UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU'NDAN DEMOKRASİ NÖBETİNDE AÇIKLAMA: "HAİNLERDEN HESAP SORULACAK!.."

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU'NDAN DEMOKRASİ NÖBETİNDE AÇIKLAMA: "HAİNLERDEN HESAP SORULACAK!.."

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU'NDAN DEMOKRASİ NÖBETİNDE AÇIKLAMA: "HAİNLERDEN HESAP SORULACAK!.."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Dışarıdakileri de gidip, getireceğiz, FETÖ'yü de Türkiye'ye getireceğiz, eğer kanun, hukuk varsa Amerika da FETÖ'yü bize verecek. Diğerlerini de getireceğiz kulaklarından tutup getireceğiz" dedi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Antalya'ya gelen Çavuşoğlu, Vali Münir Karaloğlu ile Serik ilçesindeki Çınaraltı Demokrasi Meydanı'nda vatandaşların sürdürdüğü "Demokrasi Nöbeti’ne” katılarak destek verdi. Programda konuşma yapan Çavuşoğlu, darbe girişimi gecesi Samsun'da olduğunu ve o gece yaşadıklarını anlattı. Çavuşoğlu, 15 Temmuz gecesi kadınların, çocukların milletin üzerinden tanklarla geçen, helikopterlerden her yerde ateş açan, "evladım yapma" diyen kadınlara kurşun sıkan hainlerden hesap sorulacağını bildirdi.

Dışarıdaki hainlerden de hesap sorulacağını vurgulayan Çavuşoğlu, "Dışarıdakileri gidip, getireceğiz, FETÖ'yü de Türkiye'ye getireceğiz, eğer kanun, hukuk varsa Amerika da FETÖ'yü bize verecek. Diğerlerini de getireceğiz kulaklarından tutup getireceğiz. Şimdi köprü altlarından, rögarlardan çıkıyorlar. Fare gibi Yunanistan'a kaçtılar, yerin altına girdiler. Nereye girerseniz girin, sizi oradan çıkaracağız ve milletin, şehitlerimizin hesabını sizden soracağız" dedi.

Konuşmasında FETÖ ile PKK'nın işbirliği yaptığını söyleyen Çavuşoğlu, "İçeride de PKK ile omuz omuza, iç içe girdiler. Defalarca da yakalandılar, PKK ile iş birliği içinde olduklarını gördük. PKK'ya devletin sırrını sattılar, PKK'ya yönelik operasyonların detaylarını sattılar bu hainler, o bilgileri verdiler. Hepsi ortaya çıkıyor şimdi, dolayısıyla tüm bunların şebekesini ortaya çıkıyoruz" dedi.

PKK'ya da seslenen Çavuşoğlu, "PKK senin de hesabını gördük, görüyoruz. FETÖ'cüleri nasıl temizliyorsak seni de bu ülkeden temizleyeceğiz, sonuna kadar temizleyeceğiz, kökünü kazıyacağız" diye konuştu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERfetö  çavuşoğlu