UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YURDUN HER YANINDA VATANDAŞLAR KURBAN BAYRAMI NAMAZI İÇİN CAMİİ'LERİ DOLDURDU!..

YURDUN HER YANINDA VATANDAŞLAR KURBAN BAYRAMI NAMAZI İÇİN CAMİİ'LERİ DOLDURDU!..

YURDUN HER YANINDA VATANDAŞLAR KURBAN BAYRAMI NAMAZI İÇİN CAMİİ'LERİ DOLDURDU!..

Selimiye Camii bayram sabahı doldu taştı.

Mimar Sinan’ın ’Ustalık eserim’ dediği UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan eşsiz mabet tarihi Selimiye Camii, Kurban Bayramı namazında doldu taştı.  Müslümanların akın ettiği Osmanlı döneminin en önemli mimari eserleri arasında yer alan Selimiye Camii’nde vatandaşlar Kurban Bayramı coşkusunu yaşadı.

Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm tarafından ’Kurban paylaşmaktır’ konulu vaazın verildiği tarihi cami, her bayram olduğu gibi bu bayramda da binlerce kişiyi ağırladı.

Edirneliler başta olmak üzere, çevre illerden ve Batı Trakya’dan gelen binlerce Müslüman, cami içerisinde yer kalmayınca namazlarını caminin iç avlusunda eda etti. Kalabalık bir cemaatle kılınan namazın çıkışında vatandaşlar birbirleriyle bayramlaştı. Bayram namazı sonrası cami çıkışlarında vatandaşlara, Edirne Valiliği tarafından lokum ikram edildi.

Bursa'da tarihi camiler doldu taştı

Bursa'da tarihi camilerde bayram namazı coşkusu yaşandı. Binlerce kişi camilere araçları ile gelince, sürücüler yolun ortasına park etti. Ulucami, Emirsultan, Yıldırım, Hüdavendigar ve Mihraplı gibi büyük camiler sabah namazıyla birlikte dolmaya başladı. Saatler 07.21'i gösterdiğinde bayram namazı eda edildi. Cami imamları bayram namazını kıldırıp hutbeyi okudu ve dua yaptırdı.

Cami imamları Kurban Bayramı’nda kurban kesmenin Allah'a yakınlaşmak olduğunu ve gücü yeten herkesin bayramda kurban kesmesi gerektiğine dikkat çekti. Dargın ve küs olanları bayram gününde barışması gerektiğine değinilirken, hastaların ziyaret edilmesi söylendi.

Erzincan'da kurban bayramı namazı

Erzincan’da, vatandaşlar kurban bayramı namazı için camileri doldurdu. Erzincanlılar sabahın erken saatlerinde kurban bayramı namazını kılmak için camilere akın etti. Minbere çıkan cami imamları cami cemaatine birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kılınan bayram namazının ardından okunan tekbir, hutbe ve duaların ardından vatandaşlar birbirleriyle bayramlaştıktan sonra kurbanlarını kesmek üzere evlerinin yolunu tuttu.

İHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERYURT  BAYRAM  NAMAZ  TÜRKİYE