UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEN TARİHİ FLAŞ KARAR!.. BU KARAR NASIL BİR ETKİ YARATACAK?..

UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEN TARİHİ FLAŞ KARAR!.. BU KARAR NASIL BİR ETKİ YARATACAK?..

UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEN TARİHİ FLAŞ KARAR!.. BU KARAR NASIL BİR ETKİ YARATACAK?..

UEFA, Şampiyonlar Ligi formatında tarihi değişiklikler yapma kararı aldı. Bu karar sonrası Türk takımlarının Şampiyonlar Ligi'ne katılma olasılıkları da oldukça azaldı.

UEFA'nın resmi internet sitesinden de yapılan duyuruya göre, 2018'den itibaren UEFA ülke sıralamasında ilk 4'te yer alan ülkeler Şampiyonlar Ligi'ne 4'er takım gönderebilecek.

Şu an uygulanan sistemde UEFA ülke sıralamasında ilk üçte bulunan takımlar Şampiyonlar Ligi'ne 3 takım gönderirken dördüncü takım ön eleme maçı oynamak zorunda.

Ayrıca, yapılacak değişikliğin ardından, bu 4 ülke dışında Fransa, Portekiz ve Rusya'dan ikişer takım Şampiyonlar Ligi'nde gruplara direkt olarak katılabilecek.

Türkiye, Hollanda, Belçika, İsviçre ve Ukrayna'dan ise birer takım Şampiyonlar Ligi gruplarına katılabilecek, diğer 5 takım ise eleme maçı oynamak durumunda kalacak.

İşte UEFA'dan açıklanan yeni format değişiklikleri:

1- UEFA Avrupa Ligi'nde bir önceki sezonun şampiyonu bir sonraki sezon Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılacak. (Mevcut sistemde Avrupa Ligi şampiyonu, bir sonraki sene Şampiyonlar Ligi'nde play-off'lara katılma hakkı kazanıyor.)

2- UEFA ülke sıralamasında ilk 4'te bulunan ülkeler hiçbir ön eleme oynamadan Şampiyonlar Ligi gruplarına 4 takım gönderecek

3- Katılım listelerinin bütün detayları sene sonunda belirlenecek.

4- Artık kulüplerin sadece kendi topladıkları puanlar değerlendirmeye alınacak. Ülke puanından gelen bonus puanlar değerlendirmeye dahil edilmeyecek.

5- Kulüplerin puanları belirlenirken tarihlerinde daha önce kazandıkları Avrupa Kupaları ekstra puan olarak değerlendirmeye dahil edilecek.

6- Hem Avrupa Ligi'nde hem de Şampiyonlar Ligi'nde finansal dağıtımlar ve kulüplere ödenen paralar arttıralacak.

7- Düzenlenecek yeni para dağıtım sisteminde sportif başarıya oranla kulüplere daha yüksek ödemeler yapılacak.

DHA


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERUEFA ŞAMPİYONLAR  LİG