UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÇİKOLATA SEVERLER BU HABER SİZİN İÇİN!.. TERCİH ETTİĞİNİZ ÇİKOLATAYA GÖRE İŞTE KARAKTER ANALİZİNİZ!..

ÇİKOLATA SEVERLER BU HABER SİZİN İÇİN!.. TERCİH ETTİĞİNİZ ÇİKOLATAYA GÖRE İŞTE KARAKTER ANALİZİNİZ!..

ÇİKOLATA SEVERLER BU HABER SİZİN İÇİN!.. TERCİH ETTİĞİNİZ ÇİKOLATAYA GÖRE İŞTE KARAKTER ANALİZİNİZ!..

Çikolata tercihine göre karakter analizi yapmak:

Sütlü çikolatayı sevenler; nostalji düşkünü kişiler.

Siyah çikolatayı tercih edenler; hep ileriye bakanlar.

Beyaz çikolata; karasızların favorisi.

Bitter çikolata; hep en iyiyi isteyenlerin vazgeçilmezi.

Bademli ve fındıklı sevenler; çabuk düşünen ve başkalarına yardım etmekten hoşlanan, diplomatik kişiliği olan, kültürlü ve bakımlı insanlar. Yumuşak karamela; genellikle ince düşünceli kişilerin.

Sert karamela sert davranışlı ve katı kişiliklerin.

Çikolata ayrımı yapmayanlar esnek ve rahat kişiliğe sahipmiş.

 SEVDİĞİNİZ ÇİKOLATAYA GÖRE KİŞİLİK ANALİZİ

Çikolata ile yapılamadık bir bu kalmıştı diyebilirsiniz ama gercekten de böyle bişey var .Nasıl mı ortaya cıkmış? Aslında bunun geçmişi çikolatanın ortaya çıkışına kadar dayanıyor.Eski yunan uygarlığından Leonidas Kestekides ilk olarak 1912 de Belçika’ya giderken yanında hediye olarak götürmüş.Bu hediye alıp vermenin dönüm noktası oldu belli ki bundan sonra herkes çikolatayı hediye aracı olarak görmeye basladı.Neyse biz konumuza dönelim. Nasıl yapılıyormuş bu karakter analizi hangi kriterlere dikkat ediliyormuş bakalım isterseniz.

Çikolataların şekli (kare,yuvarlak,üçgen),çeşidi (beyaz,sütlü,bitter)ve ambalajının atılma biçiminden (kırıştırarak ya da katlayarak) kişilik analizi yapılıyormuş.

Örneğin;

Yuvarlak çikolata sevenler: arkadaş canlısı ve kalabalık ortamları seven,başkalarını üzmekten korkan,heryerde barış ortamını sağlamaya çalışan insanlar oluyormuş

Kare çikolata sevenler: kendi doğruları vardır.İlişkilerinde eski kafalı yaklaşımlara sahiptirler.Çok iyi bir hafızaları vardır.

Üçgen çikolata(nam-ı diğer tobleron) sevenler:Diğer insanlarının düşüncelerini umursamayan ve kendine güvenen insanlar.

Sütlü çikolata sevenler: masumlar ve geçmişte yaşayanlar ,sessiz fakat güçlü gözlem yeteneğine sahip olanlar

Beyaz çikolata sevenler:adaletli,kendini dünyanın merkezinde düşünen kararlarında çabuk değişiklik yapan insanlar.

Bitter çikolata sevenler: Geleceğe güvenle bakabilen, sosyal ve takım çalışmalarında aranan insanlar.

Çikolata kağıdını atış biçiminden yapılan analiz de şöyle:

Çikolata kağıdını buruşturarak atıyorsanız: kafanızın karışık olduğunun fakat bu durumdan kurtulmak istediğiniz anlamına gelir

Çikolata kağıdını katlayıp atıyorsanız: bu da sıkıcı bir insan olduğunuzu ve monoton bir yaşamınız olduğunu gösteriyormuş.

Çikolata, kadınların vazgeçilmezlerinden birisi.Çikolata sevmeyen kadın yok gibi diyen Evvie Çikolata Yönetim Kurulu Başkanı Şebnem Görgülü Ekinci, “ Aslında çikolata kadının ta kendisidir. Çikolataya bu bağlılığımız da onda, kendimizi görüyor olmamızdan geliyor” diyor.

Kadınların çikolata tercihine göre analizi

Bitter’ciler sert mizaçlı

Piyasada çikolatanın birbirinden farklı yüzlerce çeşidi bulunuyor.  Ancak temel olarak üç çeşit çikolata var. Bu çeşitlerin; sütlü, bitter ve beyaz çikolata olduğunu söyleyen Ekinci, kadınlarla çikolatayı özdeşleştirerek, kadınlarda bu üç temel çeşit gibidir diyor.

Bitter çikolatayı seven kadınların diğerlerine göre daha ciddi ve işe düşkün olduklarını belirten Ekinci, onlar pek çok işi bir arada yürüten,10 parmağında 10 marifet olan kadınlar diyor.  Sütlü çikolata severler ise ofisinizdeki her işe koşan ve herkesin sevdiği o iş arkadaşınızın ta kendisidir diyen Şebnem Görgülü Ekinci;  Beyaz Çikolata kadınlarının ise cıvıl cıvıl, içindeki çocuğu durduramayan kişiler olduklarını ve her yaşta genç kalmayı başardıklarını söylüyor.

Alt çeşitler sizin kişiliğinizdir

Bu üç temel çeşitten elde edilen çikolataların, tıpkı birbirinden farklı kadınlar gibi olduğunu anlatan Şebnem Görgülü Ekinci; kadınlar olarak kimimiz çilekli çikolata gibi tatlı ekşi, kimimiz ise hurmalı çikolatalar gibi beklenmedik mistik tatlar yaratıyoruz diyor. ”Burada önemli olan, her birimizin aynı tat ile yola çıkarak farklı lezzetleri yansıtıyor olmamız” diyor.

Sert mizaç: Asidik meyvelerle yapılmış bir dolgulu çikolata (Isırdığınızda içinden bir anda limon tadı fışkıran bir çikolata düşünün)

Ağır başlılık: İnce düşüncelinin bitter çikolatalı olanı

İnce düşünce: Damakta hemen eriyen ince formda ve kakao yağı oranı yüksek sütlü çikolata.

Depresyon: Naneli çikolata (uyumsuz ama her zaman biraz var)

Aşk: Koyu bitter çikolata (ağza atılan ilk anda insanın başını döndürür)

Tutku: yanık şekerle yapılmış karamel (tatlı ama acı)

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERÇİKOLATA  ANALİZ  ARAŞTIRMA