UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, SİNA KOLOĞLU, YÜKSEL AYTUĞ VE MEVLÜT TEZEL BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, SİNA KOLOĞLU, YÜKSEL AYTUĞ VE MEVLÜT TEZEL BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, SİNA KOLOĞLU, YÜKSEL AYTUĞ VE MEVLÜT TEZEL BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

Mesut Yar – Posta

YENİKAPI’DAN EKRANA YANSIYAN BİRLİKTELİK

Pazar günü Türkiye yepyeni bir başlangı. Yaşadı. Hemen tüm kanallların kameraları Yenikapı’da gerçekleşen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ndeydi… Açıkçası İstanbul’da Tek Devlet,Tek Millet için atan o kalplerin arasında olmak ya da TV kanallarından izlemek bir hayli heyecan vericiydi… Türkiye o gün birlik ve beraberlik içinde ortak bir geleceğe imza attı. Bunun hiç bozulmamasını ve artık omuz omuza yürüyerek aydınlık yarınlara yol almamızı temenni ediyorum… Ve o gün önemli bir ayrıntı daha vardı. Kimsenin bir diğerini ötekileştirmediği bir ortamda TV kanalları da birliğin mesajını verdiler. Kendi adıma çok umutlandım. TV teknolojilerinin geldiği yer adına da öyle. Milyonların doluştuğu o meydanda gördüğümüz tertemiz bir görüntüydü. Televizyon ekranına da öyle yansıdı, maşallah…

Yüksel Aytuğ Sabah - Günaydın

ÖZÜR DİLEYEBİLEN KANAL

Böylesine bir haber maratonuna can mı dayanır? Günün 24 saatinde, baş döndürücü bir gündemi takip etmek, bunu yaparken terazinin kantarını sürekli elde tutmak, sırça dükkanındaki file dönmeden gerçeği yakalamak kolay mı? Değil elbet. Atv - A Haber günlerdir neredeyse hiç mola vermeden günün 24 saati vatandaşı en doğru şekilde bilgilendirmek için insanüstü bir gayret içinde. Zaten elde ettikleri izlenme oranları da bu çabaların, milletten büyük karşılık gördüğünü tartışmasız biçimde ortaya koyuyor.

Dedim ya; böylesine olağanüstü bir ortamda habercilik yapmak hiç de kolay değildi. Atv - A Haber ortak yayınında da bir hata yapıldı. Bir konsol oyunu için tutulmuş masum notlar, ekrana 'FETÖ şifreleri' olarak yansıtıldı. Durumun farkına varılınca da Cem Öğretir o her zamanki sahiciliği ve samimiyetiyle çıkıp haber merkezi adına özür diledi.

Reytingler meytingler bir yana.... Ekranlarda mahkeme kararı olmadan, tekzip kararı alınmadan, 'kendiliğinden' özür dileyebilen bir kanal görmek ne güzel... Atv ile A Haber'i vatandaşa yakın tutan sebeplerden biri de bu 'erdem' olsa gerek...

Sina Koloğlu Milliyet - Cadde

BÜTÜN TÜRKİYE EKRANDA

Bugün ülkemizde yayın yapan karasal yaklaşık 247, uydudan 205 televizyon kanalı var. Toplam 452 televizyon kanalının tahminen en az 200’ü pazar günü Yenikapı’daki büyük mitingi verdi. Türkiye televizyon tarihinde sanırım bir ilk yaşandı. D-Smart kanalında yer alan hemen hemen tüm uydudan ve karadan yayın yapan kanallar Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ni yayınladı. Haber kanalları ortalama 10 saat yayın yaptılar. Benim saptamalarıma göre en uzun yayını A Haber yaptı. 14 saat sürdü. CNN Türk ile Habertürk yaklaşık 13 saat yayın yaptı.

Yine TRT 13 saate yakın yayın yaptı. ‘Sen daha çok yaptın, ben daha çok yaptım’ meselesi değil. Ben burada küçük bir istatistik verdim. Her kanalın yayın ekibi güneşin altında saatlerce ter döktü, onlarca konuk ağırladı ve gözlemlerini aktardı.

Bir arada baktım TRT’nin alandaki canlı yayın ekibinden Canan Yener Reçber ter içinde kalmıştı. Televizyon tarihimizde bunun ötesinde başka bir ‘ilk’ yaşanabilir mi?

Mevlüt Tezel Sabah - Günaydın

BERGÜZAR AĞLADI

 İbrahim Tatlıses ve Orhan Gencebay; siyasetçiler, bürokratlar, şehit aileleri ve gaziler için ayrılan A Protokolü'nden mitingi takip etti. Tatlıses, rahatsızlığı ve Gencebay da ilerlemiş yaşı nedeniyle yorulmaması için A Protokolü'ne alınmış olabilir. Fatih Terim, Abdullah Avcı, Yıldırım Demirören gibi bazı isimler, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tokalaşmak için A Protokolü'ne girdi. Aldığım duyumlara göre, Cumhurbaşkanı'nın yanına gitmek isteyen Gülben Ergen, kendisine izin verilmeyince korumalarla tartışmış. Sibel Can ise daha akıllıca davranıp muhabirlerin yardımıyla Erdoğan'ın yanına gidebilmiş.

 Sıcaktan bunalan sanatçı ve sporcular, dağıtılan soğuk sularla serinlemeye çalıştı. En çok bayrak sallayan Kenan İmirzalıoğlu ile Kıvanç Tatlıtuğ'du. 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen kahramanların isimlerinin tek tek söylendiği an unutulmazdı. Bergüzar Korel, bu anlarda gözyaşlarını tutamayıp hüngür hüngür ağladı. Korel, Kur'an-ı Kerim okunurken de dua etti.

 Muhalefet partilerinin mitinge katılmasıyla sağlanan birlik ortamının benzeri ünlüler arasında da yaşandı. Gezi Parkı protestolarına destek veren ve bu yüzden tepki gören bazı sanatçılar da mitinge katıldı. Toplumda olduğu gibi sanat dünyasında da sağcısı, solcusu, Kürtçüsü, Kemalisti, dindarı, birçok farklı görüşten sanatçı ve sporcu; 15 Temmuz ruhuna destek verdi, FETÖ'ye karşı tek yürek oldu.

 Bazı sanatçılar, basın bölümüne geçip TV röportajları verdi ama keşke bütün sanatçılar sahneye çıkarılsaydı... FETÖ terörüne karşı siyasi parti liderlerinin tek yürek olması, sanat ve spor dünyasında da var aslında. Keşke sanatçılar sahnede ele ele tutuşup FETÖ'ye ve darbelere karşı tek yürek olduklarını gösterseydi...

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı belki de ilk kez halka seslenirken gördük. Akar bir asker ve ondan siyasetçiler gibi akıcı konuşmasını bekleyemeyiz. Cumhuriyet tarihinin en kalabalık mitinginde konuşmak Akar için zor bir sınavdı. Normalde siyasetçiler, halkın yoğun tezahüratlarıyla konuşmalarının kesilmesine engel olmayı başarır. Akar ise halkın yoğun sevgisi nedeniyle birçok kez konuşmasına ara verdi ve sürekli "Sağolun" demek zorunda kaldı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTV YAZARLARI  UÇANKUŞ TV