UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FATİH TERİM NOKTAYI KOYDU! TERİM'DEN BÜYÜK SES GETİRECEK İŞTE O FLAŞ AÇIKLAMALAR!..

FATİH TERİM NOKTAYI KOYDU! TERİM'DEN BÜYÜK SES GETİRECEK İŞTE O FLAŞ AÇIKLAMALAR!..

FATİH TERİM NOKTAYI KOYDU! TERİM'DEN BÜYÜK SES GETİRECEK İŞTE O FLAŞ AÇIKLAMALAR!..

2018 Dünya Kupası Grup Elemelerinde Ukrayna ve İzlanda ile oynanacak maç öncesinde Fatih Terim bir basın toplantısı düzenledi.

Kadroya alınmayan ve alınan oyuncular hakkında önemli ifadeler kullanan Terim, "Hiçbir oyuncumuz yedirtmem. Beni planlarınızın içine çekmeye çalışmayın" dedi.

İşte Fatih Terim'in açıklamaları!

KADROYA ALDIĞIM, ALMADIĞIM OYUNCULAR

Hepiniz biliyor ve görüyorsunuz son günlerde çıkan milli takım kadrosuna aldığım veya almadığım oyuncularla ilgili kabul edilemez yazı ve yorumlardan, şahsımla ve oyuncularımla ilgili haksızca ve karalayıcı ifadelerden ve servislerden gerçekten derin üzüntü duyduğumu ifade etmeliyim.

OYUNCULARIMI YEDİRTMEM

Oradan buradan duydum diyerek ortaya atılan çirkin iddia ve ithamların her biriyle tek tek mücadele edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Tekrar ediyorum: kadroya aldığım veya almadığım oyuncular ve şahsımla ilgili gayri ahlaki haber ve yorumlara izin vermeyeceğim. Ben kendi açımdan gerekeni söylemişken, meselenin şahsi olmadığını dile getirmişken, bedelini ödemeyi göze almış ve hatta milli menfaatleri kendi dünya duruşunun ve karakterinin önüne koyarak yoluna devam ederken sağduyu ve aklı selimden uzak yorum ve ithamlarla karşıma çıkanlara, beni planlarının önünde görenlere, suni yıpratma çabası içinde olanlara kendimi de, kadroda olmayan veya kadroda olan oyuncularımı da yedirtmem.

GÜZEL BİR ATASÖZÜ VAR...

Kadroya aldığım veya almadığım oyuncular bu ülkenin evlatlarıdır. Yaşananlar ne olursa olsun kimseye haksızlık yapılmasına seyirci kalmam, gönlüm de razı gelmez. İçinde bulunduğumuz durumu gayet iyi özetleyen bir atasözü var: göz o ki dağın arkasını göre, akıl o ki başına geleceği bile. Sanıyorum herkes benim uzun bir süre önce fark ettiğim ve içinde olduğum dağın arkasını ve sislerin arkasındaki gerçekleri görmeye başladı.

KİŞİSEL OLMADIĞINI SÖYLEDİM

Bu sürecin sadece kişisel olmadığını, bir teknik adam kararı ve oyuncu tepkisine indirgemekten daha öte olduğunu, istemeden nelerin içinde olunabildiğini önümüzdeki günler daha net görürüz diye düşünüyorum. Türk futbolunun geleceği için herkesi aklıselime ve sağduyuya davet ediyorum.

EMRE MOR...

Emre Mor son 3 ayda literatürümüze giren, kalbimize giren çok yetenekli bir oyuncu. Çok da doğru bir transfer yaptı. Süre almasına da çok seviniyorum. Doğru oynamayı becerirse olağanüstü yetenekleriyle birlikte çok güzel işler yapacaktır demiştim ve hala aynı fikirdeyim. Özellikle son bölgede arkadaşlarıyla kontak bulursa çok daha iyi olacak. Yarın burada Emre çok iyi işler yapacaktır. Şu sabrı hepimiz göstermeliyiz. 3-4 ay önce Danimarka'da ekonomik olarak küçük bir takımdaydı. Birdenbire milli takım ve arkasında Dortmund... Bazen hatalar yapacaktır. Biz de herkese tolerans gösterdiğimiz gibi onu da hoş göreceğiz.

ÖMER TOPRAK'IN KADRODA OLMASI

Ömer Toprak'ı yaşanan bir olaydan sonra almadık. Bugün de burada, yarın yine olmayabilir. Benim burada şahsi bir meselem olamaz. Mesela prim meselesi değil dedik ama getirdiniz prim meselesi diye koydunuz ortaya. Kadroya almasam da onlar benim evladım ve futbolcularım. Gökhan Töre'yi almadım mesela. Ömer Toprak ile meselesinden değil. Hakan Çalhanoğlu da var. O üçü çok iyi arkadaşlar şu anda.

CANER ERKİN'E GEREKÇESİNİ ANLATTIM

Caner Erkin'e gerekçesini karşıma alarak anlattım. Hasan Ali iyi olsa belki almazdım. Caner'in bir de sağlık durumu var. Hem Hasan Ali'nin hem de Caner'in sağlık durumu var. İkisi de sıkıntılı. Hala doktorlarımız görüşüyor. Hasan Ali son dakikada Fenerbahçe ve Milli Takım doktorları görüştüler ve bir risk taşıyabilir diye almadık. Milli Takım'a girişler çıkışlar olabilir.

KADRODA SÜRPRİZLERİMİZ OLACAK

Bir sürpriz yapacaktık ve Hoffenheim'dan Kerem Demirbay'ı da kadroya alacaktık ama ilerleyen zamanlarda olabilir. Çok beğeniyorum Kerem Demirbay'ı. Bu çocukların hepsine sahip çıkınız. Onlar bizim çocuklarımız.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13