UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DARBE FİRARİSİ İKİ ALBAY MISIR'A KAÇARKEN YAKALANDI!..

DARBE FİRARİSİ İKİ ALBAY MISIR'A KAÇARKEN YAKALANDI!..

DARBE FİRARİSİ İKİ ALBAY MISIR'A KAÇARKEN YAKALANDI!..

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Boğaziçi Köprüsü'nde halka ateş açılması ve TRT'nin basılması emirlerini verdiği belirtilen Albay Nebi Gazneli ile Taksim'de toplanan halka havadan ateş açılması talimatını veren Albay Müslüm Kaya, Konya'da Mısır'a kaçma hazırlıkları yaparken kıskıvrak yakalandı.

Fethullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü'nde halka ateş açılması ve TRT'nin basılması emirlerini verdiği iddia edilen Albay Nebi Gazneli ile Taksim'de toplanan halka havadan ateş açılması talimatını veren Albay Müslüm Kaya Konya'da yakalandı.

Darbe gecesi ortadan kaybolan ve bir daha haber alınamayan firari darbeciler Albay Nebi Gazneli ile Albay Müslüm Kaya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında yürütülen darbe soruşturması kapsamında her yerde aranıyorlardı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polislerinin yaptıkları titiz çalışma sonucu 2 şüphelinin Konya'da bir evde saklandıkları tespit edildi.

Eve yapılan operasyon sonucu Nebi Gazneli ve Albay Müslüm Kaya kıskıvrak yakalandı. Darbeci komutanların Mısır'a kaçma üzere hazırlık yaptıkları, sahte pasaport ve kimlik temin ettikleri belirlendi. İstanbul'a getirilmek üzere yola çıkarılan 2 darbeci önce İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilecek, buradaki işlemlerin tamamlanması ardından İstanbul Adliyesi'nde savcı karşısına çıkarılacak.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdarbe firarisi  yakalandı