UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CERABLUS HAREKATI'NDA SICAK GELİŞME!.. TÜRKİYE'NİN DESTEĞİYLE ÖSO, İKİ KÖYÜN KONTROLÜNÜ ELE GEÇİRDİ!..

CERABLUS HAREKATI'NDA SICAK GELİŞME!.. TÜRKİYE'NİN DESTEĞİYLE ÖSO, İKİ KÖYÜN KONTROLÜNÜ ELE GEÇİRDİ!..

CERABLUS HAREKATI'NDA SICAK GELİŞME!.. TÜRKİYE'NİN DESTEĞİYLE ÖSO, İKİ KÖYÜN KONTROLÜNÜ ELE GEÇİRDİ!..

Suriye'den son dakika haberleri peş peşe geliyor. Yer yer sıcak çatışmaların yaşandığı Cerablus'a bu sabah 2 tank eşliğinde askeri mühimmat kamyonu ve ZPT'ler (Zırhlı Personel Taşıyıcı) gönderildi. Reuters'ın haberine göre, Türk savaş uçakları ve topçuları Suriye'nin kuzeyindeki YPG hedeflerini vurdu. Ayrıca YPG'nin öncülüğündeki SDG'nin elindeki iki köyün kontrolünün ÖSO'nun eline geçtiği bildirildi.

Saat 11.55: EN AZ İKİ KÖY EL DEĞİŞTİRDİ

Reuters'ın haberine göre; Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin öncülüğündeki SDG'nin elindeki iki köyün kontrolünün ÖSO'nun geçtiğini bildirdi. Örgüt, SDG'ye bağlı Cerablus Askeri Konseyi'ne mensup militanların El Amarna ve Ayn El Bayda köylerinden çekildiğini belirtti.

Reuters'a konuşan bir Suriyeli muhalif komutan, ÖSO'nun ayrıca Dabis köyünü de ele geçirdiğini ifade etti.

Saat 10.15: "TÜRK UÇAKLARI YPG'Yİ VURDU" İDDİASI

Ajansın haberine göre, Türk savaş uçakları ve topçuları Suriye'nin kuzeyindeki YPG hedeflerini vurdu. Reuters, haberini, Türk güvenlik kaynaklarına dayandırdı.Reuters'a bilgi veren Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Türk uçaklarının, Cerablus'un güneyindeki Menbiç kentinin kuzeyindeki bölgeleri vurduğunu belirtti.

Suriye topraklarında ise DAEŞ tarafından yerleştirilen el yapımı patlayıcılar, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) kontrollü şekilde etkisiz hale getiriliyor. Bu sırada Cerablus'un bazı bölgelerinden zaman zaman yükselen dumanlar sınır hattından da görülüyor.

SABAH SEVKIYAT YAPILDI

İHA'nın haberine göre, yer yer sıcak çatışmaların yaşandığı Cerablus'a 2 tank eşliğinde sınırdan içeri askeri mühimmat kamyonu ve ZPT'lerin (Zırhlı Personel Taşıyıcı) giriş yaptığı görüldü.

Öte yandan gece boyunca Cerablus'un iç noktaları ve güneyindeki bazı hedefler tank ve obüslerle vuruldu.

Sabah erken saatlerde ise çatışma ve patlama sesleri Karkamış ilçesinden duyuldu.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında tank ve zırhlı personel taşıyıcılar, sınırın Türkiye tarafında bekliyor. TSK personeli, zaman zaman devriye görevlerini de sürdürdü.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERHAREKAT  SICAK GELİŞME  CERABLUS  ÖSO