UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KAHRAMANMARAŞ'TA AKIL ALMAZ OLAY! 45 BİN KİŞİ HASTALANIP, HASTANELERE AKIN ETTİ! PEKİ AMA NEDEN?..

KAHRAMANMARAŞ'TA AKIL ALMAZ OLAY! 45 BİN KİŞİ HASTALANIP, HASTANELERE AKIN ETTİ! PEKİ AMA NEDEN?..

KAHRAMANMARAŞ'TA AKIL ALMAZ OLAY! 45 BİN KİŞİ HASTALANIP, HASTANELERE AKIN ETTİ! PEKİ AMA NEDEN?..

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Elbistan’da 45 bin kişinin hastaneye kaldırılmasına yol açan norovirüs salgınının bulaştığı keson kuyular ile Ceyhan Nehri arasında izolasyon yapılmadığını tespit ettiklerini söyledi. Erkoç, "45 bin kişinin hastanelik olmasında ihmal olup olmadığı araştırılacak ve sorumlular cezalandırılacak" dedi.

Elbistan'da geçen hafta Ceyhan Nehri'nden şehir şebekesine takviye su sağlayan keson olarak bilinen kuyulara norovirüs bulaşmasından dolayı baş dönmesi, yüksek ateş ve kusma şikayetleriyle 45 bin kişi hastanelere başvurdu. Halen bazı vatandaşların aynı şikayetlerle hastanelere başvurduğu ilçede savcılık tarafından başlatılan soruşturma devam ederken, Büyükşehir Belediyesi tarafından nehirden su sızan keson kuyularının izolasyon çalışması tamamlandı. Yapılan ölçümlerde sızdırmazlık raporu olumlu sonuçlanan keson kuyularda, Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce yapılacak hijyen testlerinin ardından ilçeye su verileceği belirtildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, izolasyon çalışmasının yapıldığı keson kuyularda incelemelerde bulunarak görevlilerden bilgi aldı.

KESON KUYULARLA NEHİR ARASINDA İZOLASYON OLMAMASI SALGINA YOL AÇTI

Başkan Erkoç, 45 bin kişinin hastanelik olduğu salgına yol açan keson kuyular ile Ceyhan Nehri arasında bölgeden akan su kaynaklarının geçişini önleyecek bir izolasyon yapılmadığını söyledi. Yapılan tespitin ardından kuyular ile nehir arasında su geçişini önleyecek izolasyon çalışmasına hemen başladıklarını belirten Erkoç, kuyularda hijyen sağlanmasının ardından ilçeye su verileceğini ifade ederek şunları söyledi:

Burada bir sızdırmazlık problemi varmış, bu olayla tespit edildi. Yani bu sistemde; nehir ile keson kuyular arasında su geçişini önleyecek bir izolasyon olmadığı, yapılmadığını tespit ettik. Bu bölgeden akan su kaynaklarının kuraklık zamanında, keson kuyulardaki suyun azalması döneminde, içeriye doğru hücum ettiğini ve bunun da kirliliğe sebep olduğunu, çeşitli zamanlarda da buranın kirletildiğini ve geçen hafta içerisinde perşembe ve cuma günü bir kirlilik yaşandığı ve buna binaen de virüsün türediği tespit edilmişti. Tespitten bu yana yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Burayı izole ettik, bitirdik. Kuyularımızda da hijyeni sağlıyoruz. Tabi bu hijyen sorumluluğu Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde olduğu için onlardan gelecek testleri bekliyoruz. Halk Sağlığı İl Müdürlüğü'nün talimatları doğrultusunda Elbistan'a su vereceğiz"

İLÇENİN 100 YILLIK SU İHTİYACI KARŞILAYACAK PROJE

Erkoç, ilçenin 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacak 100 milyonluk projeyi kısa sürede tamamlamayı hedefledikleri anlatarak, şöyle devam etti: İnşallah burayı en kısa zamanda, birkaç gün içerisinde faaliyete geçireceğiz. Projeyi yeniden gözden geçiriyoruz. Kaptaj Merkezi'ni nereye taşıyabiliriz, buradan kaldırabilir miyiz? Bunun gayreti içerisindeyiz. Ayıca kesin çözüm de olarak Elbistan'a doğal kaynak suyu getirmeyi planlıyoruz"

Dha

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!.. 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13