UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAŞBAKAN YILDIRIM “DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER MİTİNGİ”NDE KONUŞTU: “FETÖ LİDERİ TÜRKİYE’YE GELECEK, HESABINI VERECEK!..”

BAŞBAKAN YILDIRIM “DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER MİTİNGİ”NDE KONUŞTU: “FETÖ LİDERİ TÜRKİYE’YE GELECEK, HESABINI VERECEK!..”

BAŞBAKAN YILDIRIM “DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER MİTİNGİ”NDE KONUŞTU: “FETÖ LİDERİ TÜRKİYE’YE GELECEK, HESABINI VERECEK!..”

Başbakan Yıldırım, Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde halka seslendi. Yıldırım, "Siyasette meydana gelen bu birlikteliği bozmayacağız. Uzlaşmayı işbirliğini daha da güçlendireceğiz" mesajı verdi. Başbakan, FETÖ liderinin Türkiye'ye gelip hesap vereceğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde konuştu.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
"Bu vatan ardına bakmadan yollara düşen şimşek gibi çakan sel gibi coşan huduttan hududa yol bulup koşanlarındır. Bugün muhteşemsin İstanbul, tarih yazıyorsun. 1453'te Sultan Fatih şehre girdiğinde ne kadar heyecanlıyla bugün o kadar heyecanlısın İstanbul. 16 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal ne kadar umutluysa bugün milletimiz o kadar umutludur. Seni yürekten selamlıyorum ey aziz milletim. 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi kalpten selamlıyorum. İstanbul'u düşmana teslim etmeyen kahraman gazilerimizi selamlıyorum.

Sayın Cumhurbaşkanım 15 Temmuz'da bu milletin önüne geçtiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. CHP Genel Başkanı'nı yürekten selamlıyorum. MHP Genel Başkanı'nı yürekten selamlıyorum. AK Parti'li kardeşlerim, CHP'li kardeşlerim, MHP'li kardeşlerim, her siyasi görüşten değerli vatandaşlarım bu muhteşem kardeşlik tablosunu yaşattığınız için hepinize çok çok teşekkür ediyorum.

Bugün bütün Türkiye ayakta. İstanbul'la birlikte Türkiye meydanlarda bizimle beraber, 81 ilimiz ve KKTC bizi izliyor. Bugün hep birlikte Türkiye'yiz.

15 Temmuz akşamı bir işgal girişimi, FETÖ'nün hainlerinin ihtilal teşebbüsüyle karşı karşıya kaldık. Asker kıyafetindeki teröristler millete kan kustu. Cumhurbaşkanımız milleti meydanlara davet etti. Bu aziz millet 81 ilde hep birden şunu söyledi: Toprağın üzerinde şerefsiz yaşamaktansa toprağın altında şerefle yatarız, şehit oluruz gazi oluruz. Çanakkale'de destan yazan millet 15 Temmuz destanı yazdı. 15 Temmuz ikinci kurtuluş savaşıdır. Bugün bu topraklarda bir olarak yaşıyoruz. Bu topraklara Haçlı seferleri yaptılar. Ankara savaşında bize fetret yaşattılar. Biz oradan bir cihan devleti olarak doğduk. 100 yıl önce bu toprakları işgal ettiler ama biz oradan tek bir millet olarak doğduk. Bize kötülük yapacaklarını zannedenler yanıldılar. Bu anlamlı tabloyu hesap edemediler. Buradan ifade etmek istiyorum. Siyasette meydana gelen bu birlikteliği bozmayacağız. Uzlaşmayı işbirliğini daha da güçlendireceğiz. Türkiye'yi milletimizle, partilerimizle 2023 hedeflerine taşıyacağız. Kürt ve Türk arasındaki bu mikropları temizleyeceğiz. Aramıza giren bölücü terör örgütünü de aramızdan çıkaracağız. Bir olursak aşamayacağımız hiçbir engel yok. Ekonomiyi daha da büyüteceğiz, dostlarımızı çoğaltacağız. Türkiye'nin mikroplarından temizlendiği gündür 15 Temmuz. Devleti kilitleyen, ekonomiyi daraltan unsurları teker teker ortadan kaldırıyoruz.

FETÖ lideri Türkiye'ye gelecek, hesabını verecektir.  Millet size minnet borçludur.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERBAŞBAKAN YILDIRIM  MİTİNG  KONUŞMA