UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KURBAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?.. BAŞBAKAN YARDIMCISI NUMAN KURTULMUŞ'TAN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!..

KURBAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?.. BAŞBAKAN YARDIMCISI NUMAN KURTULMUŞ'TAN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!..

KURBAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?.. BAŞBAKAN YARDIMCISI NUMAN KURTULMUŞ'TAN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!..

Kurban Bayramı ne zaman sorusu gündemini korurken, Bayram tatili son günlerde "kısalacak" gibi bir takım iddialar ortaya çıktı. Kurban Bayramı tatili üzerine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan önemli açıklamalar geldi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş yaptığı açıklamada, kamuda çalışan memurlarının izin yasağının kaldırdığını açıkladı. Dilediği zaman memurların senelik izinlerinin kullanabileceğini söyledi. İzin yasağının memurları zor durumda bıraktıklarını ama bu yasağın onların kötülüğü için değil, FETÖ'ye karşı yapılan operasyonların daha hızlı olması için alınmış bir tedbir olarak dile getirdi. İzin yasağı bugünden itibaren kaldırdığını söyleyen Kurtulmuş, memurlara müjdeli haberi verdi.

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?
Başbakan Yardımcısı, resmi olmasa da tatilin 9 gün olacağını söyledi. Bilinildiği üzere, Bayram tatillerinin süresini "Bakanlar Kurulu" belirliyor.

Kurban Bayramı resmi günleri hangi tarihler arası?
11 Eylül 2016 Pazar (Arefe günü)
12 Eylül 2016 Pazartesi Kurban Bayramı (birinci gün)
13 Eylül 2016 Salı Kurban Bayramı (ikinci gün)
14 Eylül 2016 Çarşamba Kurban Bayramı (üçüncü gün)
15 Eylül 2016 Perşembe Kurban Bayramı (dördüncü gün)

Kurban Bayramı Tatili'ne asıl sevinenler: Turizmciler
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler Ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, memurların izin yasağının kaldırılması üzerine açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz gecesinden sonra yaşanan olaylardan sonra "memurlara izin yasağı"nın gelmesi, turizimcileri kara kara düşündürürken, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un bayram öncesi "izin yasağı"nın kalkmasını, turizm açısından oldukça önemli ve katkısı büyük bir karar olarak gördü.

2016 yılının başından beri yaşanan olayları turizm açısından kabus olarak gören İşler, son olaylardaki darbe girişimindeki turizm etkisini "Yaşananlardan sonra söz konusu vatan olduğu için bizim için turizm teferruat oldu." açıklamasında bulundu. Türkiye'deki insanların darbeyi silahlarla değil yürekleriyle durduklarını dile getiren İşler, bu durumda turizmdeki kazancımız yerine vatanımızın birliğinin daha önemli olduğunu söyledi.

Turizmi vuranın ekonomi olmadığını "siyasi ve politik" olduğunu söyleyen İşler, her ne olursa olsun kendi halinde küçük de olsa turizmin devam edeceğini söyledi. Memurlara izin yasağının kaldırılmasında beklenmedik ve doping etkisi meydana getirdiğini söyleyen İşler, bu durumdan hemen etkilenen sektörün turizm olduğunu ve bu yasağın kalkmasıyla, hareketlenmenin hemen yaşandığını dile getirdi. Bu durumunun yaralanan turizme merhem gibi yaralara iyi geldiğini dile getirdi. İç turizmin bir anda canlanmasını umutlu olarak gördüğünü dile getiren İşler, 9 günlük tatil değişmezse, turizm açısından 2016'nın kendi alanlarında en iyi günlerini yaşayacağını dile getirdi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERKURBAN BAYRAMI  NUMAN KURTULMUŞ