UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BEŞİKTAŞ TEKNİK DİREKTÖRÜ ŞENOL GÜNEŞ'TEN FLAŞ AÇIKLAMALAR!.. "KOVSALAR DA GİTMEM!.."

BEŞİKTAŞ TEKNİK DİREKTÖRÜ ŞENOL GÜNEŞ'TEN FLAŞ AÇIKLAMALAR!.. "KOVSALAR DA GİTMEM!.."

BEŞİKTAŞ TEKNİK DİREKTÖRÜ ŞENOL GÜNEŞ'TEN FLAŞ AÇIKLAMALAR!.. "KOVSALAR DA GİTMEM!.."

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş gündemdeki habelere yanıt vermek ve yeni sezon öncesi değerlendirme yapmak için bir basın toplantısı düzenledi.

Şenol Güneş, "Ülkemiz sıkıntılı bir dönemden geçiyor yine şehitlerimiz oluyor maalesef. Elbirliği ile bunları bir an evvel halletmemiz gerekiyor. Ne iş yaparsanız yapın mutsuz başlıyorsunuz güne. 2016-17 Turgay Şeren sezonunun hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Avrupa’da bizi temsil eden üç takımımıza da başarılar diliyorum. 

Takımla ilgili Beşiktaş’ın kendi adı zaten şampiyonluk için yeterlidir. Şampiyonlar Ligi’nde de gruptan çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Hiç bir zaman mazeret üretmedik bu yıl da yok. Hep çözüm üreteceğiz. Her maça kazanmak için çıkacağız.

Bazı konularda hem üzgün hem kızgınım. Başkanı ve yönetimi suçlayan biri hayatım boyunca olmadım. Gökhan ve Adriona ile ilgili neden alındı demedim, hakemi de suçlamadım maçtan sonra. durum tespiti yapmaya çalıştım. Bunun arkasından 'Güneş Patlaması', 'Güneş Ormanı yaktı' başlıkları bize göre değil. İkisinden de vazgeçmek mümkün değil. Başkan bana abi diyor ama benim başkanımdır.

 Hiç bir zaman yalakalık yapmadım düşüncelerimi söylerim geri almam. Benim söylediklerimin maksat olarak başka yere kaydığını gördüm. Galatasaray ve Trabzonspor'a neden transfer yaptın diye suçlama yapmadım. Ama ben onlar yapabiliyorken biz yapamıyorsak dışarıdan bakarak bunu söyleyince Galatasaray'la Trabzonspor'la bir kavga düşüncem yok. 4 oyuncunun gitmesiyle ilgili bunda genel ifadeleri kullandım. Burada personelde dahil geçen sene yönetimin, başkanın, teknik heyetin, personelin, taraftarın bu başarıda katkısı olduğunu düşünüyorum. 

Bunların kalmasını isterim. Başarılı oyuncunun neden gitmesini isteyeyim. Oynamayan oyuncuların gitmesi doğrudur. Bunu hesap sormak için kullanmadık. Başkan Mario'nun gitmesinden Sosa'nın gitmesinden memnun mu? Başka bir boyuta getirmeyi bunu doğru bulmuyorum. Görüntü olarak kadro olarak sayısal bir eksikliğimiz var. Yönetimi suçlamıyorum ben yönetimde çalışıyor. Başkan yurtdışında şuanda. Biz çalışanız onlar karar verenlerdir. Geçen sene de geç geldi oyuncular. Devre arasında da gelenler oldu. Sözlerimi başka yere çekerek takıma, başkana, kulübe zarar verilmesini istemiyorum. Bunun için üzgün ve kızgınım. Başkan istifa hoca istifa edecek, başka bir isteğiniz var mı? Bunu kim istiyor?" Gitmemi isteyenlere de söylüyorum en az bir yıl daha buradayım. Kovsalar da gitmiyorum.

Rakiplerden iyi olmak için çalışacağız değilsek alkışlayacağız. Rakiplerimiz olmazsa biz bir hiçiz."

Güneş, Sosa'nın Milan'a transferiyle ilgili olarak, "Sosa'nın gitmesi bizim planlarımızda yoktu. Milan talip oldu ona Şampiyonlar Ligi'nde oynamıyor. Ben oyuncumun gururla yaptığı başarıyı taçlandırmasını isterim. Şimdi beni Barcelona istese gitmem. Onunla da konuştum çok kaliteli, çok efendi bir oyuncu. Kendisine söyledim güvendiğim bir oyuncunun böyle yapması doğru değil.

 Düşünün bir antrenör oyuncu gidecek mi kalacak mı diye düşünüyor maçı da düşünüyor. Benim elimde oyuncu belki kupada bana katkısı olacaktı. Bunu hiç bir oyuncunun yapmasını istemem. Son dakikaya kadar idmana çıkar işimi yapar giderim. Oğuzhan, Atiba, Sosa oturmuş bir sistem. Yeni gelen bir oyuncuyu denemeniz lazım. Aldığınız oyuncu kaliteli olabilir ama oraya uymayabilir, diğer oyuncuları bozabilir. 

Eldekilerle kapatmaya çalışacağız ya da yeni bir oyuncu alacağız. Bu mevki en sağlam yerdi bizim için. Başkan da uğraşıyor. Ben Ankara'ya giderken düşünüyorum acaba görüşüyor mu diye. Benim tutma şansım var mı? Yok. Başkanın var mı? Yok. Oyuncu gitmek istiyordu. Bizim için iyi bir oyuncu kayıptır" dedi.

Tecrübeli çalıştırıcı, "Başkanla görüşmedim ama üzüldüğünü biliyorum. Ben de ne söylemişim diye bir bakayım dedim ben o anlamı çıkaramadım. Ben başkana dolayısıyla Beşiktaş'a hizmet için buradayım. Ben yönetim niye yapmadı demedim ki. Oyuncu gidiyorsa eğer benimde suçum dedim. Ben şimdi rahatsızım yeni gelen oyuncularla yeniden kadro yapacağım. Adriano geç geldi. Oynadığı zaman uyum sağlayan var sağlamayan var. Erken olursa belki beğenmezsiniz alternatif bulursunuz" dedi.

Gomez'in gidişiyle ilgili 'ben olsam gitmezdim' diyen hoca, "Mario Gomez'de iyi bir oyuncu bize katkı yaptı teşekkür ederiz. Ben olsam oyuncu olarak yine ayrılmazdım. Oyuncuysan 6 ayda kaybolmaz. Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olursan katlayarak gidersin" açıklamasını yaptı.

Transferle ilgili, "Stoper sorunumuz var hala. Düşündüğümüz oyuncuyu hala alabilmiş değiliz. Takım içinde her oyuncunun alternatifleri olması lazım. Kalecilerimizden memnunum. Boyko geçen seneden daha iyi, Fabri iyi, Tolga iyi. Tolga'nın avantajı Türk olması. Eldeki kadroyla biz ligde yarışırız. Ama Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağız. Şampiyonlar Ligi'nde ben ezilmek istemiyorum. Şampiyonlar Ligi'nde oynayıp 3 gün sonra Galatasaray veya Fenerbahçe ile oynayacağız. Bu kadro onu nasıl kaldıracak. Bir de yaş olarak bazı oyuncuların yaş ortalamasıyla nasıl çıkacağımızı düşündürüyor bize. Oyuncu oynamadığı zaman kötü değildir. Oyuncular değişebilir. Dinlenmesi gereken olabilir, başka bir yarışa giriyor şu anda. Şampiyonlar Ligi için savunmayı güçlendirmemiz lazım. Genç oyuncularımız bu tempoyu kaldıramayabilir. "


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTOPLANTI  ŞENOL GÜNEŞ  AÇIKLAMA