UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNCE KIZILAY MEYDANI'NIN İSMİ, "15 TEMMUZ KIZILAY MİLLİ İRADE MEYDANI" OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ!..

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNCE KIZILAY MEYDANI'NIN İSMİ, "15 TEMMUZ KIZILAY MİLLİ İRADE MEYDANI" OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ!..

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNCE KIZILAY MEYDANI'NIN İSMİ, "15 TEMMUZ KIZILAY MİLLİ İRADE MEYDANI" OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ!..

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince, Kızılay Meydanı'nın ismi, "15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı" olarak değiştirildi. Genelkurmay Kavşağı, "15 Temmuz Şehitler Meydanı" olarak değişirken, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in ismi de İrfan Baştuğ Caddesi'ne verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Melih  Gökçek başkanlığında, darbe girişiminin ardından ilk kez toplanan Büyükşehir  Belediye Meclisinde 15 Temmuz demokrasi şehitleriyle ilgili bazı kararlar alındı.

Saygı duruşu ve şehitler için okunan dualarla başlayan toplantıda,  siyasi parti grup başkanvekilleri ve meclis üyelerinin 15 Temmuz'da yaşanan  Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin konuşmalarının  ardından, başkanlık yazıları ve önergeler görüşüldü.

Ankara'nın önemli caddelerinden 27 Mayıs 1960 askeri darbesine katılan  Tuğgeneral İrfan Baştuğ'un adını taşıyan cadde, bulvar yapılarak darbeci  generallerden Semih Terzi’yi alnından vuran, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in  ismiyle değiştirildi.

Ankara'da Demokrasi Meydanı bulunması nedeniyle ismi Kızılay Demokrasi  Meydanı konulması düşünülen ve resmi adı Hürriyet Meydanı olan Kızılay Meydanı'na  "15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı" adı verildi.

FETÖ lideri Fetullah Gülen'in adını çağrıştırdığı için Keçiören'deki  Gülen Caddesi'nin ise "Güldalı Caddesi" olarak değiştirilmesine de karar verildi.

Grupların ortak önergeleriyle 15 Temmuz ve demokrasi şehitleriyle   ilgili alınan diğer kararlar ise şöyle:

"Ankara'da şehit olanların yakınlarına, Büyükşehir Belediyesi veya  Büyükşehir Belediyesi'nin ortak olduğu şirketler ile bu şirketlerin kurduğu  şirketlerde karşılanmak suretiyle konut temin edilmesi, konut verilen ailelerin  eşya ve ihtiyaçlarının karşılanması, ayrıca şehit yakınları ve gazilerin işe  alınması konusunda öncelik tanınacak.

15 Temmuz'u unutturmamak için kentte uygun görülen yere müze  kurulacak. Müzede tanklarla ezilen araçlar, şehitlerin ve gazilerin ilgili bilgi  ve hatıralar, o güne ait fotoğraf, video ve ses kayıtları bulunacak.

Her yıl '15 Temmuz’u Anma Haftası' oluşturulması konusunda karar  alınarak bu hafta içinde çeşitli etkinlikler yapılacak.

15 Temmuz'da yaşananların gelecek kuşaklara aktarılması için  bilgilendirme amaçlı kitap, broşür, CD veya uygun görülecek diğer yöntemlerle  yayınlar hazırlanacak.

Darbe girişimi sırasında hasar gören kamu kurum ve kuruluşların  onarımı ve yapımı için talepte bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile protokol  yapılacak.

Ankara il sınırları içerisinde yaşayan şehit yakınlarına yaşadığı ev  veya  apartmana asılmak üzere şehitlik beratını temsil eden nitelikte plaket  yapılarak asılacak ve ayrıca evlerinde köşe oluşturulacak.

Karşıyaka Mezarlığı içerisinde 15 Temmuz Şehitliği özel alanı tahsis  edilecek."

AA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMELİH GÖKÇEK  KIZILAY MEYDANI  ANKARA