UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SICAK GELİŞME! FETÖ SORUŞTURMASINDA 9 İŞ ADAMINA YAKALAMA KARARI!..

SICAK GELİŞME! FETÖ SORUŞTURMASINDA 9 İŞ ADAMINA YAKALAMA KARARI!..

SICAK GELİŞME! FETÖ SORUŞTURMASINDA 9 İŞ ADAMINA YAKALAMA KARARI!..

FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma Soruşturma kapsamında tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edilen ve serbest  bırakılan iş adamı Nejat Güllü ve TUSKON Başkan Yardımcısı Rana Tezcan Açıkgöz'ün de aralarında bulunduğu 9 şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı  çıkarıldı. Hakkında yakalama kararı bulunan 2 kişi tutuklandı, Güllü ve  Açıkgöz'ün de aralarında bulunduğu 7 şüpheli ise aranıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör  Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma  kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan TUSKON Başkan Yardımcısı  Rana Tezcan Açıkgöz ile iş adamı Nejat Güllü'nün de aralarında bulunduğu 9  şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu  Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına  alınan 38 şüphelinin mahkemece serbest bırakılmasına savcılıkça yapılan itiraz,  nöbetçi hakimliklerce karara bağlandı.

Nöbetçi İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği 3, İstanbul 8. Sulh Ceza  Hakimliği 4 ve İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği ise 2 şüpheli hakkında  tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

Hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkan isimler arasında iş  adamı Nejat Güllü, TUSKON Başkan Yardımcısı Rana Tezcan Açıkgöz, Özlem Rukiye  Kartal Üçüncü, Cahit Durmaz, Kezban Uyar, İnci Konuk da yer alıyor.

Hakimlik, diğer 29 şüpheli hakkında tutuklanmaya yönelik yakalama  kararı talebini ise reddetti.

Bu arada, hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilen  şüpheliler Cahit Durmaz ve Özlem Rukiye Kartal Üçüncü'nün tutuklanarak cezaevine  gönderildiği öğrenildi. Aralarında Nejat Güllü ve Rana Açıkgöz'ün de bulunduğu 7  şüpheliyi arama çalışmaları sürüyor.

Böylece, soruşturma kapsamında, tutuklananlar sayısı 29'a yükseldi.

SÜREÇ

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgütün iş dünyası  yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgütle bağlantısı  bulunduğu tespit edilen TUSKON'a yönelik operasyonda 196 kişi hakkında gözaltı  kararı verilmiş, gözaltına alınan aralarında Ömer Faruk Kavurmacı, Faruk Güllü,  Nejat Güllü, Rena Tezcan Açıkgöz'ün de bulunduğu 65 şüpheli tutuklanmaları  talebiyle hakimliğe sevk edilmişti.

Mustafa Şevki Kavurmacı'nın da içinde yer aldığı 17 şüpheli savcılıkça  serbest bırakılmıştı. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, 65 şüpheliden Ömer Faruk  Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de bulunduğu 27'sinin 'silahlı terör örgütüne üye  olmak' suçundan tutuklanmasına karar vermişti. Hakimlik, Nejat Güllü ve  Açıkgöz'ün de içinde bulunduğu 38 kişiyi adli kontrol hükümleri uygulayarak  serbest bırakmıştı.

Soruşturmayı yürüten savcılık, bu şüphelilerin serbest bırakılmasına  itiraz ederek, şüpheliler hakkında 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs  etmek' ve 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklamaya yönelik  yakalama kararı çıkarılmasını talep etmişti.

Ayrıca soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen ancak  adreslerinde bulunmayan aralarında TUSKON Başkanı Rızanur Meral'in de bulunduğu  114 şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.

AA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERFETÖ  YAKALAMA