UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

"FIRAT KALKANI" OPERASYONUNA İLİŞKİN İSRAİL'DEN CERABLUS AÇIKLAMASI GELDİ!..

"FIRAT KALKANI" OPERASYONUNA İLİŞKİN İSRAİL'DEN CERABLUS AÇIKLAMASI GELDİ!..

"FIRAT KALKANI" OPERASYONUNA İLİŞKİN İSRAİL'DEN CERABLUS AÇIKLAMASI GELDİ!..

İsrail Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Oron, TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetlerinin düzenlediği "Fırat Kalkanı" operasyonuna ilişkin, "Türkiye'yle hemfikiriz ve destekliyoruz." dedi.

İsrail Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Amira Oron, TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla başlatılan harekatla ilgili, değerlendirmelerde bulundu.

HEMFİKİRİZ, DESTEKLİYORUZ

DAEŞ'in İsrail sınırlarında da tehdit oluşturabileceğini kaydeden Oron, "Bu yüzden bu tehdidin farkında olmak çok önemli. Bunun Türk halkının yaşamını nasıl etkilediğini görüyoruz. Türkiye, sınırlarında DAEŞ'in olmasına izin veremez. Türkiye ile hemfikiriz ve destekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

ZİYARETLER MEYVESİNİ VERECEK

Uluslararası toplumun bu konudaki desteğini hatırlatan Oron, Türkiye'nin gereken adımları attığını söyledi. Oron, Türkiye'nin son dönemde konuyla ilgili gerçekleştirdiği resmi ziyaretlere işaret ederek, bu ziyaretlerin Suriye krizinin çözümüne yardımcı olacağını ve meyvelerini vereceğini dile getirdi.

AA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERİSRAİL  CERABLUS  AÇIKLAMA