UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. SİNA KOLOĞLU, ALİ EYÜBOĞLU, MEVLÜT TEZEL VE OYA DOĞAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. SİNA KOLOĞLU, ALİ EYÜBOĞLU, MEVLÜT TEZEL VE OYA DOĞAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. SİNA KOLOĞLU, ALİ EYÜBOĞLU, MEVLÜT TEZEL VE OYA DOĞAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

Sina Koloğlu Milliyet  - Cadde

OLİMPİYATLARI TRT VERİYOR

Güven Göktaş 1972 yılından bu yana TRT’nin olimpiyatları yayınladığını hatırlattı, ve bu yıl yayınların haklarının özel kuruluşlara verildiğini söyledi. Göktaş durumu TRT Spor’da anlattı:  “Gönül isterdi ki bir yıl öncesinden belli olsun bizler de hazırlıklarımızı yapalım. 28 dalı ve 42 branşı hepsini en iyi şekilde sizlere sunalım. Biz buraya küçük bir ekiple geldik.” Bir de anladığım bizlere duyurulan Zafer Akyol var anlatım ekibinde. Uluslararası Olimpiyat Komitesi yayın haklarını özel televizyon kuruluşlarına verdi. Durum böyle olunca işler karıştı.

Bu durumda TRT’ye fazla yüklenmeyelim. Daha önce anlaşma olabilir miydi?

Her anlamda geç kalındı.

Çünkü işi alan kuruluş bile yan çizip, bir başka kuruluşa devretti. Nisan ayında akreditasyon zaten bitmişti. Aksaklıklar hazırlıklı olarak izleyelim. Biliyorum izlerken tüm bunları unutacağız, şikayetler başlayacak


Ali Eyüboğlu Milliyet - Cadde

ÜLKEMİN ÖNÜNE YENİKAPI AÇILDI

Georgetown Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Profesörü Charles King’in yazdığı “Pera Palas’ta Gece Yarısı  Modern İstanbul’un Doğuşu” adlı kitabı okuyorum şu aralar.

Charles King, Türklerin Ermenilere karşı soykırım yaptığını ısrarla yazan biri... Bize karşı en küçük bir sempatisi yok yani…

Böyle bir yazardan toprakları işgal altındaki Osmanlı’nın son günlerinde, Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde bir halkın iman gücüyle dünyanın en güçlü orduları karşısında kazandıkları zaferleri okumak çok keyifli.

Hele hele de bugünlerde... Milyonlarca Türk gibi ben de Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Destanı’nı kitaplardan okudum.

Charles King’in kitabını okurken  15 Temmuz’un manasını daha iyi anladım.

15 Temmuz gecesi “Darbeye dur” demek için sokağa çıkıp kendilerini tankların, mermilerin önüne atanlar,  günlerdir meydanlarda nöbet tutanlar da ataları gibi tarih yazdı. Sadece Türkiye değil, dünya da bunu tanık oldu.

Türk halkının yazdığı “Demokrasi Destanı” Yenikapı’daki “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”yle taçlandı. Müthiş Ağustos sıcağına rağmen milyonlarca insan o güneşin altında saatlerce coşkuyla bayrak salladı. Çok miting gördüm böylesine kalabalık böylesine toplumun her kesiminden her fikirden insanın aynı ideal uğruna el ele verip tek yumruk olduğu mitinge ilk kez tanık oldum. Türk olmaktan bir kez daha gurur duydum.

Muhalefet liderleri, Genelkurmay Başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nı aynı kürsüde buluşturan miting, yapıldığı yer gibi Türkiye’nin önüne yeni bir kapı açtı.

Türkiye, bu birlik ve beraberliği bozmadıkça değil FETÖ’nün askerleri, yeni bir “Haçlı Seferi” bile bir şey yapamaz bize...

Yenikapı, Türkiye için yeni bir milattır. Bu fırsatı heba etmemek lazım.


Mevlüt Tezel Sabah - Günaydın

KIŞLALAR BİNEAL VE KONSER ALANI OLSUN

Başbakan Binali Yıldırım, Akıncı Üssü'nün kapatılıp Ankara için bir yaşam alanı haline getirileceğini, Mamak ve Etimesgut'taki kışlaların Polatlı'ya, İstanbul'daki Maltepe ve Hasdal kışlalarının da Çorlu tarafına taşınacağını açıklamıştı. Yıldırım, ayrıca Ankara'da Güvercinlik Kışlası'nın kapatılacağı bilgisini vermişti.

Kanun Hükmünde Kararname ile kent merkezinde yer alan Kuleli, Yeşilköy Hava Harp Okulu gibi Harp Akademileri, askeri liseler ve astsubay hazırlama okulları da kapatıldı.

Şimdi bu kapatılan okul binalarının ve kapatılacak olan kışlaların nasıl kullanılacağı da ayrı bir tartışma konusu oldu. Askeri bölgelerin yeşil alan ve dev parklara dönüştürülmesi güzel ama yeşil alanlar nasıl dizayn edilecek? Kapatılacak kışlalar ve kapatılan okullarda tarihi yapıların olduğu da unutulmamalı!


Oya Doğan Vatan

FOX TV'NİN YENİ SEZONU

30 Mayıs’ta “Fox TV ne yapacak?” başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Yeni sezon için O Hayat Benim ve Kördüğüm dışında devam ettirebileceği işi olmadığını, onların da gün birincisi olamadığını yazmıştım. Rakiplerine göre şanssız bir konumda olmasına rağmen, yapılacak seçimlerle iyi bir prototip oluşturup kanalı başka bir algıya taşıyabileceklerini belirtmiştim . Yaz sezonunu iyi geçirdi Fox TV. Pazartesi akşamları Hayat Sevince Güzel, çarşamba akşamları No: 309’la gün birincisi olmayı başardı. Yeni sezonlarını da çoktan hazırlamışlar. Haftada 7 gün varken, şu anda ellerinde 8-9 dizi olduğunu geçen günlerde yazmıştım. Nasıl bir yol alacaklarını merak ediyordum. Geçtiğimiz cuma Fox Networks Group Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner’le bir araya geldik ve Fox’un yeni yüzünü konuştuk.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTV YAZARLARI  UÇANKUŞ TV