UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, SİNA KOLOĞLU, VE YÜKSEL AYTUĞ BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, SİNA KOLOĞLU, VE YÜKSEL AYTUĞ BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, SİNA KOLOĞLU,  VE YÜKSEL AYTUĞ BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

Mesut Yar – Posta

TEK ADAMIN REKABETİ!

Para Odası ( Kanal D) isimli yarışma izlenme oranını geçtiğimiz bölümlere göre bir miktar daha yükseltti. Hem yayın saatinin bir parça daha geç vakte alınması hem de aksiyon dozunun bir tık daha yukarı taşınması bu yükselişe etken oldu…  Ancak pazartesi geceleri sunucusu Ahmet Çakar’ın Beyaz TV’de  Derin Futbol yorumcusu olması, tek adamın kendiyle rekabet durumunu ortaya çıkarıyor… Bildiğim kadarıyla Ahmet Çakar’ın kemik izleyicisi daha çok erkek ağırlıklıdır.

Hal böyle olunca ekranlararası mekik trafiği o saatlerde hızlanıyor. Duyurulur!.

 

Yüksel Aytuğ Sabah - Günaydın

CUPPA VE HOPPA

Tarkan'ın yaz başında çıkan Türk sanat müziği albümünü ne kadar sevdiysem, yeni şarkısı Cuppa'dan o kadar nefret ettim. Herkes gibi benim de Tarkan'a sorasım var:

"6 yıl beklediğimiz şarkı bu muydu?" Doğrusu, ne Tarkan'a yakıştı, ne de söz ve müziğin sahibi Sezen Aksu'ya...

Bir kere melodisi pek avam. Hani egzozundan 'zaaart' diye ses çıkaran Doğan görünümlü tüplü Şahin'e binip Boğaz'da turlayan Apaçi kardeşlerimin bayılacağı ve dört camı birden açık arabalarından sokağa yayacakları türden. Sözler deseniz, hoppa ergen argosundan seçmeler barındırıyor; 'Aşklar yatılık', 'kopuşta millet' gibi mesela...

Hatırlıyorum da Tarkan, geçmiş dönemdeki Metamorfoz albümü ve özellikle Dilli Düdük şarkısıyla Türk Dil Kurumu'ndan takdir plaketi almıştı, şarkılarında argo yerine 50'ye yakın atasözü ve deyim kullandığı için... Vallahi 'Pardon' deyip geri alsalar, yeridir.

Böyle bir şarkıyı piyasaya sürmenin iki mantıklı amacı olabilir:

'Ergenler sevsin, gerisi yalan' sığlığından tiraj süzmek. Ya da yeni albüm öncesinde giderek yükselen beklenti çıtasını aşağıya çekip kolayca üzerinden atlamak.


Sina Koloğlu Milliyet - Cadde

‘SEKSENLER’ BUGÜNLERİ GÖRECEK

TRT’nin ‘Seksenler’ dizisi yeni sezon tanıtımı şöyle: “Bu ülkede sırf asabilmek için küçücük çocuğun yaşını büyüttüler.” (Güçlü) “Merak etmeyin hiç kimse darbe falan yapamayacak bu ülkede. Millet izin vermeyecek.” (46’lık Basri) “Gün gelecek bu millet tüm görüş ayrılıklarını bir kenara bırakacak. Omuz omuza verip demokrasisine de, meclisine de kendi seçtiklerine de sahip çıkacak. Yeter ki, ölümü bile göze alarak onları meydanlara, sokaklara çıkarmaya teşvik edecek, üstlerine bombalar yağsa bile milletin meclisini terk etmeyecek cesur liderlere sahip olsun’’ (Ahmet)... Dizi, 2016 yılı temmuz ayında o geceye dönecek. Evde neler konuşulduğu ekrana gelecek. Ev sakinleri

ve mahalleli tankların önüne yatmaya gidecek. Yani yeni sezonda 80’lerle bugünler arasında gel - gitler daha sık olacak..

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13