UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SABAHATTİN ALİ’NİN FENOMEN ESERİ ‘KÜRK MANTOLU MADONNA’ FİLM OLUYOR!..

SABAHATTİN ALİ’NİN FENOMEN ESERİ ‘KÜRK MANTOLU MADONNA’ FİLM OLUYOR!..

SABAHATTİN ALİ’NİN FENOMEN ESERİ ‘KÜRK MANTOLU MADONNA’ FİLM OLUYOR!..

Ay Yapım, Sabahattin Ali'nin ülkemizde ve dünyada çok satan unutulmaz eseri ‘Kürk Mantolu Madonna’nin yapım haklarını satın aldı.

Sinema filmi olarak planlanan projenin senaryo çalışmaları, Ece Yörenç tarafından yürütülüyor. 

‘Kürk Mantolu Madonna’ hakkında
Kürk Mantolu Madonna, Sabahattin Ali'nin 1943 yılında yayımladığı romanıdır. İlk olarak Hakikat gazetesinde 18 Aralık 1940-8 Şubat 1941 tarihinde “Büyük Hikâye” başlığı altında 48 bölüm olarak yayınlanmıştır. Sabahattin Ali, Kürk Mantolu Madonna’yı ikinci kez askerlik yaptığı Büyükdere’de çadırda yazmış ve günü gününe gazeteye yetiştirmeye çalışmış, romanı yazdığı günlerde attan düşüp sağ kol bileği çatlayınca, kolunu tenekede ısıtılan suya koyup yazmaya devam etmiştir.

Romanın konusu
İkinci Dünya savaşı arifesinde Berlin’e giden Türk genci Raif’i, içine kapandığı kitaplar ve düşler dünyasından, kendisi gibi duygusal yapıdaki Yahudi bir kızla yaşadığı, tutkulu bir aşk çıkaracaktır. Biri Batı’dan öteki Doğu’dan gelen iki yaşam kaçağının, iki düş insanının karşılaşmasıdır bu. Babası ölünce yurda döner Raif, Nazilerin Yahudiler üzerinde estirdikleri baskı ve şiddet ortamı nedeniyle Maria ile iletişim de kuramaz. Kötü haberi, Maria’nın götürüldüğü toplama kampında ölmüş olduğunu, yıllar sonra Ankara garında bir Alman kadından işitecektir. Kadının yanındaki küçük kız, Maria’nındır. Yani Raif’in de kızıdır. Ne var ki, tren hareket etmiş, Raif, bir daha asla göremeyeceği kızına bir kez bile sarılamamıştır...

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERay yapım  film  kürk mantolu madonna