UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YAPIMCILIĞINI YEŞİL FİLM’İN ÜSTLENDİĞİ "RÜYA" FİLMİ VİZYONA GİRMEK İÇİN GÜN SAYIYOR!..

YAPIMCILIĞINI YEŞİL FİLM’İN ÜSTLENDİĞİ "RÜYA" FİLMİ VİZYONA GİRMEK İÇİN GÜN SAYIYOR!..

YAPIMCILIĞINI YEŞİL FİLM’İN ÜSTLENDİĞİ "RÜYA" FİLMİ VİZYONA GİRMEK İÇİN GÜN SAYIYOR!..

Senaryosunu ve yönetmenliğini Derviş Zaim’in üstlendiği Rüya filminin başrollerini Gizem Erdem, Ebru Helvacıoğlu, Dilşat Bozyiğit, Gizem Akman, Mehmet Ali Nuroğlu, Enis Arıkan, Murat Karasu ve İbrahim Selim, Osman Alkaş, Ayşe Lebriz, Murat Kılıç, Atılay Uluışık gibi başarılı oyuncular paylaşıyor.

Mimari sanatını genç bir kadın gözünden anlatan Rüya filmi, Derviş Zaim’in dokuzuncu uzun metrajlı sinema filmi olma özelliğini de taşıyor. Filmde,  gelenekten ve tarihten devraldığı mirası taşımaya çalışan; bir yandan da süreklilik içinde değişerek hayata devam etmenin peşinde olan bir mimar kızın hikayesi anlatılıyor. Ne var ki mimar kız günümüz İstanbul’unda hayallerini gerçekleştirmek üzere uğraşırken kendini sürükleyici bir suç hikayesi içinde buluyor.

TC Kültür Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü katkılarıyla Sarten A.Ş., sponsorluğuyla gerçekleştirilen Rüya filmi festival sürecini tamamladıktan sonra vizyona girecek. Rüya, Derviş Zaim’in geleneksel sanatlara olan ilgisini devam ettirdiği bir özelliğe sahip olmasının yanısıra aynı zamanda Zaim’in doğa üzerine gerçekleştirdiği filmler dizisine de ayrı bir katkı sunuyor. Bu anlamda Rüya filmi, Derviş Zaim’in geleneksel sanatlardan esinlenerek yaptığı filmler ile doğa üzerine eğilen filmlerinin bir ortak paydada buluşmasını temsil ediyor.

Sine, amcası Rüstem Bey’in mimarlık ofisinde çalışan genç, akıllı bir mimardır. Aslında bir enstalasyon-performans sanatçısı olmak amacındadır ama sanat galerilerine yaptığı proje başvuruları reddedilir. Bu hayal kırıklığı sonrası Sine’nin hayatı yavaş yavaş sanat galerisi için gerçekleştirmeyi arzuladığı performanslardan birine dönüşmeye başlar.

Esasında Sine’nin hayatını idame ettirmek için mimarlığa devam etmek dışında fazla seçeneği yoktur. Giderek ofisteki mimarlık işlerinin içine yuvarlanır. Hatta amcasının banka kredisi alabilmesi için ona kefil olmayı kabul etmek zorunda bile kalır. Yaşadığı huzursuzlukların etkisiyle Sine geceleri uyuyamamaktadır.

Bu zor süreçte amcası mimarlık ofisini mali bunalımdan kurtarmak için yeni iş olanakları yaratmaya çalışır. Hatta kanuni açıdan riskli ilişkilere girmeye bile cesaret eder. Aynı şirkette mimar olarak çalışan genç ve girişken mimar Hakan, şirket için bu tarz sevimsiz işleri ayarlayan kişidir. Hakan Sine’ye ilgi duymaktadır.

O karışık ortamda mutlu olacağını düşündüğü bir iş Sine’nin ayağına gelir.

Sine devam eden uykusuzluk rahatsızlığı nedeniyle uyku hastalıkları kliniğine yatar. Yedi uyuyanlar menkıbesini (efsanesini) hatırlatan bir rüya görür. Ertesi sabah klinikte uyandığı zaman fiziksel olarak değişmiş, başka bir kıza dönüşmüştür. Sine şimdi fiziki değişime uğramadan önce yapmak isteyip de yapamadığı şeyleri gerçekleştirme özgürlüğünü yaşamaya başlar. Mesela amcasına işten istifa etmek istediğini söyler. Uyku hastalıkları kliniğine yeniden gittiğinde aynı rüyanın bir çeşitlemesini görür. Uyandığında fiziksel olarak yine oldukça değişmiştir. O ana kadar ruhsal bakımdan yapamadığı şeyleri gerçekleştirmeye devam eder. Hala göz altında tutulan Yaren ve arkadaşlarına acıdığı için polise giderek şikayetini geri alır. Dernek üyeleri serbest kalırlar. Sine’deki değişimler her defasında hayata dair meselelerine farklı bir yanıt bulmasına yol açmaktadır. Sine, özgürlük kazanmak, mutluluk ve ruhsal arınmaya varmak için o ana kadarki yazgısı ile her defasında farklı biçimlerde savaşmaya devam eder. Bazen yiğitçe, bazen tereddüt dolu, bazen ürkek davranır ama hayallerinin peşinde eylemde bulunmaya devam eder.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERrüya  film