UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BANKALARDA 10 YILDIR İŞLEM YAPILMAYAN HESAPLARDA BİRİKEN PARA ŞAŞIRTTI!..

BANKALARDA 10 YILDIR İŞLEM YAPILMAYAN HESAPLARDA BİRİKEN PARA ŞAŞIRTTI!..

BANKALARDA 10 YILDIR İŞLEM YAPILMAYAN HESAPLARDA BİRİKEN PARA ŞAŞIRTTI!..

Bankalarda 10 yıldır işlem yapılmayan hesaplarla ilgili çağrılara rağmen bu yıl tam 93 milyon lira başvuru olmadığı için Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilirken; bir unutkanlığın da sigortada olduğu ortaya çıktı. Hayat poliçesinde biriken parasını ya da aracı nedeniyle bir hasar alacağı olup da almayı unutanlar, sigorta şirketlerinde 28.8 milyon lira bıraktı.

UYARILAR FAYDA ETMEDİ

Sigorta şirketleri, her yılın başında paralarını unutan sigortalıların listesini yayımlıyor, hak sahiplerine 15 Haziran'a kadar paralarını almaları için mektup ve telefonla çağrıda bulunuyor. Ancak vatandaşlar buna rağmen parasını yine unuttu. 

Unutulan bu paralar sigorta şirketleri tarafından yılda bir kez Güvence Hesabı'na devredilirken, bu yıl söz konusu hesaba gelir olarak kaydedilen rakam 28 milyon 819 bin lirayı geçti. 

Güvence Hesabı Müdürü Abdülkadir Küçük, sigorta şirketlerinde örneğin 10 yıllık, 20 yıllık hayat poliçesi yaptırıp, söz konusu tarihler sonunda biriken parasını unutup almayanların bulunduğunu söyledi. Küçük, aynı şekilde aracından dolayı bir hasar alacağı olup da bu alacağını da unutanların olduğu bilgisini verdi.

Bankalarda zaman aşımına uğrayan 93 milyon liranın TMSF'ye devredilmesinin ardından; sigorta şirketlerinden de alınması unutulmuş 28.8 milyon lira çıktı!

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERbankalar  hesap  para  sigorta