UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YENİKAPI'DA DÜZENLENECEK "DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER MİTİNGİ"NİN AKIŞI BELLİ OLDU!..

YENİKAPI'DA DÜZENLENECEK "DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER MİTİNGİ"NİN AKIŞI BELLİ OLDU!..

YENİKAPI'DA DÜZENLENECEK "DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER MİTİNGİ"NİN AKIŞI BELLİ OLDU!..

Yenikapı'da düzenlenecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi için girişler başladı. Sabah saatlerinden itibaren miting alanına giden vatandaşlar, güvenlik kontrolünden geçirilerek alana giriş yaptı. İçeri giren vatandaşların, sahneye yakın bölgelerden yer bulabilmek için adeta birbiriyle yarıştığı görüldü. Koşarak alana giren vatandaşlar, ön kısımlara doğru ilerledi.

Demokrasi ve Şehitler Mitingi için yoğun güvenlik önlemleri de alındı. 15 bin polisin görev yaptığı alan çevresinde 6 adet arama noktası kuruldu. Mitinge gelen vatandaşlar, polisler tarafından tek tek arandı.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), Demokrasi ve Şehitler Mitingine "Vatana Canım Kurban" sloganıyla ellerini kınalayıp gidiyor.

Dernek tarafından yapılan açıklamada #VatanaCanımKurban diyerek Yenikapı'ya elleri kınalı gelecek kadınlarla saat 14.00'de Marmaray Yenikapı çıkışında buluşulacağı duyuruldu.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, yaptığı açıklamada, emniyet yetkililerinin uyarıları doğrultusunda Şişhane'den miting alanına gerçekleştirilmesi planlanan yürüyüşün iptal edildiğini bildirdi.

Miting için geniş bir katılım organizasyonu yaptıklarını belirten Canpolat, "Binlerce partilimiz, Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle Yenikapı'da olacak" dedi.

KONUŞMA PROGRAMINDA DEVLET PROTOKOLÜ UYGULANACAK

Liderlerin konuşmalarında devlet protokolü uygulanacak. Sırayla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşacak. Mitinge ayrıca başta Genelkurmay başkanı Org. Hulusi Akar olmak üzere TSK'nın komuta kademesinin de tam kadro katılacağı belirtildi.

DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER MİTİNGİ PROGRAM AKIŞI

07 Ağustos 2016, Pazar

17:15: Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

-Kur'an Tilaveti ve Dua

-Gazi (15 Temmuz Gazi)

- Devlet Bahçeli MHP Genel Başkanı

- Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı

- Binali Yıldırım Başbakan, AK Parti Genel Başkanı

- İsmail Kahraman TBMM Başkanı

- Recep Tayyip Erdoğan T.C. Cumhurbaşkanı

 

"SADECE TÜRK BAYRAĞI TAŞINSIN" UYARISI

Mitinge katılanlara kürsüden anonslarla, Türk bayrağı dışında başka bayrak açmamaları, döviz ve flama taşımamaları uyarısında bulunuldu.

KALPAKLI ATATÜRK POSTERİ

Miting alanında kürsünün hemen yanına aynı büyüklükte, kalpaklı Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterleriyle Türk bayrağı asıldı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdenokrasi mitingi  akış