UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YÖK’TEN YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİCİ KAYIT HAKKI MÜJDESİ GELDİ!.. DETAYLAR HABERDE!..

YÖK’TEN YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİCİ KAYIT HAKKI MÜJDESİ GELDİ!.. DETAYLAR HABERDE!..

YÖK’TEN YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİCİ KAYIT HAKKI MÜJDESİ GELDİ!.. DETAYLAR HABERDE!..

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtlarının yapılacağını duyurdu.

YÖK’ten yapılan açıklamada, “Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini 30 Aralık 2016 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacak olup, bu tarihe kadar mezun olduklarını belgeleyemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır” denildi.

Yükseköğretim programlarına internet üzerinden elektronik kayıtlar 12-16 Ağustos, normal kayıtlar ise 15-19 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Ek yerleştirme tercih işlemleri 26-30 Ağustos, ek yerleştirme kayıt tarihleri de 6-9 Eylül tarihleri arasında yapılacak. 

İHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERYÖK  MÜJDE  KAYIT  ADAY