UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, CENGİZ SEMERCİOĞLU, MEVLÜT TEZEL VE SİNA KOLOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, CENGİZ SEMERCİOĞLU, MEVLÜT TEZEL VE SİNA KOLOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, CENGİZ SEMERCİOĞLU, MEVLÜT TEZEL VE SİNA KOLOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

Yüksel Aytuğ Sabah _ Günaydın

FUTBOLA DA OHAL LAZIM

Deplasman yasağının kalktığı gün Konya'da Galatasaray taraftarı, Beşiktaş taraftarının otobüsünün camını çerçevesini indiriyor.

Bunun üzerine Beşiktaşlılar, Konya'da taşlayacak Galatasaray otobüsü avına çıkıyorlar.

Gazetelerdeki eli palalı sözde taraftar fotoğrafı ise durumun vahametini tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyordu.

Peki ya maç sırasında Galatasaray seyircisinin sahaya yağdırdığı yanıcı maddelere ne dersiniz? Üstelik kendi kalecileri Muslera'nın hayatını riske etmek pahasına...

Bu artık Futbolda Şiddet Yasası ile önlenecek bir durum olmaktan çıktı. Futbola da OHAL uygulanmalı.

Tribünü ateşe vermek, rakip taraftarın otobüsüne taşla, palayla, döner bıçağıyla saldırmak ciddi bir 'terör suçu' sayılmalı. Kimsenin gözünün yaşına bakılmamalı. Yoksa bu şiddet sadece spor sahaları ile sınırlı kalmayacak, halka halka sokaklara yayılacak.

Peki kulüp yönetimleri bu tehlikeyi önlemek için ne yapıyor?

Hiç. Koca bir hiççç! Yahu Süper Kupa oynanıyor. İki takımın başkanları, şeref tribününde Spor Bakanı ile Futbol Federasyonu Başkanı'nın yanında birlikte oturmaktan bile imtina ediyor.

Facebook'ta bir arkadaşım yazmıştı "Keşke Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki Süper Kupa finalinin normal süresi ve uzatma dakikaları berabere sonuçlandığında, hakem penaltı atışlarına gitmeyip maçı berabere bitirseydi.

Bugünlere ancak böyle bir jest, böyle bir paylaşım yakışırdı" diye... Güldüm...

Sonra da kupayı 'palayla' ikiye bölerlerdi değil mi?


Mevlüt Tezel Sabah - Günaydın

İLETİŞİM KESİLİRSE

Vallahi kim yazdıysa doğru yazmış. Eğer darbe girişimi tekrarlanırsa; elektrik, internet, telefon aynı anda kesilirse ne yapacağız? Küresel güçlerin desteğiyle bunu yapmaları mümkün! Haberleşme ve iletişimin kesildiği bir ortamda halk nasıl örgütlenecek?

Eğer 15 Temmuz gecesi darbeciler, ilk iş olarak Türksat'ı, Digiturk'ü, TRT'yi aynı anda ele geçirseydi, ülkedeki bütün TV yayınlarını durdursaydı, Cumhurbaşkanımız o tarihe geçen konuşmayı yapamasaydı; belki de emellerine ulaşacaklardı.

Büyük şehirlerde elektriği aynı anda kesseler de olurmuş!

Meşhur Kozmik Oda'da Seferberlik Tetkik Kurulu'nun planları olduğundan bahsedilir. O planlarda; memleket işgal edilirse, Türk silahlı kuvvetleri ülkeyi koruma görevini yapamaz hale gelirse, halk direnişini örgütleyecek bilgiler, yapılması gerekenler listesi olduğu söyleniyor.

Bence Kozmik Oda'da darbeye karşı örgütlenecek planların yapılmasına şimdiden başlanmalı. Darbeye Karşı Tektik Kurulu kurulmalı. Darbeye karşı kim, hangi görevi üstlenecek, ilk hangi kurumlar korumaya alınacak vs; her şey tek tek planlanmalı. Su uyur düşman uyumaz!


Sina Koloğlu Milliyet - Cadde

ROLLERİNİ NASIL TARİF ETTİLER

Bodrum MasalıKanal D’nin iddialı dizilerinden. Oyuncunun oynadığı karakterin tahlilini nasıl yaptığını hep merak ederim. İpuçları vardır çünkü. Ne kadar sahiplendiği, ne kadar çözümlediği gibi ayrıntılar. Dizinin genç oyuncuları, Magazin D programında kendi rollerini anlattılar.

‘Keman dersi aldım’

Dilan Çiçek Deniz dizide Su karakterini canlandırıyor. “Su, delidolu ve tatlı bir kız. Konservatuvara hazırlanıyor. Keman çalıyor. Keman dersleri aldım bu arada dizi başlamadan önce.” İşte en önemli nokta bu. Dizilerimizde böyle

beceri isteyen’ işlerin karşılığı oyunculuk olarak pek verilemiyor.

Acı Aşk’ta Sezgi Sena Akay’ın

Çiçek Pasajı’nda keman çalarken bir sahnesini unutmam. Her halinden sadece keman tutmayı öğrenebildiği belliydi.

Bu dizilerimizin en zayıf noktalarından biridir. Mesela Dilan kızımızın özellikle bu sahnelerde nasıl olacağını çok merak ediyorum.


Cengiz Semercioğlu Hürriyet

SHAKİRA MI DAHA ÜNLÜ PABLO ESCOBAR MI?

Kolombiya Büyükelçisi Juan alfredo Pinto Saavedra geçtiğimiz hafta Kelebek’te yayınlanan röportajla ilgili bir açıklama gönderdi. Kelebek için Hollywood ünlüleriyle çarpıcı röportajlar yapan  Barbaros Tapan’ın Brezilyalı oyuncu Wagner Moura’yla yaptığı röportajdı söz konusu… Wagner Moura, Netflix dizisinde dünyaca ünlü Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ı canlandırıyor… Escobar bugüne kadar pek çok film ve kitaba konu olmuş bir isim … Oyuncu Wagner Moura’da canlandırdığı Escobar’ı anlatırken röportajın bir yerinde Barbaros’a gülerek; “Shakira, üzgünüm ama dünyanın en ünlü Kolombiyalısı sen değilsin, Pablo Escobar” diyor…

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTV YAZARLARI  UÇANKUŞ TV