UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

66 YAŞINDA HAYATINI KAYBEDEN USTA SANATÇI TARIK AKAN, GÖZYAŞLARI İÇİNDE SONSUZLUĞA UĞURLANDI!..

66 YAŞINDA HAYATINI KAYBEDEN USTA SANATÇI TARIK AKAN, GÖZYAŞLARI İÇİNDE SONSUZLUĞA UĞURLANDI!..

66 YAŞINDA HAYATINI KAYBEDEN USTA SANATÇI TARIK AKAN, GÖZYAŞLARI İÇİNDE SONSUZLUĞA UĞURLANDI!..

Yeşilçam'ın efsane oyuncusu Tarık Akan bugün son yolculuğuna uğurlandı. 66 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu için Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda anma töreni yapıldı. Tarık Akan, Teşvikiye Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından Bakırköy'deki Zuhuratbaba Mezarlığı'na götürüldü. Efsane oyuncuyu Bakırköy'de onbinler karşıladı. Türk sinemasının yaşarken efsaneleşen ismi Tarık Akan, çok sevdiği Bakırköy'de, Zuhuratbaba Mezarlığı'nda sonsuzluğa uğurlandı.

CENAZESİ SALONA GETİRİLMEDİ
66 yaşında hayatını kaybeden usta sanatçı Tarık Akan son yolculuğuna uğurlanıyor. Tarık Akan için ilk tören Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlendi. Ünlü sanatçının ailesinin isteği üzerine Tarık Akan'ın cenazesinin tören alanına getirilmediği öğrenildi.

TARIK AKAN İÇİN MİNİ BELGESEL
Anma töreni Nebil Özgentürk'ün hazırladığı bir mini belgeselle başladı. Taş Mektep öğrencileri, Akan için besteleri seslendirdi.

Öğrencilerin ardından ünlülerden oluşan bir koro da sahneye çıktı. Piyanist Fazıl Say da piyanonun başına geçerek Tarık Akan'ın en sevdiği parçaları çaldı.

TARIK AKAN'IN KIZI ÖZLEM ÜREGÜL BABASINI ANLATTI
Konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Özlem Üregül, "Onca film belgesel şöretin arasında bizimle hiç aksatmadan tüm sevgisiyle ilgilendi. Babam ne düşünüyorsa onu yaşardı. Hayattaki duruşunu kişisel hayatına da yansıtırdı. Biz üç kardeşiz, bizi hepimizi ayrı ayrı çok sevdi ve her zaman her konuda bizi eşit sevdi. Babamın en değer verdiği şey kardeşler arası eşitliktir. Bize eşitlik duygusunun ailede başladığını öğretti. Hepimiz sevgide birleşiyoruz. Türkiye insanının gerçek dert ve sevinçlerini filmlerine aktardı. Yaptığı her adımda Türkiye'nin daha iyi bir geleceği olması için uğraştı. Bunların yaparken sevenlerinin gücünü her zaman hissetti. Biz babamı kaybetmedik, Türkiye Tarık Akan'ı kazandı. Şimdi bu bayrağı bize devretti. Bu bayrak çoğalarak devam edecek. Benim güzel babam sevgiyle sonsuzluğa. Seni çok seviyorum" ifadelerini kullandı.

52 YILLIK ARKADAŞI HIÇKIRA HIÇKIRA AĞLADI
Tarık Akan’ın 52 senelik arkadaşı ‘Kozalak Zeki’ lakaplı Zeki İrfanoğlu, gözyaşları içinde yaptığı konuşmada, "Ölmeden bir süre önce bir yerde otururken, 'Bu kadar maddi gücümüz var, Amerika'ya neden gitmiyoruz dedim. 'Atatürk gitti mi, ben niye gideyim?' dedi. Tarık 52 yıllık arkadaşımdı. Siz Tarık Akan'ı kaybettiniz, ben canımın yarısını kaybettim" şeklinde konuştu.

"LİSE TUVALETİNDE SİGARA İÇERKEN TANIDIM"
Sanatçı Rutkay Aziz de yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Tarık Türkiye’nin Tarık Akan’ı ama benim, bizim Bakırköylü devrimci canımın içi arkadaşım ve onun veda edişiyle bizden de bir parça Zuhuratbaba’ya gidiyor. Ben onu 1967 yılında Bakırköy lisesi tuvaletinde sigara içerken tanıdım. Basketbol takıma çağırdım onu. İlk maçta da fena yenildik. Sonra bir kavganın içine girdik. Çünkü emeğin kutsal olduğuna inandık. Maden işçileriyle, 1 Mayıs’ta beraberdik. Hep emeğin yanında olduk. Tarık öylesine ilkeli, onurlu, gururlu, kavgacı biriydi. Üç şeye toz kondurmazdı. Mustafa Kemal, Nazım Hikmet, İlhan Selçuk ağabeyimiz."

FAZIL SAY'DAN MÜZİK DİNLETİSİ
Ünlü piyanist Fazıl Say, anma töreninde Tarık Akan'ın sevdiği parçalardan oluşan bir müzik dinletisi sundu. Törende Taş Mektep Korosu da sahne aldı.

"SON ZAMANLARDA YOĞUN BAKIMDAYDI, ACI HİSSETMEDİ"
Anma töreninde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Tarık Akan'ın oğlu Barış Üregül, "Söylenecek pek bir şey yok. Açıkçası hepimiz üzgünüz. Anmaya geldik elimizden geldiğince. Ömrümüz boyunca anmaya devam edeceğiz diyecek bir şeyim yok. Hep beraberdik. Nazım Hikmet Vakfı'na teşekkür etmek istiyorum. Fazıl Say'a teşekkür etmek istiyorum. Kendisi babamın arkadaşıydı. Burada bugün eserini çalacak olması anlamlı ve güzel. Babamın arkadaşlarına, bütün emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Son zamanlarda yoğun bakımdaydı. Acı hissetmedi" dedi.

AHMET NECDET SEZER VE KILIÇDAROĞLU DA TÖRENE KATILDI
Usta oyuncu için düzenlenen törene 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Sezer alkışlar arasında sahneden törene katılan vatandaşları selamladı. Usta oyuncuya son görevini yerine getiren Kılıçdaroğlu, Tarık Akan'ın aile yakınlarına başsağlığı diledi.

SALONDA İZDİHAM
Tarık Akan’ın çok sayıda seveni, Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nda yapılan törenin başlamasından saatler önce tiyatro binasına geldi. Salonun kapısının saat 13.00'de açılmasıyla birlikte izdiham yaşandı.

Bir kadın, yaşanan izdihamda baygınlık geçirdi. Vatandaşlar baygınlık geçiren kadına müdahale etti.

EMEL SAYIN TABUTUN BAŞINDA AĞLADI
Tarık Akan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, son yolculuğuna uğurlanmak üzere saat 15.00'te Teşvikiye Camii'ne getirildi. Yoğun katılım nedeniyle tabutun çevresinde yaşanan izdiham, gerilime neden oldu. Bu sırada bazı sendika temsilcileriyle bir vatandaş arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın üzerine Tarık Akan'ın ağabeyi Turgut Üregül araya girdi.

66 yaşında hayatını kaybeden Türk Sineması'nın usta oyuncusu için düzenlenen cenaze törenine kızı Özlem Üregül, oğulları Barış Zeki ve Yaşar Özgür Üregül, hayat arkadaşı Acun Günay, Sanatçı Emel Sayın, Nuri Alço ile sevenleri katıldı. Unutulmayacak birçok filmde birlikte rol alan arkadaşı Tarık Akan'ı son yolculuğunda yalnız bırakmayan Emel Sayın, tabutun başında gözyaşlarını tutamadı.

HEP BİR AĞIZDAN: HELAL OLSUN!
Tarık Akan’ın ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazında imam cemaatten helallik istedi. Cemaat hep bir ağızdan alkışlar eşliğinde ‘helal olsun’ diye bağırdı. Cenaze namazının ardından omuzlara çıkartılan tabutu ilk önce oğulları sırtladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu da tabuta omuz verenler arasındaydı.

ALKIŞLARLA UĞURLANDI
Tarık Akan’ın naaşı alkışlar eşliğinde camiden çıkartıldı. Teşvikiye Caddesinde omuzlar üzerinde ilerleyen naaşa alkış ve karanfiller eşlik etti. Tarık Akan'ın cenazesi son yolculuğuna uğurlanmak üzere Bakırköy’deki Zuhuratbaba Mezarlığı’na götürüldü.Teşvikiye Camii'nde ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı. Akan'ın cenazesi, Bakırköy'deki Zuhuratbaba Mezarlığı'na defnedilecek.

GÖZYAŞLARIYLA SON YOLCULUĞUNA UĞRANDI
Tarık Akan'ı, doğup büyüdüğü ilçe olan Bakırköy'de on binlerce kişi karşıladı. Akan'ın naaşını taşıyan cenaze aracı kalabalığın duaları ve tezahüratları eşliğinde Zuhurtbaba Mezarlığı'na doğru ilerledi.

Tarık Akan Zuhuratbaba Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı. Akan'a son görevlerini yapmak için Bakırköy'e gelen on binlerce kişi ise bölgeden ayrılmadı. Vatandaşlar Özgürlük Meydanı'nda Tarık Akan anısına düzenlenen programa katılmak üzere bekledi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtarık akan  veda  son yolculuk  cenaze