UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAŞBAKAN YARDIMCISI NUMAN KURTULMUŞ: “SAYIN KILIÇDAROĞLU’NA TEŞEKKÜR EDİYORUZ, DOĞRUSU BUYDU!..”

BAŞBAKAN YARDIMCISI NUMAN KURTULMUŞ: “SAYIN KILIÇDAROĞLU’NA TEŞEKKÜR EDİYORUZ, DOĞRUSU BUYDU!..”

BAŞBAKAN YARDIMCISI NUMAN KURTULMUŞ: “SAYIN KILIÇDAROĞLU’NA TEŞEKKÜR EDİYORUZ, DOĞRUSU BUYDU!..”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 7 Ağustos Pazar günü Yenikapı Meydanı’nda düzenlenecek olan mitinge katılma kararı almasına teşekkür ederek, “Sayın Kılıçdaroğlu’na çok teşekkür ediyoruz, doğrusu buydu. İnşallah hep beraber el ele Yenikapı meydanında milli birliğimizi ve beraberliğimizi haykıracağız. Böylece Türkiye’nin düşmanları korkacağı gibi Türkiye’nin dostları bu aziz milletle sevinecek” dedi.

Ordu’da bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bugün Ünye İlçesi’nde Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda, Ordu Valiliği ve Ünye Elele Derneği’nce ortaklaşa düzenlenen ‘Gençlerle El Ele Sağlıklı Günlere Projesi’ kapanış etkinliğine katıldı. Darbe teşebbüsü ardından siyasetin el ele, kol kola bir hedefe doğru yürüdüğünü, 7 Ağustos Pazar günü Yenikapı’da düzenlenecek mitinginde bu anlamda büyük önem taşıdığına dikkat çeken Numan Kurtulmuş, “Her şerden bir hayır doğar derler ya, bunların istedikleri bütün şerler ortadan kalktığı gibi inşallah bu şerden büyük hayırlar doğuyor. Örnek olarak; siyasetin birbiriyle kavgalı dili siyasette birlik, dayanışma, işbirliği diline, bir biriyle el ele tutuşma zeminine oturmuştur. Çünkü artık herkes gördü ki demokrasi ortadan kalktığı zaman A, B, C partisinin hiçbir önemi yoktur. Demokrasi ortadan kalktığı zaman bütün partilere ve bütün partilerin mensuplarına Türkiye’yi bir zindan haline getirirler. Geçmişte bunu yaşadığımız gibi bu darbe teşebbüsünde de bunu gördük. Onlar ‘iyice siyaset birbiriyle kavgalı hale gelsin’ diye bu işleri yaptılar. Allah’a çok şükür şimdi siyaset el ele, kol kola ortak bir hedefe doğru yürüyor. İnşallah 7 Ağustos’ta Pazar günü Yenikapı’daki mitinge Ak Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) katılacak. Sayın Bahçeli katılacağını daha önce ifade etmişti. Sayın Kılıçdaroğlu’da katılacağını ifade etti” dedi.

“BU BAYRAĞIN ONURUNU KORUYACAĞIZ”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, mitinge katılacağı için ayrıca teşekkür eden Numan Kurtulmuş, “Sayın Kılıçdaroğlu’na da çok teşekkür ediyoruz. Doğrusu buydu, inşallah hep beraber el ele Yenikapı meydanında milli birliğimizi ve beraberliğimizi haykıracağız. Böylece Türkiye’nin düşmanları korkacağı gibi Türkiye’nin dostları bu aziz milletle sevinecek. İnşallah bundan sonra siyaset dili rekabet dili üzerinden işleyecek, birbirimizle siyasi partiler olarak rekabet edeceğiz ama, birbirimize milli meselelerde, milli duruş gerektiren hususlarda hep beraber yan yana durarak bu ülkenin insanının hakkını koruyacağız. Bu bayrağın onurunu koruyacağız” diye konuştu.

“YÜZ YILLAR BOYUNCA FETÖ'CÜLER KADAR HAİN BİR GRUP ÇIKMADI”
Türkiye’nin ve Anadolu topraklarının tarih boyunca birçok ihanet ve hainlikler gördüğünü, yüz yıllardır FETÖ’cüler kadar hain bir grubun çıkmadığını da vurgulayan Numan Kurtulmuş şöyle devam etti:

“7 Ağustos 2016’te 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünü tamamen ters çeviren milletin ağır bir tokadı olacak ve darbeciler yedikleri bu tokadı hayatları boyunca unutamayacaklardır. Her darbeden sonra şunu söylediğimizi hatırlıyorum; ‘Artık Türkiye’de darbeler dönemi sona ermiştir.’ Bakarsınız 3-5 sene sonra yine bir darbe teşebbüsü ya da darbe ortaya çıkar. Neden? Darbe üreten bir sistemimiz varda onun için. Biz yıllardır bu FETÖ’cülere çağrı yapıyoruz. Arkadaş o kadar kendine güveniyorsan gel parti kur milletten rey al, iktidar ol milleti yönet başımızın üstüne. Sağa sola devlet kademelerine sızacaksınız, üstünüze asker üniformasını giyeceksiniz. Sözde komutan olacaksınız, size teslim edilen ‘vatanı koruyun’ diye verilen silahları halka doğrultacaksınız, uçaklardan bomba yağdıracaksınız, böyle bir şey kabul edilemez. Ama bu zemini oluşturan sistemi değiştiriyoruz. Bu anlamda darbe tehdidi Türkiye’de bir hayra vesile oluyor. İnşallah bir daha kimse aklının ucundan dahi bir darbe teşebbüsünde bulunmayı geçiremeyecek. Bu memleket çok hainlikler gördü. Üzerinde yaşadığımız bu aziz vatan tarih boyunca ne ihanetler gördü. Anadolu topraklarının her döneminde her zamanında bir takım hainler oldu. Ama inanın ki yüzyıllar boyunca bu FETÖ’cüler kadar hain bir grup çıkmadı.”

Numan Kurtulmuş daha sonra 'Gençlerle El Ele Sağlıklı Günlere' projesi kapsamında çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini verdi. Numan Kurtulmuş, akşam da Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen demokrasi nöbetine katılacak.

DHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13