UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, BEŞTEPE KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ'NDE GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARI ATAMA TÖRENİ'NDE KONUŞUYOR!..

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, BEŞTEPE KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ'NDE GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARI ATAMA TÖRENİ'NDE KONUŞUYOR!..

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, BEŞTEPE KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ'NDE GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARI ATAMA TÖRENİ'NDE KONUŞUYOR!..

Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde Gazi ve Şehit Yakınları Atama Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölücü terör örgütü PKK, 1984'ten beri askerimizin polisimizin vatandaşımızın kanını döküyor. Son olarak da FETÖ 15 Temmuz gecesi 246 kardeşimizi şehit etti" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

*Ben bugüne kadar 241 kardeşimiz şehit oldu dedim ama o gece trafik kazalarında 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ben onun için 246 şehidimiz var diyorum. O bölgelere gelirken trafik kazalarında şehit olan kardeşlerimizi de dahil ettik. Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz onlar ölü değil, diridirler" diyor Rabbimiz. Onlar bizimle beraber. Bizim için asker demek sadece üniforma giymiş kişiden ibaret değildi. Bizim için ordu millet derler, vatandaşımız gerektiğinde ülkesi için her türlü mücadeleyi verir.

*15 Temmuz gecesinin muzafferi milletimin bizatihi kendisidir. Böyle bir milletin mensubu olduğum için şeref duyuyorum, Allahıma hamd ediyorum. Bu millet yeniden ayağa kalktı. Yeniden Seyit Onbaşılarımız oldu. Ayağa kalktılar biz buradayız dediler. İstediğiniz kadar tanklarınız toplarınız olsun. Hatta parasını biz vermiş olalım. Akif ne diyor? Arkadaş yurduma alçakları uğratma sakın! İşte İstiklal Marşını siz gerçekleştirdiniz.

*Bu millet gövdesini siper etti. Elhamdülillah neticeyi de aldı. Gölbaşı'nda Özel Harekatta 56 şehidimiz var. Orada aslanlar gibi polislerimiz şehit oldu. Acımasızca geldiler o alçaklar bombaladılar. İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 39 şehidimiz var. Onlar tankların üzerine yürüdüler. Gençlerimiz gibi Türkan kardeşimiz gibi şehit olan bacılarımız var. Rabbim onlardan razı olsun. Rabbim onların ortaya koydukları cesaretleriyle bu ülkeye yeniden ayağa kalkış lütfetti. Bizim sorumluluğumuz daha çok artıyor. Birbirimizi Allah için daha çok seveceğiz. Aramıza nifak sokanlara Hep birlikte Türkiye'yiz diyeceğiz.

BAZI MEDYA ORGANLARI VE ANAMUHALEFETİN İDDİALARINA CEVAP!

*Tarih yeniden ispat-ı vücud ediyor. Böyle bir milletin ferdi olarak dünyaya geldiğim için Rabbime hamd ediyorum. Bugün bir atama vesilesiyle buradayız. Onun için başta Başbakanımıza ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Bugün 2028 kişinin atamasını gerçekleştiriyoruz. Bu sayının 419 'u 15 Temmuz gazisi veya gazi yakınıdır. Şehitlerimizin ve gazilerimizin yaptıkları fedakarlık yanında bizim kendilerine sunduğumuz hizmetin lafı bile olmaz. Bu bir inaye değil. Bu devletimin milletine verdiği emanetin hak sahibine verilmesidir. Şehitlerimizin, gazilerimizin ve yakınları devlete emanettir.

*Bununla birlikte medyada ve muhalaefet partileri içinde zaman zaman şehit yakınları ve gazileri ihmal ettiğine dair şunu demek istiyorum. Biz 2011 yılında bu çalışmaları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızda topladık. Artık tüm işlemler bu bakanlıktaki ilgili daireler tarafından değerlendiriliyor. Bu çalışmaları teker teker anlatsak bu liste çok uzun olur. Şehitlerimizin mirascılarına ciddi miktarda nakdi tazminat ödeniyor. SGK tarafından emekli aylığı bağlanıyor. 30 yıl üzerinden ikramiye veriliyor. Özel okullarda kontenjanlar ayrılıyor. SAğlık hizmetlerinden katılım payı alınmıyor. Toplu taşımadan ücretsiz yararlanıyor. Faizsiz kredi veriliyor. Kamuda şehit yakınlarına ikişer, gazilerimize ve terör mağduru sivillere birer istihdam hakkı veriliyor. Bu liste aslında daha da uzun.

AYRINTILAR GELİYOR...

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13