UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YURT DIŞINDAN GELENLER VE LİDERLERİN MESAJLARI... İŞTE BÜYÜK BULUŞMA ÖNCESİ YENİKAPI MİTİNGİNE DAİR TÜM GELİŞMELERİ!..

YURT DIŞINDAN GELENLER VE LİDERLERİN MESAJLARI... İŞTE BÜYÜK BULUŞMA ÖNCESİ YENİKAPI MİTİNGİNE DAİR TÜM GELİŞMELERİ!..

YURT DIŞINDAN GELENLER VE LİDERLERİN MESAJLARI... İŞTE BÜYÜK BULUŞMA ÖNCESİ YENİKAPI MİTİNGİNE DAİR TÜM GELİŞMELERİ!..

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Meclis’te tüm siyasi partilerin gösterdiği ortak irade, sonraki günlerde de “darbelere karşı demokrasi” vurgusuyla Ankara’da partiler arasında yeni bir diyalog ve uzlaşı ikliminin zeminini oluşturdu. Bu süreçte Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki görüşme trafiği, 3 liderin birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmesiyle yeni bir boyut kazandı. 

Siyasette yeni bir iklimin hâkim olduğu bu ortamda Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sokaklarda tutulan demokrasi nöbetlerinin taçlandırılması” olarak ilan nitelendirdiği Yenikapı’daki “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne katılarak konuşma yapmaları için 3 lidere davet mektubu gönderdi. Davet mektubunda, “Toplumun tüm kesimlerinin, tüm renklerinin, ülkesini ve milletinin geleceğini korumak için bir araya gelişinin sembolü haline dönüşen 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında, sayın genel başkanınızdan üyelerinize kadar partinizin tüm mensuplarının demokrasiden, özgürlükten ve hukuk devletinden yana gösterdiği güçlü duruş, her türlü takdirin üzerindedir” ifadesi kullanıldı. İlerleyen günlerde Başbakan Yıldırım da telefonla görüştüğü liderlere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetini yineledi. Davetin kabul edildiği önce MHP Lideri Bahçeli, önceki gün de CHP Lideri Kılıçdaroğlu tarafından açıklandı.

İşte böylesi uzlaşı zemininde bugün Türkiye tarihi bir buluşmaya tanıklık edecek. İktidarı ve muhalefeti aynı meydanda buluşturacak, 3 milyonu aşkın vatandaşın katılacağı, diğer illerden de takip edilecek mitingde vatandaşlar “demokrasi” ve “birlik” zemininde ortak bir zeminde buluştuklarını tüm dünyaya duyuracak

.

* Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyük- şehir Belediyesi desteğiyle bugün saat 17.00’de başlayacak dev miting için yüzlerce kişinin görev aldığı hazırlıklar dün geç saatlere kadar sürdü.

* 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminde hayatını kaybedenleri temsilen 239 kişiden oluşan mehter takımı dün son provasını miting alanında yaptı.

* Yabancı konuk ve gazeteciler için İBB’nin akıllı uygulaması ile farklı dillerde cep telefonları üzerinden online olarak simultane çeviri hizmeti verilecek.

* Diğer illerin yanı sıra Avrupa’da yaşayan gurbetçilerden de mitinge katılmak üzere gelenler oldu, uçak rezervasyonlarında artış yaşandı.

* CHP, bugün saat 15.00’te CHP İstanbul İl Merkezi önünde oluşturulacak kortejle Şişhane’den Yenikapı’ya yürüyecekti. Ancak, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, emniyet yetkililerinin uyarıları doğrultusunda Şişhane’den miting alanına gerçekleştirilmesi planlanan yürüyüşün iptal edildiğini açıkladı. Canpolat miting için geniş bir katılım organizasyonu yaptıklarını ifade ederek, "Binlerce partilimiz Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle Yenikapı’da olacak" diye konuştu.

* Mitinge 3 milyonu aşkın katılımcı bekleniyor. 15 bin polis görev alacak. Karadan otobüsler, denizden de tekne ve vapurlarla ulaşılacak alanda 2.5 milyon sopalı Türk bayrağı dağıtılacak.

* Miting dolayısıyla bazı yollar saat 07.00’den etkinlik bitimine kadar kapalı olacak.

* 102 adet kara ambulansı, 1 adet deniz ambulansı görev yapacak. Ayrıca helikopter ambulans hazır olacak. 728 sağlık personeli görev yapacak. 120 adet itfaiye aracı alanda görev alacak.

* Karayolu ile gelenler için Kazlıçeşme, Marmaray’dan gelenler için Marmaray yönünde, deniz yolu ile gelenler için deniz tarafında olmak üzere 3 ana giriş kapısı olacak. Ayrıca protokol, basın ve engelliler için 3 nokta daha oluşturulacak.

3 LİDER MEYDANDA BİRLİK MESAJI VERECEK

‘TEK YÜREK OLALIM’

Başbakan Binali Yıldırım, Yenikapı’daki konuşmasında siyasi parti ya da dünya görüşü ayrımı gözetmeksizin birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğine vurgu yapacak. Yıldırım, “Farklı düşüncelerimiz, birbirine zıt dünya görüşlerimiz olabilir. Bu süreçte bunları görmeyelim. Bugün ayrışma değil, kucaklaşma günü. Hepimizin aynı gemide olduğunu unutmayalım” diyecek. Yıldırım, “Gün birlik günüdür, gün beraber olma günüdür” sözleri ile katılımları nedeniyle CHP ve MHP liderlerine teşekkür edecek. Başbakan, OHAL sürecinde muhalefetin eleştirilerini, hassasiyetlerini, düşüncelerini dikkate alacaklarını kaydedecek. Yıldırım, dün sosyal medya hesaplarından yaptığı çağrıda da “Tek ses, tek nefes, tek yürek olalım” dedi.

NÂZIM İLE BİTİRECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişiminin parlamenter sistemi hedef aldığına dikkat çekecek, parlamenter sistemi güçlendirecek demokratik adımların atılmasını isteyecek. Kılıçdaroğlu’nun, Cumhuriyet’in kurucu ayarlarına dönülmesinin önemine işaret ederek, “Laiklik bizi bir arada tutan çimentodur. Devlette yükselmenin yolu bir cemaate, bir partiye üye olmaktan geçmemelidir” uyarılarını dile getireceği öğrenildi. Siyasetteki yakınlaşmaya değinecek olan CHP Lideri, barış ve kardeşlik ikliminin oluşması, kamplaşma ve kutuplaşmanın sona ermesi için parti ayırımı yapılmadan liderler arasında “diyalog kapısı”nın açık tutulmasını isteyecek. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını, Nâzım Hikmet’in “Davet” şiiri ile bitirmesi bekleniyor

GÜÇLÜ ORDU VURGUSU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yenikapı davetini muhalefetten ilk kabul eden lider olmuştu. Bahçeli, bugün Yenikapı’da yapacağı konuşmada, darbe girişimine karşı devletin ve milletin birlik ve beraberliğini gösterdiğine, parti olarak bu yöndeki mücadelerde hükümetin yanında olduklarına vurgu yapacak. Türkiye’nin, teröristlere bırakılacak bir ülke olmadığını belirtecek ve “güçlü ordu”nun altını çizecek olan MHP Lideri’nin mesajlarının “dosta güven, düşmana korku salmaya” yönelik olacağı belirtiliyor. Siyasette birlik, millette kaynaşmanın önemine işaret edecek olan Bahçeli, milletin yaraları sarılırken suçlularla suçsuzların ayırt edilmesi konusunda da uyarıda bulunacak.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdemokrasi mitingi  yenikapı