Anne dizisinin ilk bölümünü izlediğimde onlarca karmaşık duygu arasında sıkışıp kalmış gibi hissetmiştim kendimi... Hem kızdım, hem sövdüm, hem utandım, hem de suça tanıklık ettim. Bu ülkede en hassas noktamız evlatken, Anne’nin de tutacağını zaten biliyordum. İlk bölüm eleştirimi yazmıştım. Ancak üçüncü bölümü izledikten sonra büyük bir takdiri de hak ettiğini düşünüyorum. Anne son bölümünde bizi suç ve vicdan kavramını irdeleyen bir yolculuğa çıkardı. Zeynep’in çaresizliğine, Gönül’ün geç kalmış anneliğine, Turna’nın bir aileye ait olma çabasına ve Ali’nin etik ve ahlak kavramını nasıl ezip geçtiğine şahit olduk. Bölüm su gibi akıp geçti. Beren Gökyıldız ve Cansu Dere o kadar iyi partner olmuşlar ki, anne-kız olmadıklarına inanmamak mümkün değil! Doğuran mı, vicdanlı olan mı anne bir kez daha düşündürdü bu bölüm. Sabah reytinglerde 10’un üzerinde alacağına emindim. Çünkü hiç sıkılmadan, aksamadan akan bir bölümdü. Sonuç yanıltmadı. Anne, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ı yerinden ederek zirveye yerleşti. Eğer bu tempoda devam ederlerse birincilikte otururlar. Ancak başka açılımlara girmek zorundalar! Aynı sorgulamayla devam ederlerse bir süre sonra yerlerini kaybederler.

Hüseyin’i anlamak!

Hayat Şarkısı ekranın tartışmasız yüz akı dizilerinden biri! Geçen sezondan beri Cevher Ailesi’nin bireylerini tek tek yazdım. Ancak sıra Hüseyin’e hiç gelmemişti. Çünkü Hülya’sı, Kerim’i, Bayram’ı, Zeynep’i, Süheyla’sı hep gündemdeydi. Onu evde kimsenin görmediği gibi biz de çok zor gördük. Bu hafta ekrana gelen bölümde Hüseyin’in isyanını izledik. “Bir kere de dağınıklığımı sen topla. Aşık oldum” dedi Kerim’e. Ne acı değil mi? Birilerinin dağınıklığını toplarken onlara iyilik yaptım zannediyorsunuz ama kendinizi hem siz, hem de çevrenizdekiler unutuyor. O nedenle bu hafta Hüseyin’in isyanını çok net anladım! Tayanç Ayaydın, Hüseyin’i canlandırırken bize uzun süre Si notasını dinletti. Zaman zaman Fa notasını da gösterdi ama anlamadık. Bu hafta Do notasına bastığında anladık. Emeğine sağlık Tayanç Ayaydın geç oldu ama anladık!

Aşk mı, vatan mı kazanacak?

Bu akşam ekranda büyük bir yarış var. Zira, Vatanım Sensin üçüncü bölümüyle Kanal D’de ekrana gelecek. Bugün 10 Kasım yani Atatürk’ün ölüm yıldönümü olduğu için özel bir Mustafa Kemal sahnesi de var. Tanıtımları tüylerimiz diken diken olarak izledik. Aynı zamanda bu akşam Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyükstün’ün başrollerini paylaştığı Cesur ve Güzel Star TV’de başlıyor. İki dizi arasında ciddi bir yarış olacağı aşikar! Fox TV’nin yeni dizisi Umuda Kelepçe Vurulmaz’da bu akşam ikinci bölümüyle bu yarışa katılacak. İlk bölüm reytingleri yüksek gelmemişti. Bu kadar zorlu bir günde sürpriz yapar mı bilinmez ama üç projede içerik olarak kuvvetli! Ancak zirve yarışı Vatanım Sensin ve Cesur ve Güzel arasında geçer. Bakalım seyirci aşkı mı, vatanı mı seçecek? 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTV YAZARLARI  UÇANKUŞ TV