UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, ALİ EYÜBOĞLU VE OYA DOĞAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, ALİ EYÜBOĞLU VE OYA DOĞAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, ALİ EYÜBOĞLU VE OYA DOĞAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

Mesut Yar – Posta

EN ÇOK KONUŞULAN DİZİLER

Neredeyse ağustosun ortalarına doğru yürüyoruz. Ama diziler hala haberlerin gündeminde. Yazılı basında hakkında en çok haber çıkan kalem siyasetten sonra TV işleri oldu. Ve sıkı durun diziler ipi önde göğüslüyor… Mesela geçtiğimiz ayın tamamında ve bu ayın ilk günlerinde en çok konuşulan diziler sıralamasına bir bakalım. Zirvede yeni başlayan işlerden Rengarenk ( ATV ) var. En çok haber bu dizi hakkında yayınlanmış… Bir süre önce sezon finali yapmasına rağmen Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ( ATV ) dizisi hala haber niteliğini kaybetmemiş… Listenin üçüncü ve dördüncü sırasında  Tatlı İntikam ve Hayatımın Aşkı isimli Kanal D dizileri bulunuyor… Ve yayına üç hafta önce başlayan Kanıt; Ateş Üstünde de ( Kanal D ) listeye beşinci sıradan girmiş. Peki, izlenirlikleri nasıl diye sormayacağım. Dizilerin hepsi yayın gününde zirvede ya da zirveye yakın bir yerde duruyor. Kısacası konuşulanlar izleniliyor… ( Teşekkürler İnterpress )

Ali Eyüboğlu Milliyet - Cadde

YAKIN TARİHTEN DERS ALMAYANLAR

Öyle ağır bir yaftadır ki ‘Vatan hainliği’; sadece boynuna asılanı değil, yakınlarını da ömür boyu utanca mahkum eder... O nedenle sadece devletin değil, toplumun da bu konuda kılı kırk yarması şart. Ancak 15 Temmuz’dan sonra gördük ki - kimi bilmeden, kimi kasıtlı - at iziyle it izi karıştırılmaya başlandı.

‘Vatan hainliği’ yakıştırması bu kadar kolay yapılmamalı. Zamanla o kişinin ‘vatan haini’ olmadığı ortaya çıksa ne fayda. O suçlamanın o kişinin ve yakınlarında yarattığı hasarı tamir etmenin olanağı var mı? Cem Yılmaz, Bergüzar Korel, Halit Ergenç, Murat Boz ve Gülben Ergen gibi birçok ünlü, sosyal medyada neredeyse ‘vatan haini’ ilan edildi.

Yapmayın, etmeyin... Ergenekon, Balyoz ve benzeri bir yığın dava gözümüzün önünde oldu. Binlerce masum insan kumpaslarla içeri atıldı, hayatları karartıldı.

İçlerinden kimi kanser oldu, kimi suçlamaları kaldıramayıp intihar etti. Sonuçta hepsinin suçsuz olduğu ortaya çıktı, ama ne giden canların geri gelmesi, ne de çekilen acıların telafisi mümkün. Ortada gerçekten ‘vatana ihanet’ eden varsa bu suçtur. Yargı, er veya geç onun yakasına yapışır ve gerekli cezayı verir.

Hukuk devletinde kimse kendini Yargı yerine koyamaz, ‘yargısız infaz’ yapamaz, ‘Cadı avı’na çıkamaz.

Oya Doğan Vatan

N'OLUR AYRILALIM'DA TEKRAR SORUNU

Aras Aydın, Gürgen Öz, Nilay Duru, Nilperi Şahinkaya ve Osman Karakoç’un başrollerini paylaştığı N’olur Ayrılalım, 15 Temmuz akşamı Fox TV’de ilk bölümüyle ekrana geldiği sırada darbe söylentileri başlamış ve hepimiz diziyi bırakıp habere dönüş yapmıştık. O nedenle ilk bölüm reytingleri gerçek bir veri değildi. 2’nci bölümde biraz yükseldi, 3’üncü bölümde daha da artırdı reytingini. Ancak cuma akşamı ekrana gelen 4’üncü bölümüyle yine düşüşe geçti. Peki, neden karşısında başka bir dizi rakibi yokken N’olur Ayrılalım düşüşe geçti? Çünkü dizi kendisini daha 4’üncü bölümde tekrar etmeye başladı. Efsane çapkın Ulaş nasıl oldu da, Azize’ye ilk görüşte aşık oldu? Üstelik hızlı çapkın kızın daha elini bile tutamamışken evlenme teklif etti? Turgay kendisini fark etsin diye masum yüzlü Azize Ulaş’ın kalbini kırmaktan hiç çekinmedi? Bunları ilk bölümde izlemiştik ama her bölüm izlemeye başladık. Aynı döngü devam ediyor. Ben çoktan Azize ve Ulaş’ı izlemekten vazgeçtim. Temmuz ve Yusuf aşkını daha çok merak ediyorum. Onların çok daha ilgi çekici, izlenilebilir bir aşkı var. N’olur Ayrılalım eğer Azize ve Ulaş aşkını izletmek istiyorsa bazı hamleler yapmak zorunda! Aksi taktirde her bölüm aynı şeyi izlemek seyirciyi sıkacaktır.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTV YAZARLARI  UÇANKUŞ TV