UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İSTANBUL BOĞAZI’NDA YÜK GEMİSİ İLE ÇARPIŞARAK BATAN SAHİL GÜVENLİK BOTU KAZASINDA ŞEHİT SAYISI YÜKSELDİ!..

İSTANBUL BOĞAZI’NDA YÜK GEMİSİ İLE ÇARPIŞARAK BATAN SAHİL GÜVENLİK BOTU KAZASINDA ŞEHİT SAYISI YÜKSELDİ!..

İSTANBUL BOĞAZI’NDA YÜK GEMİSİ İLE ÇARPIŞARAK BATAN SAHİL GÜVENLİK BOTU KAZASINDA ŞEHİT SAYISI YÜKSELDİ!..

Sarayburnu açıklarında Sahil Güvenliğe ait bot alabora oldu. İstanbul Valisi Şahin, 3 mürettebatın kayıp olduğunu açıklamıştı.

Sarayburnu açıklarında yaşanan kazada denizden son kurtarılan isimlerden olan Astsubay Yavuz Şahin, Fatih Sultan Mehmet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Astsubay Şahin, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Kazada şehit olanların sayısı 2’ye çıkarken, hastanedeki 5 yaralının ise tedavisi sürüyor.

Karadeniz yönüne giden bir yük gemisi saat 08.00 sıralarında Sarayburnu açıklarında seyreden Sahil Güvenlik botu ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle içinde görevli askerlerin bulunduğu Sahil Güvenlik botu alabora oldu ve burnuna kadar battı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, 3 mürettebatın kayıp olduğunu açıkladı. Şahin "Diğer 3 kişinin de sağ olarak kurtarılması için çaba sarf ediliyor. Şu anda çalışmalar devam ediyor" dedi.

Bu arada henüz bayrağı ve ismi belli olmayan yük gemisi yoluna devam etti.

Alabora olan Sahil Güvenlik botuna yardım için ilk olarak çevrede bulunan balıkçı tekneleri yanaştı daha sonra Kıyı Emniyeti kurtarma botu tekneyi batmaması için bağladı.

Kurtarma çalışmaları sürüyor.

İSTANBUL VALİSİ ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait botun kuru yük gemisi ile çarpıştığını, 3 mürettebatın kayıp olduğunu açıklamıştı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sarayburnu'na gelerek sahil güvenlik botunu kurtarma çalışmalarını inceledi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Şahin, "Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bir bot Sarayburnu açıklarında bir kuru yük gemisini ile çarpışması sonucu sürükleniyor. Şu anda Haydarpaşa açıklarında. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü kurtarma botları müdahale ediyor. 3 mürettebat sağ olarak kurtarıldı. Diğer 3 kişinin de sağ olarak kurtarılması için çaba sarf ediliyor. Şu anda çalışmalar devam ediyor. Toplam mürettebat 6 kişi. Kıyı Emniyet kurtarma botu ve dalgıçlar yoğun bir mesai sarf ediyorlar" dedi.

AA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERKAZA  SARAYBURNU