UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUNTACI ASKERLER TARAFINDAN REHİN ALINAN ÜSTEĞMEN İLE YÜZBAŞIDAN FLAŞ İFADELER!..

CUNTACI ASKERLER TARAFINDAN REHİN ALINAN ÜSTEĞMEN İLE YÜZBAŞIDAN FLAŞ İFADELER!..

CUNTACI ASKERLER TARAFINDAN REHİN ALINAN ÜSTEĞMEN İLE YÜZBAŞIDAN FLAŞ İFADELER!..

FETÖ'nün hain 15 Temmuz darbe girişimine karşı çıktıkları için cuntacı askerler tarafından rehin alınan Üsteğmen H.B. ile Yüzbaşı C.O., İstanbul'da bulunan Hava Harp Akademileri'nde o gece yaşananları anlattı. İşte darbecileri deşifre eden Üsteğmen H.B.'nin ifadesinin ayrıntıları: 15 Temmuz akşamı 22.00 sularında lojmandaki evimdeydim. 76. Dönem WhatsApp grubumuz vardı.

 İçinde çok sayıda cemaatçi de bulunuyordu. Bu grup sadece yoklama yapmak için kurulmuştu. Başbakan'ın televizyona çıktığını söyledim. Kıdemli Yüzbaşı Hacı Şalk "Çağrı Planı" devrede diyerek herkesin akademiye gelmesi gerektiğini söyledi. Albay Murat Divril, "Arkadaşlar biz askeriz TSK'dan emir geldi bunu uygulayacağız" dedi. Bu esnada öğretim başkanı Albay Levent Özüarap da oraya geldi.

"BAĞCIKLARIMIZI ÇIKARDILAR"

Yarbay Adem İncikli yanımdaki Yüzbaşı C.O. ile beni çağırdı. Yüzbaşı C.O. ve ben girişime karşı çıkarak bu hareketin TSK'ya yakışmadığını söyledik. Bizi rehin aldılar, bot bağcıklarımızı bile çıkarttılar. Yarbay İncikli'ye "Son bir isteğim var Yüzbaşı C.O. ile helalleşmek istiyorum" dedim. 

Yüzbaşı C.O. ile sarıldık helalleştik. Bizi iki ayrı odaya sokup başımızda durmaları için 4 asker görevlendirdiler. Albay Levent Özüarap'la atıştık. Askerlere, "Bir adım daha atarsa vurun. Gerekirse ikisini de vurun" diye bağırdı. Saat 03.00'te kapıları üzerimize kilitlediler. 

Daha sonra kapıyı açtılar. Dışarıdan "Havacılar bu yaptığınız kanuna aykırı teslim olun" çağrısı yapıldı. Levent Albay gelip dışarıyla irtibat kurduğunu söyleyerek, "Kurmay Başkan Tümgeneral Nevzat Taşdeler'le görüştüm, sıkıntı yok. Etrafta birkaç tane silahla gezenler olabilir onlar da halledilecek" diye bir cümle kurdu. Albay Özüarap bizden ayrıca pilot olduğunuzu belli edecek bütün işaretleri çıkarmamızı istedi. Akademiden çıkmaya başladık. Sonra Yüzbaşı C.O.'nun evine geçtik. Cumartesi 14.30'da toplanma çağrısı geldi" dedi. İfadeler üzerine iki vatansever subayı rehin alan 19 cuntacı asker tutuklandı.

"TÜMGENERAL YÜKSEL AKADEMİ'YE GELDİ"

Üsteğmen H.B., cumartesi günü toplanma çağrısının ardından Hava Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Recep Yüksel'in de geldiğini söyledi. H.B., şöyle devam etti: "Yüksel, yoklamada olmayan içlerinde Üsteğmen Sinan Altuntaş'ın da bulunduğu 4 üsteğmenin nerede olduğunu sordu. Yüksel, Levent Albay'a 'Bunlar gece 03.30'da Fenerbahçe Orduevi'nde kamuflajlı bir şekilde ne yapıyorlardı' dedi. Altuntaş bize attığı mesajda Tümgeneral Yüksel'in darbenin kumanda noktalarından olduğu bilinen Fenerbahçe Orduevi'nde olduğunu söylemişti. Yüksel bu konudan bahsetmedi. Bahsetmediği gibi diğer iki üsteğmeni orduevinde görmesine rağmen, neden orada olduklarını topluluğa karşı sesli bir şekilde sorması bana biraz garip geldi." dedi.

SABAH

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERifade  üsteğmen  açıklama  itiraf  darbe