UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "FETÖ, KKTC'DE DE TERÖR LİSTESİNE EKLENMİŞTİRİ!.."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "FETÖ, KKTC'DE DE TERÖR LİSTESİNE EKLENMİŞTİRİ!.."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "FETÖ, KKTC'DE DE TERÖR LİSTESİNE EKLENMİŞTİRİ!.."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ortak açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı Beştepe Külliyesi'nde kabul etti. İki lider, baş başa ve heyetler arası görüşmelerden sonra basının karşısına geçti. Erdoğan, yaptığı konuşmada FETÖ'nün KKTC'de de terör listesine eklendiğini, bunun dost ülkeler için örnek olmasını dilediklerini söyledi.

'ALTIN HARFLE YAZILACAK'
Erdoğan'dan sonra söz alan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Cumhurbaşkanı Erdoğan darbe girişimin yaşandığı akşam gerçek bir lider gibi hareket etti. Erdoğan'ın çağrısıyla binlerce insan sokağa döküldü. Canlarını verdiler. TBMM bombaların altında toplanabildi. Bütün bunlar bu ulusun tarihine altın harflerle yazılacak bir destandır. Demokrasiye bu kadar laik olduğunu böylesine kanıtlamış olan Türk halkı çok daha güzel hedeflere el birliğiyle ulaşacaktır." dedi.

'İSTER FETÖ OLSUN İSTER...'
Kıbrıs konusunda açıklamalarda bulunan Akıncı, "Kıbrıs'ta artık gerçekten bir dönüm noktasına ulaştığımızı belirtmek istiyorum. Ya 2016 çıkmadan Kıbrıs'ta bir sonuca ulaşacağız. Ya da yaklaşan seçimlerle birlikte bu fırsat zinciri kaybolup gidecek. Akıl yolu yolu 2016 yılı çıkmadan bu sorunları çözmektir, Türkiye ile Yunanistan arasında yeni iş birlikleri kurmalıyız. Biz Kıbrıs Türk tarafı olarak sizlerin de desteğiyle bu yolda ilerleyeceğiz. Kıbrıs halkı, ister FETÖ olsun ister bir başka terörist grup olsun, bunların topraklarımızda yeşermesine izin vermeyecektir." dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13