UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

VALİLİKTEN PATLAMAYLA İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA!..

VALİLİKTEN PATLAMAYLA İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA!..

VALİLİKTEN PATLAMAYLA İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA!..

İstanbul'daki patlamadan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İstanbul Şirinevler'de 75.Yıl Polis merkezi yakınlarında patlama meydana geldi. Saldırının bombalı araçla gerçekleştirildiği bildirildi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. İlk gelen bilgilere göre; patlamada 1'i ağır 10 kişinin yaralandığı öğrenildi. Vali Şahin bombalı bir motosiklete yerleştirilen bombanın patlatıldığını açıkladı.

 İddialara göre motosikletle olay yerine gelen kasklı ve kırmızı montlu olduğu belirtilen saldırgan, motosikleti bırakarak olay yerinden uzaklaştı.

İstanbul Yenibosna'da patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çatışma ihtimaline karşılık patlamanın ardından bölgeye özel harekat polisleri ve zırhlı araçlar gönderildi. İlk gelen bilgilere göre; patlamada 1'i ağır  10 kişinin yaralandığı öğrenildi. Saldırının çok şiddetli olduğu patlama sesinin Atatürk Havalimanı'ndan da duyulduğu belirtildi.

Saat 15.55 sıralarında 75. Yıl Polis Merkezi Amirliği yakınlarında bir patlama oldu. Patlama sonrası olay yerine; bomba imha uzmanları, zırhlı araçlar ve ambulans sevk edildi.

Patlamanın ardından bölgede silah sesleri yükseldi.

Olayla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Olayda can kaybı ya da yaralı olup olmadığı bilinmiyor. Patlamaya bir araca yerleştirilen bombanın neden olduğu belirtiliyor.

POLİS BİR ŞÜPHELİYİ ARIYOR

Bölgede geniş güvenlik önlemi alan polis, çevredeki vatandaşları tahliye etti. Güvenlik kameralarını inceleyen polis, patlamanın hemen ardından bölgeden kaçan motosikletli kişiyi tespit etti. Polisin motosikletli ve başında kask olan şüpheliyi aradığı bildirildi.

İstanbul'da Yanında Bomba Patlayan Karakol 2012'de de Hedef Olmuştu

İstanbul Yenibosna'da polis karakolu yakınında gerçekleşen patlamanın ardından ilginç bir bilgi ortaya çıktı. Aynı karakol 2012 yılında da hedef alınmış.

2012'DE HEDEFTEYDİ

İstanbul Yenibosna'daki 75. Yıl Polis Merkezi'nde 8 Aralık 2012'de de bir saldırı düzenlenmiş, bir polis yaralanmıştı. Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, saldırıyı PKK'nın üstlendiğini söylemişti.

 

OLAY NASIL YAŞANMIŞTI?

Olay Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi önünde saat 21.30'da meydana gelmişti. Biri kadın iki saldırgan polis merkezi önüne gelerek karakolun bahçesine iki el bombası atmıştı. Ardından bahçeye giren iki polis otomobiline uzun namlulu silahlarla ateş etmişti. Karakoldaki polis ekipleri saldırıya anında karşılık vermesi üzerine saldırganlar kaçmaya başladı.


VIDEO İÇİN TIKLAYINIZ


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13