UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ANITKABİR ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI!..

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ANITKABİR ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI!..

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN  ANITKABİR ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI!..

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan önderliğindeki devlet erkânı, Atatürk'ün huzuruna çıktı. Saygı duruşundan sonra Anıtkabir özel defterini imzaladı. Zafer Bayramı’nın 94. Yıl dönümü kutlamaları bu yıl geçit töreni olmayacağı bilgisine ulaşıldı. 

 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıl kutlamaları başladı. İlk tören Anıtkabir’de yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ve kuvvet komutanları Anıtkabir'i ziyaret ediyor.

Atatürk'ün mozelesine çelenk bırakan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki devlet erkanı, saygı duruşunda bulumasının ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

DİKKAT ÇEKEN YAVUZ SULTAN SELİM  VE OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ AYRINTISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.  Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ne özetle şunları yazdı: "Bugün Büyük Zafer'in 94'üncü yıldönümünü gururla yad ediyoruz. Terör örgütllerinin hain saldırılarına aldırmadan, ihanet çetelerini bozguna uğratarak istibal mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu yıl hayata geçirdiğimiz Osman Gazi ve Yavuz Sultan Selim Köprüleri mücadele azmimizin birer tezahürüdür. 15 Temmuz gecesi milletimizin ortaya koyduğu irada en büyük güven kaynağımızdır. Bu vatanı canımız pahasına korumaya ve büyütmeye devam edeceğiz.

"İLK KEZ OLUYOR"

Tören Anıtkabir’e giden tüm yollar trafiğe kapatıldı. Anıtkabir’deki törenlere katılan askerler kimlik kontrolünden ve X-Ray cihazlarından geçirilerek içeriye alındı. Anıtkabir avlusuna bu yıl ilk kez bariyerler konuldu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLER30 ağustos  cumhurbaşkanı  anıtkabir