UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SON DAKİKA!.. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE PUTIN RUSYA'DA BİR ARAYA GELDİ!.. İŞTE LİDERLERİN AÇIKLAMALARI!..

SON DAKİKA!.. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE PUTIN RUSYA'DA BİR ARAYA GELDİ!.. İŞTE LİDERLERİN AÇIKLAMALARI!..

SON DAKİKA!.. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE PUTIN RUSYA'DA BİR ARAYA GELDİ!.. İŞTE LİDERLERİN AÇIKLAMALARI!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki tarihi görüşme başladı.

Rusya'nın St. Petersburg kentindeki görüşme öncesi gazetecilerin görüntü almasına izin verildi. İki lider bu sırada açıklamalarda bulundu.

Rusya lideri Putin bu esnada yaptığı konuşmada, "Geçen sene kasım ayında Rus askerlerin öldürülmesinden sonra ilişkiler düşük seviyeye alçaldı. Şu an Türkiye’nin iç siyasi durumu son derece zorlu. Türkiye’nin bu zorlu günlerinde buraya gelerek ziyarette bulunmanız iyi niyetinin ifadesidir. Bu gelişmeler her iki ülkenin hayrına olacaktır" dedi.

Putin, "Darbe kalkışmasıyla ilgili yol açtığı iç krizden sonra sizi arayan ilk liderlerden bir tanesi olduğumu biliyorum. Ve tekrar bizim ilkesel tavrımızı dile getirmek istiyorum. Biz her türlü darbe kalkışmalarına, anayasaya aykırı olan bu tarz girişimlere karşı olacağız. Aynı zamanda Türk halkının bu sorunların üstesinden geleceğini, siz ülkenin başındayken üstesinden geleceğine inanıyorum. Bugün hem başbaşa, hem de genişletilmiş durumda ilişkilerimizi ele alma fırsatımız olacak. Bu arada ticari ve ekonomik ilişkilerimizin yeniden kurulması ve terörle mücadele konuları ele alınacaktır. Tekrar böyle bir fırsatımız olduğuna çok seviniyorum, hoşgeldiniz diyorum" diye ekledi.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise şöyle dedi:

"Böyle bir hassas döneminde sizlerin bu randevuyu vermeniz hakkında çok teşekkür ediyorum. Aslında planlamamız malum G20 zirvesiydi. Tabi o malum olaydan sonra onun süratle bir araya gelmemize vesile olması nedeniyle gerçekten teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki şimdi atacağımız ve attığımız adımlarla çok daha farklı sürecin içerisine gireceğiz. Tabii 15 Temmuz darbe girişiminde gerçekten ertesi gün sizlerin lider noktasında bizi arayışı hem tüm heyetimizi hem de tüm halkımızı mutlu etmiştir.

Pazar günü de İstanbul’da yapılan dev miting halkımızın demokrasiye sahiplenişi ve darbelere karşı durmaları konusunda çok anlamlıydı. Bu ziyaretle beraber sırası bizde olan üst düzey istişare toplantılarına başlayacağımız için çok mutluyuz. Aramızda masada olan bir çok ikili ilişkilerimiz var. Bölgenin siyasi olarak bizlerden beklentileri var. İnanıyorum ki dayanışmamız bölgedeki sorunların çözümüne de yardımcı olacaktır. Ben tekrar çok teşekkür ediyorum."

ERDOĞAN RUSYA'DA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel uçak "TUR" ile saat 13.15'te Rusya'nın St. Petersburg kentine ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, St. Petersburg Pulkovo Havalimanı'nda, Rusya Dışişleri Bakanlığı St. Petersburg Temsilcisi Vladimir Zapivalov, St. Petersburg Valiliği Dış İlişkiler Başkanı Yevgeni Grigoryev, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım, St. Petersburg Başkonsolosu Kazım Çavuşoğlu ile büyükelçilik ve başkonsolosluk personeli karşıladı.

Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak le MİT Müsteşarı Hakan Fidan da Rusya'ya geldi.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERerdoğan  putin  rusya  türkiye