UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HAVALİMANI'NDA GENİŞ ÇAPLI ÖNLEM!.. ATATÜRK HAVALİMANI'NDA YOĞUN HAZIRLIKLAR BAŞLADI!..

HAVALİMANI'NDA GENİŞ ÇAPLI ÖNLEM!.. ATATÜRK HAVALİMANI'NDA YOĞUN HAZIRLIKLAR BAŞLADI!..

HAVALİMANI'NDA GENİŞ ÇAPLI ÖNLEM!.. ATATÜRK HAVALİMANI'NDA YOĞUN HAZIRLIKLAR BAŞLADI!..

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) gelecek kış sezonunda uçuş trafiğinin etkilenmemesi için kış hazırlıklarına başladı. Atatürk Havalimanı'nda kullanılmak üzere 500 ton buz önleyici, buz çözücü (De-Icing) sıvı satın alacak olan DHMİ, yine karla mücadele araçlarının sayısını artıracak. 

DHMİ mevcut araçlara ilave olarak Türkiye genelinde havalimanlarında kullanılmak üzere 10 uçak ve köprü altı kar mücadele, 22 kar püskürtme (Rotatif), 14 çekerli tip kombine kar mücadele (Çekerli tip kar küreme, süpürme ve üfleme) ve 14 de vakumlu süpürge aracı alımı yapacak. Kar yağışı olduğunda "DHMİ kar timleri" bu araçlarla 24 saat boyunca pistleri, apronu, taksi yollarında temizlik çalışmaları yapıyor. Bu arada DHMİ Genel Müdürlüğü havalimanları için toplam 28 adet 8x8 yangın söndürme aracı da satın alacak.

BUZLANMAYA KARŞI ÖNLEM

Kar yağışının olduğu günlerde de Atatürk Havalimanı'nda kalkış yapacak uçaklar uçuş öncesi Anti-Icing' denilen buzlanmaya karşı yine yıkanacak. Uçuşa hazırlanan uçakların gövdelerinin yanı sıra özellikle kuyruk ve kanatları buzlanmaya karşı 'Anti-Icing' adı verilen alkol ve glikoz karışımı bir sıvı ile her kar yağışında olduğu gibi yıkanacak. Yıkama işlemi öncesi uçaklar piste çıkmadan önce Atatürk Havalimanı apronunda belirlenen bir alanda Anti-Icing işleminden geçirilecek.

HABERTÜRK

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERATATÜRK HAVALİMANI  KIŞ  HAZIRLIK  YOLCULUK