UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! ALİ EYÜBOĞLU, YÜKSEL AYTUĞ VE SİNA KOLOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! ALİ EYÜBOĞLU, YÜKSEL AYTUĞ VE SİNA KOLOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! ALİ EYÜBOĞLU, YÜKSEL AYTUĞ VE SİNA KOLOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

YÜKSEL AYTUĞ - SABAH

AH ŞU REKLAMLAR


Kadınların güzel görünme kaygılarını tetiklemek, reklamcıların başlıca ekmek kapısı haline geldi. Hatta 'tetiklemek' ne kelime; cümlesini bunalıma sokmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Yeni bir şampuan reklamı, kadınları iyice strese sokan bir soruyla başlıyor:

'Saçlarınız döküldüğü için at kuyruğunuz ince mi görünüyor?' Haydi buyurun size kadınlar için yeni bir memleket meselesi!

Bu reklamın ardından, saçların toplayıp aynanın karşısında göz ucuyla profiline bakmayan kadın kalmış mıdır acaba? Bakalım reklamcı dostlar daha kadınların başına ne çoraplar örecek...

Hazır söz reklamlardan açılmışken, vitamin reklamında aklıma takılan cümleden de bahsedeyim.

Dış ses diyor ki; 'Türkiye'nin yüzde 77'si sabahları alarmını en az bir kez erteliyor!' İyi hoş da bu istatistiğe nasıl ulaştınız kardeşim?

Türkiye'nin yüzde 77'si ile her sabah aynı yatakta mı uyanıyorsunuz?

Malum, bizim ülkemizin istatistiklerine pek güven olmuyor. Her seçim sonrası bunu daha iyi anlıyoruz. Diyeceğim o ki; eğer 100 kişi ile sokakta anket yaptıysanız, taca çıkarsınız.

Yoksa cep telefonlarını mı takibe aldınız?

Hah, bak işte ona inanırım!

Gelelim 'gıcık olduğum' reklama... İki kız, ellerindeki patates cipsini, otobüste sağa sola sallarken, karşılarında oturan iki genç de hipnotize olmuş gibi cipsi takip etmek için kafalarını bir sağa bir sola çeviriyor. Kızlar, cipsi hızla hareket ettirince de bizim alık delikanlılar kafalarını cama çarpıyor, kızlar da kahkahayı basıyor.

Eğer aynı şeyi, delikanlılar, kızlara yapsaydı, feministler çoktan yaygarayı basmaz mıydı?

Biz erkekler, kadınlara mal ve hizmet pazarlamak isteyen reklamcıların elinde maymuna döndük vallahi!


ALİ EYÜBOĞLU - MİLLİYET

TELEVİZYONLARIN EKİM AYI KARNESİ

Kanalların reyting karnesini yazmaya başladığımdan bu yana; bu verilere meraklı okurlarımızdan her yeni ay başında gelen talep aynı:

“Televizyonların yeni reyting karnesini ne zaman yayınlayacaksınız?”

Okur isteyince, bize de yazmak düşüyor.

TNS’in açıkladığı ‘Tüm Gün - Total’, ‘Tüm Gün - Prime Time’ ve ‘AB - Prime Time’ verilerini paylaşırken, bu kez küçük bir değişiklik yaptım.

Kanalların sadece ekim değil, eylül ayı verilerini de yazdım ki, hangi televizyonların ‘kazanan’, hangilerinin ‘kaybeden’ olduğu daha iyi anlaşılsın.

Bu veriler ışığında ekim ayının kazananı ATV ve TV8, kaybedeniise FOX...

ATV’nin ‘Total - Tüm Gün’ ve ‘Total - Prime Time’da birinci kanal olması kadar hiç dizi yayınlamayan TV8’in ‘dizi kanalları’ karşısında ekim ayında AB - Prime Time’da birinci olması önemli.

Ekimin ardından bu ay da, yeni ve bir o kadar iddialı yapımlarını peş peşe ekrana getiren ‘dizi kanalları’ bakalım kasım ayını nasıl tamamlayacak?

TÜM GÜN - TOTAL’DE EN ÇOK İZLENEN ATV

1. ATV

Eylülü 8.67’lik izlenme payı ile birinci tamamlayan ATV, ekim ayını da birinci tamamladı. Üstelik kanal bunu, izlenme payını yüzde 10.52’ye yükselterek başardı.

2. Show TV

Eylül ayını yüzde 8.21 ile 2. tamamlayan kanal, ekim ayında izlenme payını az da olsa artırdı. Show TV, yüzde 8.65’lik izlenme payı ile ekim ayını2. tamamladı.

3. Star TV

Eylül ayında yüzde 7.6 ile 4. sırada olan Star TV, izlenme payını yüzde 8.13’e çıkarıp ekim ayının en çok izlenen 3. kanalı oldu.

4. Kanal D

Yüzde 7.41’lik izlenme payı ile eylül ayının 5. kanalıydı. Ekimde izlenme payını 7.98’e çıkarıp4. sıraya yükseldi.

5. FOX

Eylül ayında yüzde 8.11 ile ‘Tüm Gün-Total’de 3. olan FOX, ekim ayını yüzde 7.68’lik izlenme payı ile 5. tamamladı.

6. TV8

Yüzde 4.1’lik izlenme payı ile eylül ayında 6. kanal olan TV8, yüzde 5.31’lik izlenme payı ile ekim ayında da6. oldu.

7. TRT 1

Eylülde yüzde 3.68’lik izlenme payı ile 7. olan TRT 1’in ekim ayında da sıralaması değişmedi. TRT1, yüzde 3.91’le 7. kanal...

TOTAL - PRIME TIME’DA BİRİNCİ KANAL DEĞİŞTİ

1. ATV

Yüzde 8.23’lük izlenme payı ile eylül’ü 5. sırada tamamlayan ATV, ekimde izlenme payını yüzde 10.19’a yükseltip, ‘Tüm Seyirciler - Total’ kategorisinde de 1. sıraya çıktı.

2. Star TV

Geçen ay yüzde 8.94 ile 3. kanal olan Star TV, ekim ayında izlenme payını yüzde 9.72’ye çıkarıp ‘Total - Prime Time’da 2. kanal oldu.

3. Show TV

Eylülde yüzde 9.4’le 2. kanaldı. Show TV, izlenme payını yüzde 9.09’a düşürünce, ekim ayını 3. kanal olarak tamamladı.

4. TV8

‘Tüm Seyirciler - Prime Time’ kuşağında 3. sırayı paylaşan iki kanal var. Bunlardan biri TV8, diğeri Show TV. TV8, eylül ayında yüzde 5.67’lik izlenme payı ile 6. kanaldı. Ekim ayında izlenme payını yüzde 9.09’a yükseltti ve Show TV’yle birlikte 3. sıraya yerleşti.

5. Kanal D

Bir ay önce yüzde 8.58’lik izlenme payı ile 4. olan Kanal D, ekim ayında küçük bir kayıp yaşadı ve yüzde 9.06 ile 5. sıraya düştü.

6. FOX

Eylülü yüzde 10.02 ile 1. tamamlayan kanal, ekim ayının en çok kaybedeni oldu. FOX, yüzde 8.98’lik izlenme payı ile ekim ayında 6. sıraya geriledi.

7. TRT 1

Kanal, yüzde 4.65’lik izlenme payı ile eylül ayının 7. kanalıydı. TRT 1,

Ekim ayında izlenme payını yüzde 5.04’e yükseltti, ama sırası değişmedi.

AB KULVARINDA 1 NUMARA TV8

1. TV8

AB - Prime Time’da eylülde yüzde 6.14’lük izlenme payı ile 6. kanal olan TV8, ‘O Ses Türkiye’ ve yayınladığı filmler sayesinde ekimde izlenme payını yüzde

11.31’e çıkarıp 1. oldu.

2. Kanal D

Geçen ayı bu kulvarda yüzde 9.19’la 2. tamamlayan Kanal D, bu ay da 2. oldu. Kanalın izlenme payı yüzde 9.55.

3. Star TV

Eylül ayında AB - prime - time’da 3. olan kanal, izlenme payını yüzde 9.05’ten yüzde 9.50’ye çıkardı, ama 3’üncü sıraya demir attı.

4. ATV

Eylülde yüzde 8.03’le 5. kanaldı. Ekimde izlenme payını yüzde 9.14’e yükseltip 4. kanal oldu.

5. Show TV

Geçen ay yüzde 9.02’lik izlenme payı ile 4. kanaldı. Ekimde izlenme payı yüzde 9.07, kanallar arasındaki sırası ise 5.

6. FOX

Bu kulvarda eylül ayının 1. kanalıydı. Eylülde yüzde 9.97 olan izlenme payı ekim’de yüzde 8.97’ye düşünce yedi kanal arasında 6. sıraya geriledi.

7. TRT 1

Eylülde yüzde 5.61 izlenme payı ile 7. kanaldı. Ekimde izlenme payı yüzde 6.23’e çıktı, ama sırası değişmedi.


SİNA KOLOĞLU - MİLLİYET

'HELE BİR KARIM OL'

‘Aşk ve Mavi’, ATV’nin yeni dizisi; Emrah karşımızda. Mavi, (Burcu Kıratlı) Ali’ye (Emrah) soruyor: “Sen yumurtanın neresini seversin?” Yanıt: “Sarısını”. Mavi de sarısını seviyor ve şöyle diyor: “Al işte biliyordum, biz anlaşamayacağız.” Ali, “Tamam, sarısını sen yersin, ben yemem o zaman.” Ali o kadar seviyor ve taviz veriyor yani. Mavi buna inanmayarak şöyle konuştu: “Annenin üzerine yemin et o zaman.” Ali, “Sen önce bir karım ol da bakarız sonra” diyor. Dizi böyle duygu yüklü diyaloglar üzerine kurulu. Tabii ki bu sözlerin üzerine Emrah bakışlarını unutmamak lazım!

Kadın kayıtsız kalamaz

Toplumu derinden etkileyen dizi sözlerinden birine ‘Cesur ve Güzel’in fragmanında rastladık: “Hiçbir kadın kendini kurtaran adama kayıtsız kalamaz. ”Erkeğin gücünü bundan daha güzel anlatan bir cümle olabilir mi?

İnsanlığın yeri!

‘Poyraz ve Karayel’in son bölümünde Poyraz, operasyon için yaşlılar evindeydi. Onların bulunduğu büyük salona girdi. Not almışım. “İnsanlığın yeri asla doldurulamayacak” diye bitirdi konuşmasını. Bugünlerde bizim oralarda insanlık ne çok üzüyor bizi!

Kovboy kanalı

Geçenlerde ev ahalisi olarak Salihli’ye aile gezmesine gittik. Bacanak, “Sabahları TVEM’de kovboy filmleri olur, kaçırmam” dedi. Kendisi emekli öğretmen. Kanal, ısrarla oynatıyor. Demek bir bildiği varmış.

15 yıldır soruyorlar

Öğrenci, “Hocam dövme yapmak haram mıdır?” diye sordu. Nihat Hatipoğlu ise “15 yıldır bu soru soruluyor bana” dedikten sonra yanıtladı. Toplumun sormaktan vazgeçmediği konu başlıkları vardır. Onlardan biri de kızlık zarıdır. Haydar Dümen söylemişti bir zamanlar. Sahi hocamız TV’de neden yok acaba?

Limon tabii düşecek

Kanal 7 haber bülteninde limonun fiyatının düştüğü söyleniyordu. Ev ahalisi: “Yahu limonun mevsimi, şaşıracak ne var bunda?” dedi. Hep yapıyorlar bunu!

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13