UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İÇME SUYUNA SABOTAJ ŞÜPHESİ!.. 10 BİN KİŞİ ZEHİRLENDİ!.. VALİLİK, BELEDİYE VE SAVCILIK ALARMDA!..

İÇME SUYUNA SABOTAJ ŞÜPHESİ!.. 10 BİN KİŞİ ZEHİRLENDİ!.. VALİLİK, BELEDİYE VE SAVCILIK ALARMDA!..

İÇME SUYUNA SABOTAJ ŞÜPHESİ!.. 10 BİN KİŞİ ZEHİRLENDİ!.. VALİLİK, BELEDİYE VE SAVCILIK ALARMDA!..

Kahramanmaraş Elbistan’da 10 bin kişi sudan zehirlendiği şüphesiyle çeşitli şikâyetlerle hastaneye başvurdu. Sabotaj ihtimalini araştıran Valilik, Belediye ve Savcılık alarmda...

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 10 bin kişi ishal, baş dönmesi ve yüksek ateş şikâyetleriyle hastanelere başvurdu. İçme suyundan kaynaklandığı düşünülen olayla ilgili kriz masası oluşturuldu. Sabotaj iddiaları araştırılırken, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Cumhuriyet savcılığı ayrı ayrı inceleme başlattı.

'VİRÜS KAYNAKLI OLABİLİR'

K. Maraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç zehirlenme vakalarının içme suyundaki henüz saptanamayan bir bakteri ve virüsten kaynaklanmış olabileceği yönünde kendisine rapor iletildiğini duyurdu. Bazı hastanelerde izinli doktorlar göreve çağrıldı. Büyükşehir belediyesi vidanjörlerle vatandaşlara sağlıklı kullanma ve paket içme suyu dağıtımı yaptı. SABAH'a konuşan Belediye Başkanı Erkoç "İçme suları Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından günlük kontrol edilir. Burada testlerde ortaya çıkmayan bir durum olabilir. Eğer KASKİ'den (Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi) kaynaklanan sorun, ihmal veya sabotaj varsa bu durumu en ağır şekilde cezalandıracağız" dedi. Valilik bünyesinde kriz masası oluşturulurken, Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı. Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Nedim Kızılkaya, "Çok şükür ağır hasta veya yaşamını yitiren hastamız yok. Su kaynaklı olduğunu düşünüyoruz" dedi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ da meseleyi yakından takip ettiğini ve bir uzman ekibi ilçeye gönderdiğini belirterek "Şükür ki şu saate kadar çok ağır vaka yok, Allah'a şükür hayatını kaybeden vatandaşımız yok. Gerek hekim, gerek ilaç, serum ve malzeme açısından ilçeye ciddi şekilde destek gönderdik" diyerek şehir içme suyu şebekesi temizlenene kadar musluk suyu kullanılmaması uyarısında bulundu.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERzehirlenme  elbistan  sabotaj