UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: “DOSTLARIMIZIN EN AÇIK ŞEKİLDE DAYANIŞMA GÖSTERMESİNİ BEKLERDİK!..”

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: “DOSTLARIMIZIN EN AÇIK ŞEKİLDE DAYANIŞMA GÖSTERMESİNİ BEKLERDİK!..”

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: “DOSTLARIMIZIN EN AÇIK ŞEKİLDE DAYANIŞMA GÖSTERMESİNİ BEKLERDİK!..”

Başbakan Binali Yıldırım, diplomatik misyon şefleri onuruna verdiği yemekte konuştu.

Başbakan Yıldırım, yaptığı açıklamada, "Biz, gelişmiş demokrasilerden o gün herkesin buraya gelip bizimle dayanışmasını göstermesini beklerdik. Hadi bunu yapamadınız, hemen bu darbeyi en şiddetle kınamak ve Türkiye'nin demokrasisini, başarısını bizlerle paylaşmak bu konudaki dayanışmanızı en açık şekilde dostlarımızın göstermesini beklerdik."

Başbakan Yıldırım, Batılı ülkelerin darbe girişimine karşı tutumu karşısında ise, "Suç işleyen, halkın iradesiyle seçilmiş bir hükümeti yok etmeye çalışan terör gruplarının, darbecilerin hakkını, milletin hakkından daha fazla savunma gayreti gerçekten bizi üzmüştür." ifadelerini kullandı.

"GEREĞİNİ YAPIN, GEÇİCİ TUTUKLAYIN VE ÜLKENİZDE BARINDIRMAYIN"

"Bir terör örgütü var, Türkiye'de darbe yaptı ve yüzlerce masum insanın hayatına neden oldu. Bunun gereğini yapın. Geçici tutuklayın ve ülkenizde barındırmayın. Darbeyi o mu yaptı tartışması geride kaldı. Gün ışığı gibi belli bir şeyden bahsediyoruz. Adli anlamda her türlü bilgi ve belgeyi paylaşacağız. Bunun karşılığındaki tek isteğimiz bu terörist başının daha fazla ABD'de kalmaması. O kalmaya devam ettiği müddetçe, eminim ki 79 milyon Türk halkının, ABD'ye karşı burukluğu devam edecek."

"EKONOMİNİN TEMELLERİ SAĞLAMDIR"

"Türkiye ekonomisi darbelere dayanıklı olduğunu 15 Temmuz'da yaşanan olayla ortaya koymuştur. Bazı değerlendirme kuruluşları incelemeden acele karar vermişlerdir. Ve görmüşlerdir ki bu karar gereksiz ve Türkiye'nin bu kararı haklı kılacak bir ekonomik durumunun olmadığı ortaya çıkmıştır. Piyasalar 15 Temmuz öncesine çoktan dönmüştür. Daha da iyiye gidecektir. Ekonominin temelleri sağlamdır. Hiçbir kalıcı tahribat oluşmamıştır. Piyasa dostu ekonomi politikalarını uygulamaya devam edeceğiz. Vergi barışı getirdik. Vatandaşın borçlarını uzlaşma yoluyla çözmek için imkan sağladık. Yatırım ortamını iyileştiriyoruz. Yabancı yatırımcıların karar süreçlerini hızlandırıyoruz. Tasarrufları arttıracak reformları çıkardık. Reform programlarımızı tereddüte mahal vermeden uygululuyoruz.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERbaşbakan  binali yıldırım