UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ABD BAŞKAN YARDIMCISI BIDEN'DEN FLAŞ AÇIKLAMA! "GÜLEN'İ TESLİM EDEBİLİRİZ"

ABD BAŞKAN YARDIMCISI BIDEN'DEN FLAŞ AÇIKLAMA! "GÜLEN'İ TESLİM EDEBİLİRİZ"

ABD BAŞKAN YARDIMCISI BIDEN'DEN FLAŞ AÇIKLAMA! "GÜLEN'İ TESLİM EDEBİLİRİZ"

Başbakan Binali Yıldırım ve ABD Başkan Yardımcısı Biden ortak basın açıklaması yapıyor. ABD Başkan Yardımcısı Biden, "Amerikan mahkemelerine bu belgelerin takdim edilmesi lazım. Bu şekilde Gülen'i teslim edebiliriz. Bunu yapmaya devam edeceğiz. dedi. Biden konuşmasında şunları kaydetti:

ABD 15 Temmuz'u derhal kınadı. Türkiye'ye desteklerini bildiren ilk liderlerden birisi Obama'dır.

"TÜRKİYE'NİN ABD'DEN DAHA İYİ BİR DOSTU YOKTUR"

Türkiye'nin ABD'den daha iyi dostu yoktur. Biz her zaman ortak değerler için birlikteyiz.

Bu olayın sorumlularını size getirmek için özel olarak Başbakan'a da söylediğim gibi.. Anlıyorum sizin onun hakkında çok yoğun hisleri var. Biz Türk yetkililer ile işbirliği içindeyiz.

Bizim hukuk uzmanlarımız şu anda Türk meslektaşlarıyla birlikte çalışıyorlar. FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi için deliller inceleniyor. Bu belgelerin hazırlanması gerekiyordu. Bizim hiçbir şekilde herhangi bir şekilde korumak özellikle müttefikimizi karşısında bir suçluyu koruyamayız.

Türk mileltinin kızgın olduğunu anlıyorum ama bundan şüpheniz olmasın ki süreç devam edecek. Türk hükümetiyle işbirliği yapacağız. Hiçbir ülke böyle birşeye tolerans gösteremez

Amerikan mahkemelerine bu belgelerin takdim edilmesi lazım. Bu şekilde Gülen'i teslim edebiliriz. Bunu yapmaya devam edeceğiz.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERBIDEN  BİNALİ YILDIRIM  FETÖ  GÜLEN  ABD