UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAŞBAKAN YARDIMCISI NUMAN KURTULMUŞ'TAN 'KAMUDA İZİN YASAĞI' VE KURBAN BAYRAMI TATİLİ AÇIKLAMASI!..

BAŞBAKAN YARDIMCISI NUMAN KURTULMUŞ'TAN 'KAMUDA İZİN YASAĞI' VE KURBAN BAYRAMI TATİLİ AÇIKLAMASI!..

BAŞBAKAN YARDIMCISI NUMAN KURTULMUŞ'TAN 'KAMUDA İZİN YASAĞI' VE KURBAN BAYRAMI TATİLİ AÇIKLAMASI!..

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu sona erdi. 4 saat süren Bakanlar Kurulunun ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Bugüne kadar, emniyet kayıtlarına göre, 25 milyon vatandaşımız demokrasi nöbetine, bütün illerimizde, ilçelerimizde, katılmıştır.

Emniyetin kayıtlarına göre İstanbul'da 5 milyon yurttaşımız bir araya gelmiştir.

Türkiye genelinde, diğer illerdeki toplantılarla da yaklaşık 10 milyona yakın insan eş zamanlı olarak Türkiye'nin meydanlarını doldurarak ülkesine, vatanına, bayrağına, milli birliğine sahip çıkmış, demokrasiyi benimsediğini bir kere daha dosta, düşmana göstermiştir.

"ABD TERCİH YAPMAK ZORUNDA"

Bu terör örgütünü ve elebaşını insanlar bu kadar açık tavırlarını koyduktan sonra ABD yöneticilerinin de tutumlarını gözden geçireceğinden şüphemiz yok.

ABD tercih yapmak zorunda. Ya bir darbenin terörist elebaşını gözetecekler ya da 79 milyon Türk insanının isteklerine cevap verecekler. Bu tercihin siyasal sonucunu göreceğiz.

Dünkü İstanbul mitingi dosta kuvvet düşmanlarımıza korku salmış bir milli duruştur.

Algı operasyonlarını kıracağız. Hangi çalışmayı yaparsak yapalım ortadaki gerçek ne kadar yalın olursa olsun anlamak istemeyen istemedi. Dünkü miting dünyanın gözünü açtı.

Özellikle ekonomi diplomasisi anlamında algı operasyonlarını kıracağız.

KALKIŞMA EKONOMİMİZİ ETKİLEMEDİ

Hükümetimizin en önemli alanlarından birisi üretim esaslı ekonomiye geçmiş olmasıydı. Halkımız ve ekonomi çevreleri rahat olsun. Kalkışma Türkiye ekonomisini etkilemedi.

Bu çerçevede Bakanlar Kurulu gündemindeki önemli konu proje bazlı teşvik programı oldu. Ekonomi ile ilgili bakanlıklarımız bu anlamda çalışmalarını sürdürüyor.

İŞ ADAMLARINA MÜJDE!

Bir kanun tasarısı var... İş adamlarının taşnır mallarının bankalara teminat olarak verilmesinin kolaylaştırılması sözünü vermiştik. Bunu yasalaştırıyoruz. Bugün bu karar TBMM'ye gidiyor. Makinalarını teçhizatlarını teminat olarak paylaşabilecekler.

MEMURA İZİN YASAĞI KALKTI

Kamuda izin yasağı kaldırıldı. Senelik izinlerini kullanabilecekler. Bildiğiniz gibi bu yasak memurlarımızı zor durumda bırakmak için değildi. Bugün itibariyle bu yasağı da kaldırıyoruz.

Yüksek olasılıkla Kurban Bayramı tatili de 9 gün olacak.

DEMOKRASİ NÖBETLERİ

Bu millet demokrasi nöbetlerinde olmaktan çok memnun. Aslında bekledikleri sadece meydan değil Türkiye'nin demokrasisidir. Cumhurbaşkanımız devam dese bu nöbetler uzun süre devam edecek. Çarşambaya kadar da tedbiren bu demokrasi nöbetlerinin devamına sayın Cumhurbaşkanımız talp etmiştir. Milletimiz de cumhurbaşkanımıza karar verdi.

MECLİS 1 AY TATİL

Meclis tatili için partilerimizin oturup uzlaşıp belli bir takvim belirlemesi lazım. Hakikaten Meclis çok çalıştı. Meclis'in de belli bir tatil hakkı olduğunu ifade etmek isterim. Muhtemelen, çok kesin olmamakla birlikte ayın 19'u itibarıyla TBMM bir tatile girebilir. 1 aylık bir süre olacak bu tatil, çok büyük ihtimalle. Partiler uzlaşmadığı, henüz konuşulmadığı için 'ihtimal' diyorum

FİRARİ FETÖ'CÜ GENERALLER NEREDE?

186 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu ve 30 Jandarma Genel Komutanlığı mensubu personel, yani toplam 216 kişi firaridir. Onlar, kaçmıştır. Bunların içerisinde 9 tanesi de general rütbesinde olan kaçaklardır. Bu firarilerin başka bir terör örgütünün elinde olduğuna dair kesin bilgi yoktur.

ALMANYA BAŞBAKAN YARDIMCISI GABRİEL'İN AÇIKLAMALARI

(Türkiye'nin önümüzdeki 30 yıl AB üyesi olamaz açıklamaları) Daha evvel hatırlarsanız İngiltere'nin eski Başbakanı da Türkiye'nin 3000 yılına kadar AB üyesi olamayacağını iddia etmişti. Biz onlara siz 30 yıl sonra AB ne olacak onu düşünün dedik. Ama gördük ki İngiltere Brexit kararı verdi. Dolayısıyla AB kendi yapısal sorunlarını aşamamış bir birlik. Dolayısıyla sayın Gabriel'de 20 yıl sonra AB'nin halini düşünmeli.

Avrupa içerisinde çok ciddi yabancı düşmanlığı, İslamofobi ve ırkçılık gelişiyor. Bunları söyleyince Almanya'daki aşırı sağın nasıl önleneceği ile ilgili bir şey söyleyin. Bu sözlerin bizim tarafımızdan bir kıymeti yoktur.

AKADEMİSYENLERİN İZİN YASAKLARI

Tedbir olarak soruşturmaların selameti bakımından yıllık izinler durdurulmuştu. Açığa alınmalar hakkında soruşturma devam eden kişiler var. Burada savcıların kararı başkadır. Bizim konuştuğumuz insanların yıllık izne çıkma yasağı idari bir tasarruftur. Mahkeme faslı ayrıdır.

15 TEMMUZ AKŞAMI TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPAN YABANCI ŞÜPHELİLER

15 Temmuz sadece bir darbe teşebbüsü değildir. İç savaş ve işgal hazırlığıydı. Şu ana kadar 10 yabancı uyruklu kişi hakkında işlem yapıldı.Bu 10 yabancı uyruklu kişiler hakkında FETÖ üyesi olmaktan dolayı işlem yapıldı. Bu sayı artabilir.

FETÖ ELEBAŞININ İADESİ

Bu millet tek yumruk olarak darbeye karşı çıktığını ortaya koydu. Bu darbe girişiminde bulunan FETÖ'cü örgütten ve FETÖ'den nefret ediyoruz dedi.

Bu iki ülkenin birisinde, diğer ülkeyi yıkmaya çalışan bir terör örgütü elebaşısı olacak, bu anlaşılır bir şey değil. Ya 3-5 eşkıyayı korumaya devam edeceksin, ya da 79 milyonluk bir ülkenin gönlünü kazanacaksın.

ABD'de akıllı siyasetçiler o lduğunu düşünüyorum. Kendi menfaatleri içinde FETÖ elebaşını gözetmeyeceklerini düşünüyorum. Bu da normal bir demokratik yaklaşım olacağı kanaatindeyim.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERnuman kurtulmuş