UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DGS SONUÇLARI BİRÇOK ÖĞRENCİ TARAFINDAN MERAKLA BEKLENİYOR!.. DGS SONUÇLARI ÖSYM TARAFINDAN NE ZAMAN AÇIKLANACAK?..

DGS SONUÇLARI BİRÇOK ÖĞRENCİ TARAFINDAN MERAKLA BEKLENİYOR!.. DGS SONUÇLARI ÖSYM TARAFINDAN NE ZAMAN AÇIKLANACAK?..

DGS SONUÇLARI BİRÇOK ÖĞRENCİ TARAFINDAN MERAKLA BEKLENİYOR!.. DGS SONUÇLARI ÖSYM TARAFINDAN NE ZAMAN AÇIKLANACAK?..

Pazar günü gerçekleştirilen DGS sınavının ardından sınava girmiş olan adaylar sınav sonuçlarının açıklanacağını günü heyecan içinde bekliyorlar. Açıklamayı yapacak olan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından henüz bu tarihe dair bir bildiri gelmedi. Üniversiteye yerleşmiş olan öğrencilerin başka programlara geçiş yapabilmek amacı ile katıldığı sınavlardan olan DGS yani Dikey Geçiş Sınavı, aynı zamanda ön lisans eğitimini lisans eğitimi ile tamamlamak isteyen öğrencilerin de girdiği bir sınav olmaktadır. DGS sınavına ilgili şartları sağlayan her aday katılabiliyor.

Geçtiğimiz hafta sonunda yapılan bu DGS sınavının sona ermesinden sonra adayları saran diğer bir heyecan başlamıştır. 

DGS sonuçlarının internet taramasından en çok arananlardan olmasından sonra Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi gerekli ilgili kişileri tarafından bilgi gelmiştir. Sınavın ardından DGS sorularının resmi sayfa üzerinden yüzde yirmilik kısmı açıklanmıştır. Bu yüzde yirmilik kısmında yaptığımız bazı soruların yanıtlarını bulabiliriz. Ancak sonrasında da bu yapılan gerekli açıklamalar sonucunda DGS sonuçlarının önümüzde ki hafta içinde açıklanacağı duyurulmuştur. 2016- 2017 DGS sonuçları ağustos ayının son haftası ÖSYM resmi sonuç açıklama sayfasından belirlenecektir.

Bu sene de DGS sınavı başvuruları Mayıs ayının son haftası ile Haziran ayının ilk haftası arasında gerçekleştirildi. Sonrasında sınavın yapılması beklenirken ülkemizde yaşanan darbe girişimi ve acı olaylar nedeni ile sınav ertelenmişti. Ardından DGS sınavı 21 Ağustos 2016 Pazar günü gerçekleştirilmişti. Dolayısıyla sınav stresini ve heyecanını yaşayan adaylar sınavın tamamlanması ile birlikte biraz olsun rahatlamıştı. Ancak DGS sınavına giren adayları yeni heyecanlar sardı. Şu an adayların DGS sınav sonuçlarının açıklanacağı günü merak ile bekliyorlar. Ancak henüz ÖSYM yani Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından DGS sınav sonuçlarının öğrenilebileceği tarihe dair merakları dindirecek bir açıklama yapılmadı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin yapacağı açıklama doğrultusunda DGS sınavına katılmış olan adaylar DGS sınav sonuçlarını internet üzerinden sorgulatacak sınavda elde ettikleri puanları çok rahat bir şekilde öğrenebilecekler. Dolayısı ile tarih açıklandıktan hemen sonra tüm adaylar DGS sınav sonuçlarını hızlı bir şekilde görebilecekler. Ancak maalesef henüz bu sorgulamanın yapılacağı ve sistemin aktif hale geleceği tarih belli değil. Şu an için sadece sorular ile ilgili olarak yüzde yirmilik bölüm ÖSYM rehberi içinde açıklandı. Dolayısı ile şu anda adaylar sadece bu kısmı görebiliyorlar. Adayların DGS sınav sonuçları açıklandığı zaman sistem üzerinden kendi sınav sonuçlarını görebilmek için kullanıcı adlarının yanı sıra bir de kendilerine özel olarak hazırlanmış olan şifreleri girmelerini gerekecektir. Bu bilgilere sahip tüm DGS sınavı katılımcıları çok hızlı ve çok rahat bir şekilde sınav sonuç bilgilerine ulaşabileceklerdir.

DGS sınav sonuç belgesi adında bir belge adreslerine postalanarak gönderilmeyecektir. Bu DGS sınav sonuç belgesi de online olarak sorgulama yaptıkları resmi internet sitesi üzerinde bulunacaktır. Adaylar daha sonrasında ihtiyaçları olabileceği için bu DGS sınav sonuç belgesini bir çıktı olarak sorgulama yaptıkları resmi internet sitesi üzerinden alabileceklerdir. Bu belgenin saklanması adayın sonrasında ihtiyaç duyabileceği durumlar olabileceği için oldukça önemlidir. ÖSYM tarafından DGS sınav sonuçlarının sorgulatılabileceği söylenecek olan internet sitesi kurumun resmi sitesi olacağı için güvenilirdir.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdgs  sınav  ösym  sonuç