UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAZILARI HALA UYANMAMIŞ, UYANAMAMIŞ!.. "ÖYLE BİR ŞOVUN, GÖSTERİŞİN İÇİNDE BULUNMAM" DİYOR POPÇU SILA!.. KEŞKE SUSSAYDIN SILA!..

BAZILARI HALA UYANMAMIŞ, UYANAMAMIŞ!.. "ÖYLE BİR ŞOVUN, GÖSTERİŞİN İÇİNDE BULUNMAM" DİYOR POPÇU SILA!.. KEŞKE SUSSAYDIN SILA!..

BAZILARI HALA UYANMAMIŞ, UYANAMAMIŞ!.. "ÖYLE BİR ŞOVUN, GÖSTERİŞİN İÇİNDE BULUNMAM" DİYOR POPÇU SILA!.. KEŞKE SUSSAYDIN SILA!..

7 Ağustos'ta Türkiye'nin kalbi Yenikapı'daki "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde atacak. Hafta içerisinde, Uçankuş'ta "Top yekün milletimizin verdiği inanılmaz bir mücadelenin adıdır, Kurtuluş Savaşı... Ve daha 'büyüklüğü' yeni yeni algılanan 15 Temmuz Savaşı!.. O da, bir Milletin kurtuluşudur. Biz, bu nedenle, bu mücadelenin isminin 2.Kurtuluş Savaşı olarak konulmasını öneriyoruz" demiştik. Bu önerimize siz sevgili okuyucularımızdan büyük destek geldi. Evet, 7 Ağustos'ta 2. Kurtuluş Savaşı'nı kutlayacağız, tüm Türkiye tek yürek olarak...

Yüzlerce sanatçı da bu demokrasi şölenine destek verecek. Katılmayanlar da olacak tabii... Keşke sürpriz yapıp gelseler de bu ülke için
tankların önünde göğsünü siper eden kahraman Türk halkı onları da görse... Gelmeyenlerin elbette kendi kararıdır. Bu yüce millet kimseyi oraya zorla çağıracak değil. Yenikapı'da olmayanları hedef göstermek de elbette yanlış. Ama... İşte burada koca bir 'ama' var... 'Gelmeliler mi' diye sorarsanız vicdanen, kalben 'Evet' diyorum. Herkes orada olmalı, bu ülkenin sanatçıları da. Ama kimse zorlanmamalı, hedef de gösterilmemeli.

Özellikle
yurtdışındaki TV kanallarında da yayınlanan Türk dizilerinde oynayan oyuncularımız ve Tarkan gibi diğer ülkelerde tanınan şarkıcılarımızın da orada olması çok önemli! Neden mi? Çünkü, bazı ülkelerde "Türkiye'de savaş var, oraya gitmeyin" gibi çirkin kampanyalar yapan belli gruplar var. Tam bu noktada tanıdıkları Türk sanatçıların böylesine bir demokrasi şölenine gittiklerini gördüklerinde "Türkiye'de her şey yolundaymış, herkes ülkesine sahip çıkıyor ve birlik beraberlik içindeler" derler! Bunu oralarda tanınan sanatçılarımızla yapmamız çok kolay. Peki, onlar olmadan da bu imaj yaratılır mı? Elbette ama bu şekilde daha etkili olur. 

Buraya kadar her şey iyi güzel de popçu
Sıla'nın açıklamaları da neydi öyle? Muhabir soruyor; 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılacak mısınız' diye... Hanımefendinin yanıtı çok ilginç;"Kesinlikle darbe karşıtıyım ama böyle bir şovun, gösterişin içerisinde bulunmayı düşünmüyorum..."

Nasıl yani? Şov mu? Neyin şovu? Hangi gösteriş? 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ni de bir reklam aracı gibi görüyor birileri? Ne yani oraya giden rakipleri reklam için mi gidiyor? Hala hesap kitap peşinde mi birileri? Ortada şov olacaksa Açıkhava konserlerindeki basit dans şovları gibi değil bu, demokrasi şovu...

Bazıları hala uyanmamış, uyanamamış!..
Bu ülke büyük bir karanlıktan kurtuldu. Demokrasi kazandı. Her görüşten insan birlik ve beraberlik içinde tek yürek oldu. Bizler, bu ülkenin evlatları, bu ülkenin sanatçıları hala huzur içinde yaşayabiliyor ve hayatımıza devam edebiliyorsak, en önemlisi de demokrasi kazandıysa o gün şehit verdiğimiz vatandaşlarımız sayesinde! O kadar insan şov için mi öldü? O insanlara her gün dua etmemiz, yakınlarını-ailelerini başımızın tacı yapmalıyız. Hepsinden Allah razı olsun. Burada ne siyaset ne de başka bir şey var. Türkiye Cumhuriyeti var, demokrasi var. Ve onlar bizim demokrasi şehitlerimiz... 

Sıla
, 7 Ağustos'taki 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne gitmek zorunda mıdır? Hayır!.. Kendi görüşüdür, saygı duyulmalı. Ancak, Sıla'nın da 'saygı duymaya' ihtiyacı var. 7 Ağustos mitingi herhangi bir siyasi partinin, belli bir grubun değil, tüm Türkiye'nin demokrasi şölenidir. Katılmıyorsan katılma! Ben her konudaki son kararın Yüce Türk halkı tarafından verilmesinden yanayım. Yorum hakkı onların... Ama 'Öyle bir şovun, gösterişin içinde bulunmayı istemiyorum' demesi kabul edilir gibi değil. Sadece saygı duysaydı keşke... Sadece saygı!.. 

Bu iş bu kadar basit değil, darbeye karşı olduğundan kimsenin şüphesi yok da bu tip 'reklam kokan hareketlere' de gerek yoktu. 

Hani eskiler demiş ya "Bilmiyorsan bari sus da..." 

Neyse cümleyi tamamlamak bile içimden gelmedi. Yok yok bunu söylemeden yazıyı bitirmek istemiyorum;
Keşke sussaydı be Sıla... 

Sinan Güzel – Uçankuş TV Haber Koordinatörü

sinanguzel@hotmail.com


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13