UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM, ÇENGELKÖY ZİYARETİNDE ÇARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNDU!.. "O GECE MİLLET TEK YÜREK OLDU"

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM, ÇENGELKÖY ZİYARETİNDE ÇARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNDU!.. "O GECE MİLLET TEK YÜREK OLDU"

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM, ÇENGELKÖY ZİYARETİNDE ÇARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNDU!.. "O GECE MİLLET TEK YÜREK OLDU"

Darbe girişimin yaşandığı 15 Temmuz gecesi karakolda yaşananlara ilişkin karakol amirinden bilgi alan Başbakan Yıldırım, karakol önünde de polislerle günün anısına fotoğraf çekildi. Başbakan Yıldırım, karakolun önündeki vatandaşlarla tokalaştı ardından bir bebeği de kucağına alarak sevdi. Karakol önünde bir konuşma yapan Başbakan Yıldırım, "Çok değerli kardeşlerim hepinize geçmiş olsun. 15 Temmuz gecesi o karanlık gecede, ülkemizi karanlığa boğmak isteyen hainler, FETÖ Terör Örgütü'nün o mensupları, sizlerin kahramanca vatan sevgisiyle, millet sevgisiyle ortaya koyduğunuz şanlı direniş neticesinde darbe teşebbüsü bastırılmış ve ülkemiz rahat bir nefes almış. Hepinizden Allah razı olsun. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz" dedi.

"Türkiye tarihinde bir çok darbe ve girişimleri var" diyen Başbakan Yıldırım, "Her seferinde de başarılı olmuştur. Ancak 15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti'nde yakın tarihinde bir dönüm noktasıdır. Ülkesine inanan, Türkiye sevdalısı başkomutan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan onun sağlam iradesi ve sizin seçtiği işbaşına getirdiğiniz hükümetiniz Başbakanınız, 'Bizim cesedimizi çiğnemeden bu bayrağı teslim alamazsınız' dedi. Milletimizle omuz omuza bu soysuzlara gereken dersi verdik. Dünya demokrasi tarihine şehitlerimiz adlarını yazdırdılar. Darbenin ilk çıkışının hemen hemen merkezi burası. Kuleli'den harekete geçen hainler, Çengelköy'de milleti karşılarında buldular, gereken cevabı da aldılar" diye konuştu.

"O GECE MİLLET TEK YÜREK OLDU"

"İşte Çengelköy burada" diyen Başbakan Yıldırım'ın "Çengelköy'den geçiş var mı?" şeklindeki sorusuna vatandaşlar "Yok" diye cevap verdi. Başbakan Yıldırım'ın "Olur mu? "sorusuna yine vatandaşlar "Olmaz" diye yanıt verdi. Başbakan Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hakkın ve halkın gücü tankın gücünü yendi. O gece millet tek yürek oldu. O gece parti farkı yok, o gece görüş farkı yok, o gece şucu bucu yok . O gece tek ses var. Bağımsız Türkiye sesi var. Ay yıldızlı bayrak var. Hepimiz vatan için, millet için tek ses olduk. Tek yürek olduk. Bu alçaklara dersini verdik." Başbakan Yıldırım, Yenikapı'da 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin bugün olduğunu da sözlerine ekledi.

DHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERBİNALİ YILDIRIM  BAŞBAKAN  AÇIKLAMA